• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33 / SDN33

Boj s alkoholem v obcíchnad 10 000 +obyvatel !!! :D
    KEB
    KEB --- ---
    MISANTROOP: ámen
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    SDN33: Ja jsem se přestěhoval na vesnici. Jedním ze stěžejních míst je tu vietnamská večerka, dům s pečovatelskou službou a nalevna, vsechny tři vedle sebe. Několik chlapů z domu s pečovatelskou službou tráví svůj čas před večerkou, kde popíjeji celý den pivo a tvrdej, v různých časech je podporuje několik místních dělníků, kteří se přidávají. Před zavírací dobou je to dost smutný pohled. V místní nalevne se schází ekonomicky slabší část obce a vesele se propadá na ekonomickém žebříčku ještě níže. Za poslední měsíc se jeden gentleman cestou domů dostal do menšího stresu, když cestou domů padal na ploty a občasně vykrikoval, ze "tu kurvu zabije" a podobne "legrace". Další místní gentleman se tu válel na silnici a posléze po čtyřech mířil nejasnym směrem.
    Jestli tohle je ta bezva kultura, kde dělník, lakýrnik, řidič autobusu, primář a právník každý den moudře pohovoři, bez předsudků svých sociálních vrstev, tak ať úplně s klidem zmizí.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    VOY: *mýtických
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY :)) asi to bude spis záležitost větších mest. No ja znal takové řekněme 2 az 3, nepočítám - li nadrazky.. btw docent i lakýrník můžou být oba alkohlici, takže zde se rozdíl maže
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VOY: Přesně tak. Hospody se dělí na ty ve kterejch se fetuje a ve kterejch Tě za to vykopou ven. :)
    VOY
    VOY --- ---
    Já se na rovinu přiznávám, že tuhle legendární hospodu kde vedle sebe sedí docent a klempíř tak znám opravdu jen z těch mystických příběhů. Zdá se mi že něco takového žije spíš v Hrabalovi než v realitě roku 2025 kdy společnost je rozdělená skoro jak nikdy předtím a ta čára nezřídka právě vede na hranicích sociálních vrstev.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: No to je taky možný - ale, před tím ji zlikvidovat, to už je metahumor.
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: ono dát si hospodu do kulturního dědictví zrovna v našem státě je kreténismus obrovských rozměrů
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: "Chlast je metla lidstva." nezlidovělo jen tak pro srandu králíkům. Akorát z chlastu tečou všem těžký prachy a proto se to bagatelizuje. Následky pracovně sociálního průseru jsou horší jak u heráku. Protože alkáda dokážou dost dlouho "fungovat", aniž by to nebylo vlastně "v pohodě". Jsou zaměstnání, kde prostě ignorujou testy, protože by museli vyhodit půlku dělníků. Nejen kvůli chlastu teda. Ale chlast je prostě píča.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ja se tady nezastávám chlastu, jen že by se to asi vyřešilo samo, nemálo lidi by nepřišlo o živobytí, spousty vesnic/ osad by nezdechlo a těch pár zoufalců možná vc. mě by vymřelo stejně a ze spoust lidí by možná nebyli "dezoláti". Ok, kecy a teorie. Ale dali jsme si mrtvou hospodu do světového dědictví. Ok, great!!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: hele tak mladosi, fotbalisti většinou, tam lezli i na limonády. Proto i bývalo psáno PIVO / LIMO. Podle internetu existuje neco jako pivo od Mezopotámie. Rekl bych, ze něco jako hospoda bude mít taky nespočitatelnou historii. No a my jsme jich tady v Czechiiv zvladli zlikvidovat cilenou(!) politikou státu minimálně 2000 a to jenom za poslední 3 roky a ještě si to dát do Unesco. A přitom jak je vidět, transformovaly by se nebo zanikly samy od sebe. Ne nemyslim si, že parta lidí z Nyxu by vymyslela a rozšířila takovy fenomén, kde si k sobě sednou lidé z 8 sociálních skupin, aniž by se to nepodobalo něčemu jako hospoda.
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: to beru, ale myslím že je to víc o tom potkávání se a nechce se mi věřit že se nedokážeme jako lidé potkávat aniž bychom se u toho nutně propijeli ke zkrácenému životu. určitě to je ale zkratka, není nutné se příliš snažit když je posezení nad sklenicí.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: Do určité míry je existence života na vesnici spjatá s tím, že tam je kostelík , knajpa/ kulturak a obchod. To je základ, Ale necpu vám to .
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: existence vesnic je tak svázaná s tím, že se v nich musí chlastat? to by bylo dost smutné, ne?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HONZA09: Jojo právě .. proto je potřeba těm zbylým alko pálit spotřebku na max a dokončit zničení vesnic.. (ano, jen čekám, jestli se mínusy přehoupnou přes 1 ciferný číslo)
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    Miloval jsem chlast. Je fér přiznat, že člověku ty látky něco dávají, říká adiktolog — Deník N
    Miloval jsem chlast. Je fér přiznat, že člověku ty látky něco dávají, říká adiktolog — Deník N
    https://denikn.cz/1802393/adiktolog-nesouhlasim-s-tim-ze-jedine-stesti-v-zivote-je-abstinence-ale-mne-se-zavislost-stat-nemuze-je-iluze-ja-chlast-miloval/?cst=5ac27f6b696a37b906ed2c7d69e1ce99171550f51700846c3ca19c0bba8bdbef

Rozhovor s Karlem Kolitschem
    Zakladatelem platformy Adiktio.cz – online poradenství a léčba závislosti.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HONZA09: Co tě na tom překvapuje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam