ASAFA: no to je těžký. Běsy a třasy jsou imho prostě progresivní abstinenční příznaky. Tvoje tělo a mozek prostě chtějí další dávku. Tak se tě snaží zatlačit do kouta abys to tam poslal...
Bude to hrozně individuální tak to asi není univerzální recept, ale jak to funguje mně:
1. Fyzicky
prostě úplně vystřízlivět během dne.
- Já sportuju. Posilka, běh, cokoli...Musíš se vypotit, dostat tu sračku ven. Zabrat. Jde to blbě, ale "fyzická práce" čistí i mozek.
- tekutiny. Pít nealko - hodně. Doplnit minerály, vitamíny
- najíst se. pokusit se najet na svou běžnou životosprávu. Hodně z takový tý klepavky a pocení dělá nedostatek živin a tekutin
2. Psychicky
snažit se mít všechno před tim, než si lehneš, vyřešený
- máš druhej den nějakou povinnost - tak si připrav věci
- nějakej problém co jde vyřešit - vyřeš ho.
- ukliď si - neválej se v bordelu z večera
- dej si sprchu atd
nesmíš dát mozku šanci, aby se mohl něčeho v noci chytit a začít to vomílat furt dokola
Je to celodenní práce. Hlavně víš, že pokud dáš jedno, dvě, tak se ti uleví. Ale za to v noci draze zaplatíš. Tohle musíš překonat.
Subjektivně: pokud v podvečer cítím zdravou únavu, zdravou žízeň (piju s chutí nealko), tak už vim že ta noc bude dobrá. A co je super: pokud se ti to podaří opakovaně, pak už máš takový nějaký vnitřní sebevědomí, že to bude v pohodě...a ten mindset už tě do takovýho toho "kolotoče škubání nohama a jedný melodie dokola" nepustí...
Je to humpolácky napsaný a nekompletní, ale zhruba takhle mi to funguje