• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: El koloběžka
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PRAASHEK: elektrický boty co běhají za tebe!
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OTAVA: a ten dárek je teda auto, jo?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Dneska mám narozeniny, sedím doma u počítače, dělám něco do práce, je večer. Přijde za mnou moje žena, usmívá se a říká: „Běž ven, je tam hezky. Já se o děti nějak postarám.“ Chvíli váhám, soupeří ve mně lenost s chutí vyrazit ven, pak ještě žena dodá: „Vem si s sebou můj dárek“. Přece nebudu sedět doma, když už mám ty narozeniny, a aspoň vyzkouším jak mi padne její dárek, tak vyrazím. Za dvacet minut jsem na místě, plánuji si dát jedno, dvě a uvidíme jak to půjde. U jednoho nebo dvou nikdy nezůstane, všichni víme jak to chodí. Je dusno, den byl horký a u čtvrtého přichází první menší krize a návštěva toalety. Nedá mi to, pokračuji dál, horko pomalu začíná ustupovat a ochlazení z ustupujícího dne mne trochu probere. U osmého už cítím že se blíží konec, deváté je poslední, už to dál nepůjde. Sotva pletu nohama, dám si na cestu ještě hamburger a vyrazím domu. Vím že jsou mezi vám takoví kteří dávají víc, někdo dokonce i o hodně víc, ale dělám co můžu.

Devět koleček kolem Hamerského rybníka je deset kilometrů, čímž jsem překonal svůj osobák o dva kilometry, jedna z nejlepších oslav narozeni které jsem zažil!
    #taktrochujinaoslava
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HONZA09: co teprv ovocnáři!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: ty taky bydlíš někde nad večerkou, kde lejou Jugoslávci, nebo?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SDN33: Co s čím? Hospodský s Vlekařema? Že se každýmu furt něco nelíbí a chtěli by pořád nějaký kompenzace.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33: v poho já věděl že to dopadne tak že napíšeš sračku v delíriu a pak utečeš ;)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    HONZA09: nechápu jakou to ma souvislost..?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SDN33: Jestli je to hodně off topic, tak mě vymínusujte: Kousek ode mě v širším centru Prahy je putyka, kam chodí hlavně štamgasti. Plzeň je pro ně moc drahá, sud se nevytočí. Kořalka je tam nejlevnější kilometry daleko. Celý den se vevnitř kouří (tabák). Takže majitel musí počítat s pokutou. Tak 2 kilometry odtud je velké kadeřnictví. Kdysi narvané. Dnes by stačilo 5% jeho plochy. Myslel jsem, že majiteli kadeřnictví patří celý barák a je mu to jedno. Nepatří. Jak jim to oběma může ekonomicky vycházet?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: ta celá myšlenka byla o tom, jak by to dopadlo, kdyby do toho nevstupovaly regulační daně. Uz bych to skončil.
    A jestli tě to zajímá, tak jo, par míst, který skončily, je mi líto. Ale to není u me na ulici, že tam nemůžu bejt denne vyvalenej, ale nekde, kam se dostanu 2x ročně v rámci výletu, třeba.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33: zdroj toho grafu je ten nejmenší problém, ten graf je totoálně debilní, dělalo ho nějaký sedmiletý dítě

Spotřební daň bys zrušil? Pro tebe je ten chlast bůh co? :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: https://www.drogy-info.cz/zprava-o-zavislostech/zprava-o-alkoholu-v-cr-2024/
    K výraznému poklesu konzumace alkoholu u dospívajících došlo v období let 2010-2015, v dalším období pokles pokračoval, avšak zpomalil.

Současně lze z rychlého internetu vyčíst, že se chlastá skoro stejně, jen doma. Ale to jsou všeobecně povědomá fakta. Z čeho byl interpretován ten Instagraf by mě taky zajímalo, nemůžu najít.

Spotřební daň, psal jsem tu to. Kouření by mě zajímalo, jaký mělo dopad, snad jen na největší hrůzy, ale stejně se stále kouří tam, kde se to domluví.
    Bohužel je pravda, že abys udržel nějakou palusu, která se vyloženě neudělá na menickach ale současně neslouží jen jako nalevarna, potřebuješ tam dle výše nákladů na provoz jednotlivce alkos, který tam stabilně hází love. Tyhlety lidi stát akorát vyhnal domů nebo k Frantovi do garáže.
    HONZA09:
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mě teda hospodský přijdou podobné ufňukaný podnikatelé jako vlekaři.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SDN33: Já se teda přiznám, že vůbec nechápu, co myslíš tou cílenou likvidací? Jako Covid, EET nebo zákaz kouření v hospodách? Ani jedno z toho mi nepřijde cílený na likvidaci hospod.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33: jasně, cíleně likviduje

a graf je sračka ale odpovídá

ok :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: Vskutku jsem chtěl říct hlavně to, že je škoda, ze to stát cíleně likviduje/ zlikvidoval (a zároveň teď zachraňuje současně), ikdyz by se na tomto zřejmě společnost dohodla nějak sama a nemuselo to jít formou ekonomického postihu. Ale chápu.

Jasný ze graf je sračka, ale odpovídá to. Není to jedinej.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ADAMIRA: Na otevření debaty toprí :)))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    a teda uplně vynechávám fakt, že ten graf je naprosto trypická instagramová píčovina, nezlobte se na mě, já fakt nemám vysoký školy, ale takovejhle graf přinést učiteli někde v prváku na střední tak vás naprosto právem kopne doprdele, prokrista pána
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33: to je ale uplně jedno, na jednu stranu si tady stěžuješ jak se alkoholismus narozdíl od jinejch drog neřeší a jak je na úrovni boha a hned na to otočíš o 180 stupňů a pobrekáváš tady nad tím že nám mizí vesnický knajpy - největší generátor alkáčů co maj "chlast za boha" a ještě si tady předkládáš typický pohádkový představy o tom jak to nemá s chlastem nic poslenýho ale je to o sportovně / společenskym vyžití (i když to má bejt reakce na to jak se málo chlastá, to fakt dává smysl)

sorryjako
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam