• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HUGH_BOYLAN: Dostal jsi jeden plus a jeden mínus. Což nechci přeceňovat. A nechci bagatelizovat, že alkohol je tvrdá droga, která třeba mě osobně dost negativně ovlivnila život. Ale v našem prostředí nemůžeš srovnávat alkohol s herákem. Alkohol je v našem prostředí průser. Ale s tím průserem naše společnost umí nějakým způsobem žít. Když uvolníš herák, dostaneme se na úroveň Indiánů, Inuitů atd., kteří zkusili alkohol. A to nechceš. Tam je to průser o několik řádů vyšší.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Budu se opakovat, ale sakra, alkohol je TVRDÁ droga a její problém je strašně bagatelizovanej tím, že na ní LEGÁLNĚ spousta lidí VYDĚLÁVÁ.

Představte si legální heroin. Nebo si ho vlastně nepředstavujte.

Kdo ví, chápe, kdo neví, tápe.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SDN33: jakože jenom půlka těch věcí je docela dost (jsem chtěl humornou formou sdělit)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Návody na paušální chlastání jsou cesta do pekel.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Co je to tady za herezi?
    KEB
    KEB --- ---
    Chlapi, není ta nespavost a problém s usínáním spojená s mobilem? Necumite před spaním do mobilu nebo kompu?
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ASAFA: njn je to fakt individuální...Já to mám tak, že usnu bez problémů, ale pak procitnutí tak ve 3 a do rána čistý peklo....všechno nejhorší co se mi kdy nepovedlo znásobený výpadkem dopaminu...tfujtajxl

vůbec se nedivim, že se někdo zvedne, kráčí někde na benzínku a pošle tam drink. Protože já nikdy až tak dole nebyl, co musí mít za stavy větší střelci než jsem já
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    TEKKIT: Super napsaný, díky. Ja právě taky sportuju, taky cvičím. Paradoxně po pivu se cejtim nejvíc uvolnenej a v největší formě.
    Co si pamatuju naposled, blbejch 8 piv, ale bez večeře a druhej den 15 km v nohou, několik litru vody, sprcha, úklid doma. Dělám klasicky věci co popisuješ. Naprosto v mozku ukončit pocit party, ale stejně noc šílená. Chce se ti spát ale usnout nejde, klepání, tras. Nic jakoby probděla ač jsem se to ze sebe snažil dostat, asi se to nepovedlo :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ASAFA: no to je těžký. Běsy a třasy jsou imho prostě progresivní abstinenční příznaky. Tvoje tělo a mozek prostě chtějí další dávku. Tak se tě snaží zatlačit do kouta abys to tam poslal...

Bude to hrozně individuální tak to asi není univerzální recept, ale jak to funguje mně:

1. Fyzicky

prostě úplně vystřízlivět během dne.
    - Já sportuju. Posilka, běh, cokoli...Musíš se vypotit, dostat tu sračku ven. Zabrat. Jde to blbě, ale "fyzická práce" čistí i mozek.
    - tekutiny. Pít nealko - hodně. Doplnit minerály, vitamíny
    - najíst se. pokusit se najet na svou běžnou životosprávu. Hodně z takový tý klepavky a pocení dělá nedostatek živin a tekutin

2. Psychicky

snažit se mít všechno před tim, než si lehneš, vyřešený
    - máš druhej den nějakou povinnost - tak si připrav věci
    - nějakej problém co jde vyřešit - vyřeš ho.
    - ukliď si - neválej se v bordelu z večera
    - dej si sprchu atd
    nesmíš dát mozku šanci, aby se mohl něčeho v noci chytit a začít to vomílat furt dokola

Je to celodenní práce. Hlavně víš, že pokud dáš jedno, dvě, tak se ti uleví. Ale za to v noci draze zaplatíš. Tohle musíš překonat.

Subjektivně: pokud v podvečer cítím zdravou únavu, zdravou žízeň (piju s chutí nealko), tak už vim že ta noc bude dobrá. A co je super: pokud se ti to podaří opakovaně, pak už máš takový nějaký vnitřní sebevědomí, že to bude v pohodě...a ten mindset už tě do takovýho toho "kolotoče škubání nohama a jedný melodie dokola" nepustí...

Je to humpolácky napsaný a nekompletní, ale zhruba takhle mi to funguje
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    TEKKIT: Tak to bych se te rad zeptal :) taky nepiju vubec ale kdyz se den se dnem sejde, vezmu za to jak za mladejch let. Ale ten druhej den ta noc je proste zoufala. Jaks to udělal ze nejsou noci běsy a trasy?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PRAASHEK: ok. su v klidu
    VOY
    VOY --- ---
    Musim se k vam, pridat, tez jsem cekal po vynechani chlastu malem zazraky od zlepsene pameti a zvysene bystrosti po masivni hubnuti. Ukazalo se, ze v mem zivote jsou mozna jeste jine problemy nez jen sklenice vysokooktanovych remeslnych piv ;-).
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TEKKIT: já si taky myslel, že spousta projevujících se neduhů byla spojená s alkoholismem, ale nakonec to byla jenom tak půlka těch věcí!
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SEKELLE: S únavou jsem v míru, to je na tom to nejmenší
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    TEKKIT: K tomu očekávání: Jsem střízlivej čerstvě 2 roky a ještě minulej rok jsem se taky necítil vůbec fresh, takže z vlastní zkušenosti můžu napsat, že to chce možná vydržet dýl jak rok. No a diabetoložka mi taky říkala, že chlast je dlouhodobej cukr a dostává se z těla nejpomaleji a může to trvat dlouho.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    dneska mám zajímavý výročí - rok od posledního alko-excesu:)

Neříkám, že vůbec nepiju, ani jsem nikdy neměl ambici bejt abstinent, "jen" už to není taková ta bezstarostná (zdánlivě) jízda. Co to znamená?

- nepiju doma
    - nepiju bezdůvodně (tzn. jen že mají někde stánek, tak si jedno dám)
    - nepiju spontánně
    - nekupuju si alkohol (domu ani jinam)
    - jsem disciplinovanej v kocovině (poslední, ale ne významem)

prostě když je plán, tak se klidně zrubu jak les. Ale druhej den vystřízlivím, piju vodu, vyspím se a žiju dál svůj život. Saturuje mi to tu alkoholickou potřebu a vždycky tim pádem na čas stačí...

Co je dobrý: asi to, že čim dýl, tim míň mě to láká. Ve smyslu, že už nevidim v Abertu Prosecco v akci a nekroužim kolem toho jak sup - je mi to jedno jak přepravka s kedlubnama. (tohle bylo těžký v začátcích). Noční běsy a třasy...fuj...tak to už nemám naštěstí

Co je špatný: čekal jsem, že nebudu furt tak unavenej. Myslel jsem, že pořád jen dospávám deficity a když nebudu pít, budu fresh jak rybička. No tak to nejsem:)) ...A čekal jsem, že budu mít celkově větší "drive a jiskru"(myšlení, paměť, aktivita...)...no v tom byl strašnej pokrok na začátku, ale pak je to víceméně stejný:)

co závěrem: Samo si uvědomuju, že tohle může bejt zejtra jinak. Pořád jsem to já a mám to v sobě. Ale rok je pěknej, věřím že mám už nějaký vzorce co mi budou pomáhat i dál...
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: El koloběžka
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PRAASHEK: elektrický boty co běhají za tebe!
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OTAVA: a ten dárek je teda auto, jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam