• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XSIQuantified self - Datasexuálové na Nyxu
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    existuje i nejaky takovyhle merici naramek, jawbone up, neco takoveho by me fakt bavilo nosit, akorat za to ted nechci utracet penize...

    jinak ja se citim datasexualem a zkousela jsem ruzne aplikace treba https://www.trackyourhappiness.org , vahu od withigins, aplikaci do iphone kde si fotite jidlo a ostatni hodnoti jeho zdravost, sleepcycle a samozrejme jsem behala s ismoothrunem a runkeeperem atd... tohle me proste bavi a doufam ze se tu objevi dalsi zabavne tipy :)

    btw momentalne zkousim http://healthmonth.com/profile/Fronema coz taky trochu souvisi tak kdybyste se chtelnekdo pridat a zpratelit :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jako já si dovedu představit, že bych si logoval hodiny spánku (a případně jestli se mi jednoznačně, nezpochybnitelně zdály sny). a pak bych si asi logoval alkohol (ty piva a tak). oboje dvoje má dobrý důvod: čas od času chci "prokalit" noc, což ale po třicítce už není zcela samozřejmé a nemělo by se to dělat moc často. takže víceméně, hlídat svojí celkovou průměrnou denní dávku alkoholu a současně průměrný denní počet "odespaných" hodin by mohlo dávat dobrý smysl - první číslo by nemělo narůstat, druhé by nemělo klesat (ale zatím si toto hlídám jednoduchým mechanismem "ohlížení se několik dnů dozadu")

    dále bych potřeboval logovat hodiny strávené u počítače - to by mohl popravdě můj notebook logovat sám, jde prostě o jeho kumulovaný uptime :) když toto naroste nad určitou maximální denní dávku, má to dost špatný vliv na téměř všechno.

    kofein je u mě jednoznačně konstanta (+/- dvě kafe a jeden čaj denně), to je monotónní, tam není už co řešit.
    XSI
    XSI --- ---
    Čerstvý článek - rozhovor v češtině o nástroji FitBit (k němu pěkné video (a taky trochu o motivaci k "měření se" apod.:
    Technologie odkrývá údaje, které lidé chtěli znát odpradávna


    "Fitbit je velice šikovný nástroj, měřící ty nejzákladnější údaje (mimo počtu kroků i spálené kalorie, intenzitu pohybu, nastoupaná patra a kvalitu spánku) a podává je přehlednou, moderní a hezkou formou."

    Zaujala mě na tom ta kombinace měření pohybových aktivit a zárověň spánku...
    + podle videa se dá stáhnout iPhone app kam se dá zaznamenávat jídlo, to už je celkem komplexní nástroj
    NYX
    NYX --- ---
    MUI: cronometr umi tohle vsechno krome spanku, ale neumi s tim delat nic moc uzitecneho, hledat vztahy apod.
    XSI
    XSI --- ---
    Formulář - na co přesně?
    Existuje spousta různých aplikací na různé věci...
    JERRYX
    JERRYX --- ---
    kamard ma v excelu udelany grafy vypitych piv a sexu, zajimave sledovat ty krivky :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "record work, sleep, exercise, diet, mood, sweat, caffeine, memories, social habits"

    z toho je vidět, že je to klub závisláků na kofeinu... kdyby např. hulili špeky, ani je nenapadne něco si zaznamenávat a sdílet - budou paranoidní a budou se ta čísla snažit tajit :-)
    XSI
    XSI --- ---
    V češtině se toho zatím o QS zřejmě nijak moc nenapsalo, pro začátek teda aspoň "problematiku" hezky shrnující článek v angličtině: The Quantified Self meets The Urban Datasexual
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam