• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORDIGAPráce v továrnách - zkušenosti i naštvaný
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Hash to tu opakovaně zaplevelil OT příspěvky, ale už jsou pryč a doufejme, že i ta osoba - a nyní prosím zpět k tématu
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    díky všem, kteří své příspěvky drží v souladu s tématem tohoto klubu; pokud má HASH: nějaké zkušenosti s prací v továrnách, určitě tu najdou své místo; ovšem v případě potřeby moralizovat a mlátit prázdnou slámu, vřele doporučuji přesunutí do jiného klubu
    BURAN
    BURAN --- ---
    EMMMA: papirny Bela pod Bezdezem
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    BURAN: ok, dik. sem mela na mysli treba pracovni podminky, bezpecnost atd., ale tak evidentne uz je stejnak jedno. jen jeste jestli se muzu zeptat - jaka cast republiky?
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    BURAN: rikam si, jestli ma vubec cenu se ho na takovyhle veci ptat... nechci predjimat, ale to, co vidim je nahoneny ego, sebezahlednost, ambice, touha po pozornosti, trolling a zase ego.. viz treba tenhle status, co ma tady vp profilu http://www.vojtarocek.cz/jakou-skolu-si-vybrat-a-jak-vychovavat-sve-deti/. Co taky cekat od kandidata za stranu svobodnejch obcanu (bludistaci, ktery do voleb v roce 2009 nominovali mj. Michala Semina, napojenyho na iniciativu D.O.S.T., coz jsou fasouni)?

a predevsim je to OT v doted celkem zajimavy diskusi (resp. mnohem vic nez onanie jednoho zdejsiho nestastnyho id, me zajimaj treba ty papirny, o kterejch pises..mas info, jak to tam fungovalo, nez je zavreli?)
    BURAN
    BURAN --- ---
    EMMMA: no co vic informaci k tomu dodat, na papirenskym stroji se tam delal papir, pak nekdo v kancelari zjistil ze se to nevyplati, tak stroj zavreli a lidi propustili, to je cely :)
    bylo to tusim v roce 2009, nevim uplne presne.
    BURAN
    BURAN --- ---
    BURAN: samozrejme vyroba nebyla zrusena proto, ze by nebyl potreba papir, ale protoze se vic vyplatilo kupovat hotovej papir z Francie nebo Italie nebo odkud... proste marketing.
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: jak do tveho schematu zapada situace napr. ktera se u nas odehrala pred 3 lety, kdyz mistni papirny zrusily vyrobu papiru a propustily 300 lidi?
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: mozna bys mnohe osvetlil kdybys popsal jakou delas praci a jak to mas daleko od domova? :)
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    HASH: takže pracuješ v agentuře která zprostředkovává práci? páč jinak bys takový pitomosti nikdy nenapsal. tyhle agentury sou jen parazitický systémy jak na cizí práci vidělat peníze. o ničem jinym tyhle agentury nejsou. normální paraziti
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    HASH: budto si troll nebo jsi uplne mimo. v obou pripadech nema diskuse dalsi smysl - stejne je to tady OT.
    jen pokud to nahodou skutecne takhle vidis, at te probuzeni z tohohle narcistne-individualistickyho snu (kde kritika je pouze domenou nul a komunistu:) moc neboli a at se najde nekdo, kdo te "neodrizne" az budes potrebovat pomoc.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Tak pravdu máš v tom, že člověk může cokoliv. Zbytek je ovšem ryzí trolling a na to už ti neskočím. Tak blbej, abys viděl natolik černobíle nejsi.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Takže znova

(neberu alternativy jako odstěhovat se, dojíždět jinam atp atp - tyhle možnosti leckdo z nejrůznějších důvodů nemá, a už je nucen využít služeb agentury, a tím pádem šikanován)

Ano, můj vlastní fail, blbost a lenost je třeba to, že /mám zdravotní postižení/starám se o nemohoucí rodiče/partner se z existenčních důvodů nemůže přesunout atp atp...
    Člověče, ty jsi buďto v životě nekontaktoval realitu, nebo jsi neuvěřitelně omezenej vůl.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    tak trocha zkušeností. makám už nějakej pátek v chemickym průmyslu jako operator. práce je to jak kdy, někdy pohoda někdy se člověk stačí najíst jen ráno když přijde do práce a pak si třeba dá sušenku někdy za deset hodin práce (ne zákonou přestávku nemáme, nepřetržitej provoz). peníze tu máme celkem slušný, ale bohužel jen díky švédovi co to tu vedl v devadesátejch letech a bylo obrovský propouštění, a tak nechal zvýšit platy na evropskou uroven v tomhle oboru. co si budem povídat dnes kolegum třeba z německa nesaháme platem ani po podrážky :))

pracovní prostředí je díky naročnosti vyvážená kvalitní prací lidí od hygieny práce, takže se místnosti a chodby pravidelně malují, věci se opravují atp.

docela dobrý síto na lidi tu působí kompetentní zkoušky, který člověk skládá +- jednou za půl roku z novejch provozů, které se učí. a neni to zrovna přátelský povídání ale hotová maturita. 5 okruhů otázek po 24 otázkách :-)) holt člověk se tu potřebuje furt učit a získávat zkušenosti.

v současný době jsme s kolegy, jakožto ti nejnižší z celý technický divize zhruba na úrovni mistrů z dob minulých takže si nás firma docela drží, páč zapracovat člověka tu trvá minimálně 5 let.

práce odborů tu nějaká je, ale bohužel doplácí na lidi, kteří nechtějí jít do stávky. takže platovej progres byl v minulých letech minimální. (prej krize)

líbí se mi, že si jako zaměstnanci můžem odhlasovat změnu směn, ted probíhá hlasování třeba o zavedení 12h šichet místo odpoledních.

sklady máme celkem vybavený a neni problém cokoliv nafasovat (spotřební materiál jako rukavice, baterie atp) + několikrát ročně fasujem hygienický potřeby, trika a tak různě..
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    HASH: vzdycky mas na vyber? Ty mozna jo. Stejne jako spousta dalsich lidi, kteri meli dost kompetenci a stesti (= dobry zazemi, relativne bohatou zemi puvodu, moznost studovat, dostacne vysoky IQ, nikoho o koho by se museli starat, zadny zdravotni omezeni atd.). Existujou ale cely skupiny lidi, kterejm nektera z tehlech startovnich podminek chybela/chybi. Nemyslim, ze to legitimizuje jejich vykoristovani stylem, kterym to praktikujou prave agentury. A proc to proste nevypustit, kdyz se me to jako cloveka s relativne dobrou praci netyka? Kdyz pominu to, ze se mi takovejhle system z principu hnusi a budu hledat utilitarnejsi argument, vzpomenu si treba na to, ze obecne se zije lip ve spolecnostech/statech, kde takhle kriklavy nespravedlnosti neexistujou.
    Tipuju predem, ze se nejspis neshodnem v podstate, ale neoliberalni hodnoty tohohle razeni povazuju za nebezpecny i pro autoritarstvi, ktery obsahujou (a utvrzujou me v tom treba dejiny velky britanie za margret thatcher).
    Sry za OT, bylo to tak kriklavy, ze jsem si reakci nemohla odpustit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Proč bydlíš v menším městě - tvůj fajl - jako člověk co se před X lety odstěhoval za prací, musím říct, že tohle je nebetyčná arogantní píčovina
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: jasne, presne tak, nemusis nic, vzdycky se treba muzes za praci odstehovat na druhej konec republiky, bydlet tam na ubytovne, deti budes vidat o vikendu u babicky co ti je bude hlidat.
    mel ses lip ucit!

HASH, ty si moula, covece, co nevidi dal nez na spicku svyho nosu :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Jako jo, já jsem taky pro, aby líný blb navždy motykou hovna hrabal a suchej chleba žral, zatímco ten chytrý a pilný byl po právu odměněn slušnou prací, pěkným platem a závistí líného blba. S tímhle nastavením problém nemám. Problém mám s tím, že i toho chytrého pilného, jehož profesní růst vede přes větší podnik na začátku cesty stopne agentura a ojebe ho, ať dělá co dělá. To ho taky může poslat namísto kariéry do hoven, protože ztrácí čas, rozumíme si?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Pleteš se, ty jsi nucen využívat jejich služeb, vždyť o tom píšu - například pokud jsi vyučený v černém řemesle, jako strojař, frézař, zámečník, svářeč atp, všechny tyhle profese směřují do kolbenky (což ti ve škole neřeknou) a do té musíš přes agenturu (což ti taky nikde neřeknou). Vůbec mám dojem, že si to představuješ jak hurvínek válku. Pokud bydlíš na menším městě, v okolí máš jednu fabriku a ta přijímá pouze přes agenturu, co ti zbývá?
    (neberu alternativy jako odstěhovat se, dojíždět jinam atp atp - tyhle možnosti leckdo z nejrůznějších důvodů nemá, a už je nucen využít služeb agentury, a tím pádem šikanován)

Já jako kapacita ve svém oboru jsem vyjímka a práce si mě dneska hledá sama, ale než jsem získal potřebnou praxi, bylo to na posrání - byl jsem nucen využívat agentury okolo půlroku, než jsem získal potřebné vědomosti, a dal milému zaměstnavateli sbohem. Nevermore.
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    JON: OT si zcela jistě, tady tržiště není, zkus toto:

http://www.nyx.cz/index.php?l=market;l2=1;market_cat=16;search=
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam