HASH: Čtu to tady už docela dlouho, v něčem s tebou souhlasim, ale fakt mi vadí, jak pohrdáš lidma co dělaj na lince. Já sám mákám v poměrně velký továrně na pozici výrobního inženýra, sedim v openofficu, ale taky hodně chodim do výroby a ty lidi tam nejsou takový zoufalci, jak ty si asi představuješ. Já bych to teda dělat nechtěl, ale leckomu to i vyhovuje. Odmakaj si 8h monotóní práce a čau, žádný starosti. Stejný lidi jako ty. Já si nestěžuju, asi neberu raketu jako ty, ale práce mě baví. Je jasný, že tam nebudu věčne, jak je v japonskej fabrikách zvykem, pže tady ještě nechci zahnít, ale vyrazit do světa. Dávám tomu rok (2 už tam sem). Kdyby mě po návratu chtěli, možná bych i šel zpátky, ale to teď nemůžu vědět.
S těma agenturama máte pravdu, my tam máme asi 4. Kmenový zaměstnanci jsou cca půlnapůl s agenturníma. Pro firmu je to vyhodný, protože může pružně reagovat na aktuální poptávku na trhu. Lidi jsou rádi, že maj práci ikdyž o ní můžou časem přijít a oni s tim musej počítat. Z těch dobrejch se stanou kmenový, pak maj výhody zaměstnanců jako dotování obědů, nějaký příspěvky atk. V kanclech jsou lidi, který si vybíraj přímo naši personalisti. Manažery máme japonský, jinak češi a můžu říct, že některý poměrně vysoce postavený hovátka jsou úplně mimo a mohli by jít spíš na linku. Jenže už tam jsou hodně dlouho a uměj se ohnout, tak se vypracovali. Blbec teda dostane funkci a je z něho arogantní machr, kterej se nosí jak páv ..... a to mi vlastně vadí! :D