CHIMERA: já mluvím o tom druhém díle. mě ale ten druhý díl totálně nezaujal a praktikovat to nehodlám i kdyby to sebevíc fungovalo. on ty děti myslím vůbec ničím netrestal ale snažil se jim říct, že chápe, že sebou chtějí mlátit o zem atd. a víc problematiky v paměti nemám
EDERA: chápu o čem asi mluvíš. mě taky vadilo ticho v domácnosti a že se mi někdo vyhýbal ale fakt mě to neodradilo od toho neudělat tu kravinu zase příště. to mlčení byl pro mě nějaký mírný trest ač jsem se ho bála
no a byla teda máma pro tebe strachem nebo respektem? neboť jsem se do té problematiky už trochu zamotala a asi nevím kde je vlastně hranice. možná ani jasná hranice není a strach v určitém věku tam být musí.
zlobivý mrňous prostě není natolik chytrý aby na něj pravilo domlouvání a nula procent strachu ne?
já teda vidím jen chlapečky kolem sebe a i když těm rodičům může pusa upadnout tak stejně budou do té hračky kopat a házet s ní o zem dokud ji nezničí. to samé do bratra. fakt si myslím, že není možné aby si malé dítě uvědomovalo co se asi přihodí tomu komu podrazím nohy. a příště to bude dělat zase to je jasné :o/