PASTEL: nevim, jestli mluvis o sobe nebo o nekym jinym, ale ja mam z dcery karikaturu sebe same a jeste neco navrch. jako dite jsem byla hodna, ale jsem docela vztekla, kdyz jsem zoufala. umim to docela krotit, mam na to vek.
dcera je energicka, blazniva (v dobrem slova smyslu), vztekla... kdyz se ji neco nelibi, tak rve. rve, rve a rve. je nezkrotitelna a nekdy se s ni neda domluvit.
a protoze ji chci vychovavat osvicene, tak ji poprosim, domluvim, vysvetluju, odmenuju, vyhrozuju, rvu, pak ji vykazu do jiny mistnosti nebo dam na zadek. kdo ji potkal a zazil v teto situaci, tak rika, ze to nikdy nevidel. dokaze rozhodit i kamen. rozvibruje kazdyho, kdyz zacne knourat, umi byt nesnesitelna. pak se smeje a vsude skace... u toho srazi malyho brachu, protoze je jako nezrizena strela..
nevim si s ni rady, nikdo si s ni nevi rady, ale ja ji zeru :) miluju ji a prijde mi bajecna, skvela.. nechci z ni delat psa, aby me poslouchala. vsechny rady dusledne dodrzovany selhavaji. kdyz dostane na zadek (jak ja chtela vychovavat dite bez fyzickych trestu), tak se jakoby restartuje a uklidni. i presto je to krajni reseni. nekdy musim odejit, protoze me tak vytaci, ze bych ji snad i rozmazla po zdi. ale je tak bajecna, ze vam to ani nemuzu vypovedet :))) je chytra, zabavna, nesnesitelna, nezkrotna.. a jen se modlim, at z ni vyroste dobry clovek :)