• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: tak já s holčičkama zkušenost nemám, že ano, čili jen usuzuju z toho, co mi kdo nakuká. Nicméně já si z kamínků stavěla taky ráda, hlavně silnice jsem dělala. A když jsem dostala auto na dálkové ovládání, mrzelo mě, že je to auto závodní, já bych byla raději nějaké více rodinné.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANNAWA: Já jsem si - naivně, koukám - myslela, že ty hry jsou do určitého věku podobné, akorát mají jiný důvod... Holčička má kočárek, aby mohla vozit panenku - Beno je miluje, protože se s tím dá utíkat (a bratra teda vozí fest, náš malý otrok). Kluk staví z kamínků garáž pro auto, pamatuju si sebe, jak jsem dělala ploty, aby to bylo krásné, že jo...:c))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: :-)

A ano, nejspíš budou i holčičky, kterým déšť nevadí vůbec a některé i ty hráze budovat budou, ale moc časté to asi nebude. Kamarádka má dceru stejně starou jako Bartoloměj, které deštivé počasí viditelně vadí, do louže by nešlápla (hrůza, mohlo by to cáknout) a tak podobně.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Moje holčička nefňuká, když je deštivo, protože to znamená, že si může vzít holinky (fialové s kytičkama) a deštník (fialový s puntíkama) a brodit se kalužema. Ale jo - je to jiné. Nenapadlo by ji budovat hráze z bahna.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: ale v Lešanech je vojenské muzeum, ne? Tam bych trpěla velmi. Jinak jsem viděla mnoho lokomotivních dep, i opravny vlaků a dep MHD, nejstarší syn to coby malý miloval. Jednou v létě chtěl jet do Brna, aby prozkoumal tamní MHD, tak jsem tam s ním asi na tři dny jela... a přiznám se, že jsem nedávno nastudovala jízdní řády, abych věděla, když přes naší ves pojede parní vlak, abych tento ukázala batoleti.
    Takže mě ti kluci vlastně baví :-)
    Přítel, který má krom syna ještě dceru, mi navíc nedávno vysvětlil, že holčičky fňukají, když je ošklivo, nebaví je hrát si s kamínky a loužemi a vlastně je těžký vymyslet pro ně nějakou zábavu - což je fakt, že já nevím, co bych s holčičkou dělala a moje představy v tomto směru končily romanticky u oblékání holčičky do hezkých šatiček.
    MINEA
    MINEA --- ---
    PASTEL: nevim, jestli mluvis o sobe nebo o nekym jinym, ale ja mam z dcery karikaturu sebe same a jeste neco navrch. jako dite jsem byla hodna, ale jsem docela vztekla, kdyz jsem zoufala. umim to docela krotit, mam na to vek.
    dcera je energicka, blazniva (v dobrem slova smyslu), vztekla... kdyz se ji neco nelibi, tak rve. rve, rve a rve. je nezkrotitelna a nekdy se s ni neda domluvit.
    a protoze ji chci vychovavat osvicene, tak ji poprosim, domluvim, vysvetluju, odmenuju, vyhrozuju, rvu, pak ji vykazu do jiny mistnosti nebo dam na zadek. kdo ji potkal a zazil v teto situaci, tak rika, ze to nikdy nevidel. dokaze rozhodit i kamen. rozvibruje kazdyho, kdyz zacne knourat, umi byt nesnesitelna. pak se smeje a vsude skace... u toho srazi malyho brachu, protoze je jako nezrizena strela..
    nevim si s ni rady, nikdo si s ni nevi rady, ale ja ji zeru :) miluju ji a prijde mi bajecna, skvela.. nechci z ni delat psa, aby me poslouchala. vsechny rady dusledne dodrzovany selhavaji. kdyz dostane na zadek (jak ja chtela vychovavat dite bez fyzickych trestu), tak se jakoby restartuje a uklidni. i presto je to krajni reseni. nekdy musim odejit, protoze me tak vytaci, ze bych ji snad i rozmazla po zdi. ale je tak bajecna, ze vam to ani nemuzu vypovedet :))) je chytra, zabavna, nesnesitelna, nezkrotna.. a jen se modlim, at z ni vyroste dobry clovek :)
    MINEA
    MINEA --- ---
    ale hodim ti sem muj zazitek s mym nejstarsim klukem :)

byla jsem v loznici, kdyz slysim sileny rev Klary. vybehla jsem, co se stalo. Marek nastvanej (muj muz), ze si s Klarou hrat nebude a nebude se s ni bavit. Ptam se Klarky, co se stalo. Hrali si s modelinou. Tatinek delal sneka. Ona nechtela sneka (jsou ji tri roky), ale nerekla tatinkovi, co chce - a zarvala, ze nechce sneka. Ja jsem se ji teda zeptala, co chce udelat za zviratko a ona poprosila tatinka, zda ji neudela ovecku. Tatinek se s ni ale nebavil a nechtel ji udelat ovecku, protoze tatinek chtel prece delat sneka a ukazat ji, jak se skvele snek dela! Ale ona trvala na svem, ze nechce sneka, ze chce ovecku. Tatinek velmi urazen odkracel, ze nema v rodine autoritu, ze on chce udelat sneka! Snazila jsem se mu domluvit, ze kdyz je dospely otec dvou deti, ze nemusi trvat na snekovi, at ji ustoupi, udela ovecku.. a vybere si svoji autoritu u jinych zalezitosti. U jakych, u jakych? ..kricel tatinek.. co je dulezityho?
    treba u uspavani.. opacila jsem. tam si muzes trvat na svym.
    tata se nastval, ze mu trilety dite prikazuje a ze ho musi poslouchat...... (?!?!?!)

chudak.. ja jsem se mu jeste smala a prinesla jsem mu potaji do kuchyne kus modeliny, aby si sveho sneka mohl udelat :D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: zní to pochmurně. já byla zatím jen jednou v lešanech a tam jsem tu alergii myslím - asi po 4 hodinách - chytla.
    ANNAWA: o tohle myslím rodiče některých dětí přicházejí .. a rádi :)
    MINEA
    MINEA --- ---
    koukam na tvuj klub a jasno v tom nemam.. oliver je zatim velmi klidnej.. a klara - energeticka bomba v podobe tvyho Severina :)) znas ji...
    takze si tenhle klub budu asi spis cist kvuli ni :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: to není normální? Aha.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: jednou jedinkrát se mi chtělo kvůli vlakům plakat. Absolvovala jsem se staršími dětmi jakýsi dvoudenní vláčkový výlet - bylo jim tehdy tak 7 a 9 let.
    Bylo to nějak v listopadu, mám dojem. Nebo v únoru. Odjelo se v pátek do Ústí, z Ústí nějakou zanikající tratí někam jinam přes letoviska typu Jirkov a Chomutov a vyvrcholením dne byla prohlídka zavřeného nádraží kdesi pod horami, kde se kdysi natáčel nějaký film. Tak se pak čekalo na motorák do Vejprt - už se dávno smrákalo, byla strašná zima a mlha a já jsem měla pocit, že ten vlak NIKDY nepřijede. Přijel a penzion ve Vejprtech mi pak připadal jako grandhotel. Vlakové trachtace pokračovaly druhý den výletem vlakem do Němec, tam přejezdem parním vlakem, posléze výjezdem lanovkou na horu a pak pěším výletem sněhem na Boží Dar, odtud busem do Karlových Varů a z nich vlakem do Prahy. Přes Ústí, což trvá asi 3 mebo spíš 5 hodin. Ale to už mi bylo hej.
    Ale jestli si myslíte, že normálně tyhle výlety absolvují otcové a matek je tam pramálo, tak ano :-D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: a opravdu v tvém životě nenastal byť jen malý okamžik, kdy tomu tak stoprocentně nebylo? pak aspiruješ na blahořečení!
    MALKE: těší mě že v tom nejedu sama.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MALKE: Já si vzpomínám, že když jsem po RD nastoupila zpátky do práce, tak jsem šla takhle jednou Letenskou na metro a přistihla jsem se, jak si polohlasem říkám "Fiat, Škoddovka, Škodovka, Audi, Renault, Škodovka, Peugot ...". Jak magor... :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: já to umím, ale já mám vlaky ráda :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    SEVERINE: Já za čtrnáct dní přišla ke znalostem kompletního vozového parku našeho sídliště. Poznám prakticky všechno zepředu, ani nemusím koukat na nápis, a někdy mi stačí i tvar karoserie. A CHTĚLA JSEM TO SNAD?!! Tak ať trpí i ostatní matky!

:c))
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    VERONIKA22: my jsme všichni hodní, milí, přizpůsobiví. takže teď jde jen o to, jak ve zdraví přežít do té doby, než z těch mých testosteronem prosáklých neandrtálců vyrostou dospělí. a nechat si léčit alergii na vláčky (dřív mi nevadily, ale čeho je moc, toho je příliš .. aneb kdo z vás umí ze spaní vyjmenovat 10 nejobvyklejších druhů lokomotiv a ani se to nemusel učit?). uf, to jsem si oddechla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PASTEL: nemůžou tě vyhodit ze základky v místě bydliště, ale jinde ano. A ano, bylo to kvůli chování, byl fakt velice obtížně zvladatelný. Psala jsem tu někde, že jsme ho občas bila, protože jsem byla vážně v koncích, ale že i to mě zpětně mrzelo, nelíbí se mi to.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ANNAWA: Vystřídal, jako kvůli chování? To jde aby tě vyhodily ze základky? To čumim!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PASTEL: hodný děti?! Pobavila jsi mě. Moje nejstarší dítě bylo postrachem školek a škol, vyrazili ho ze školky i z první třídy, do pátého ročníku vystřídal tři základky :-D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PASTEL: Já myslim, že ono to dítě pokud má tyhle tendence nějakým extremnim způsobem zlobit, tak se do té nedůstojné a ponižující situace stejně dostane. Jestli teda neni ponižující samo o sobě už to že s sebou mlátí o zem a ječí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam