• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: zní to pochmurně. já byla zatím jen jednou v lešanech a tam jsem tu alergii myslím - asi po 4 hodinách - chytla.
    ANNAWA: o tohle myslím rodiče některých dětí přicházejí .. a rádi :)
    MINEA
    MINEA --- ---
    koukam na tvuj klub a jasno v tom nemam.. oliver je zatim velmi klidnej.. a klara - energeticka bomba v podobe tvyho Severina :)) znas ji...
    takze si tenhle klub budu asi spis cist kvuli ni :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MALKE: to není normální? Aha.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: jednou jedinkrát se mi chtělo kvůli vlakům plakat. Absolvovala jsem se staršími dětmi jakýsi dvoudenní vláčkový výlet - bylo jim tehdy tak 7 a 9 let.
    Bylo to nějak v listopadu, mám dojem. Nebo v únoru. Odjelo se v pátek do Ústí, z Ústí nějakou zanikající tratí někam jinam přes letoviska typu Jirkov a Chomutov a vyvrcholením dne byla prohlídka zavřeného nádraží kdesi pod horami, kde se kdysi natáčel nějaký film. Tak se pak čekalo na motorák do Vejprt - už se dávno smrákalo, byla strašná zima a mlha a já jsem měla pocit, že ten vlak NIKDY nepřijede. Přijel a penzion ve Vejprtech mi pak připadal jako grandhotel. Vlakové trachtace pokračovaly druhý den výletem vlakem do Němec, tam přejezdem parním vlakem, posléze výjezdem lanovkou na horu a pak pěším výletem sněhem na Boží Dar, odtud busem do Karlových Varů a z nich vlakem do Prahy. Přes Ústí, což trvá asi 3 mebo spíš 5 hodin. Ale to už mi bylo hej.
    Ale jestli si myslíte, že normálně tyhle výlety absolvují otcové a matek je tam pramálo, tak ano :-D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: a opravdu v tvém životě nenastal byť jen malý okamžik, kdy tomu tak stoprocentně nebylo? pak aspiruješ na blahořečení!
    MALKE: těší mě že v tom nejedu sama.
    WERKA
    WERKA --- ---
    MALKE: Já si vzpomínám, že když jsem po RD nastoupila zpátky do práce, tak jsem šla takhle jednou Letenskou na metro a přistihla jsem se, jak si polohlasem říkám "Fiat, Škoddovka, Škodovka, Audi, Renault, Škodovka, Peugot ...". Jak magor... :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: já to umím, ale já mám vlaky ráda :-)
    MALKE
    MALKE --- ---
    SEVERINE: Já za čtrnáct dní přišla ke znalostem kompletního vozového parku našeho sídliště. Poznám prakticky všechno zepředu, ani nemusím koukat na nápis, a někdy mi stačí i tvar karoserie. A CHTĚLA JSEM TO SNAD?!! Tak ať trpí i ostatní matky!

:c))
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    VERONIKA22: my jsme všichni hodní, milí, přizpůsobiví. takže teď jde jen o to, jak ve zdraví přežít do té doby, než z těch mých testosteronem prosáklých neandrtálců vyrostou dospělí. a nechat si léčit alergii na vláčky (dřív mi nevadily, ale čeho je moc, toho je příliš .. aneb kdo z vás umí ze spaní vyjmenovat 10 nejobvyklejších druhů lokomotiv a ani se to nemusel učit?). uf, to jsem si oddechla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PASTEL: nemůžou tě vyhodit ze základky v místě bydliště, ale jinde ano. A ano, bylo to kvůli chování, byl fakt velice obtížně zvladatelný. Psala jsem tu někde, že jsme ho občas bila, protože jsem byla vážně v koncích, ale že i to mě zpětně mrzelo, nelíbí se mi to.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ANNAWA: Vystřídal, jako kvůli chování? To jde aby tě vyhodily ze základky? To čumim!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PASTEL: hodný děti?! Pobavila jsi mě. Moje nejstarší dítě bylo postrachem školek a škol, vyrazili ho ze školky i z první třídy, do pátého ročníku vystřídal tři základky :-D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PASTEL: Já myslim, že ono to dítě pokud má tyhle tendence nějakým extremnim způsobem zlobit, tak se do té nedůstojné a ponižující situace stejně dostane. Jestli teda neni ponižující samo o sobě už to že s sebou mlátí o zem a ječí.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SEVERINE: nevěřim, že na to mám spoléhat. máma byla vychovaná jako v bavlnce a co z ní je? neskutečná svi..... ( kopie jedné pratety ). věřím spíš na DNA.

články o adoptovaných dětech jsem teda ještě moc nečetla ale velmi často slýchám, že ač se ti rodiče můžou přetrhnout tak milující výchovou ovlivní strašlivě málo :o(

já v dcerce taky vidím tchýni a to byl tak strašný rebel, že snad i seděla v lochu :o/. takže na mírnost kašlu. tchýně byla vychovaná mírně a povaha se jí teda bujaře rozjela. takže se fakt strašně bojím co by z dcerky mohlo být a začínám se bát co se přihodí v pubertě.

ještě bych asi dodala, že často platí se zamyslet: kdo z rodiny je stejný rebel a tu výchovu spíš přizpůsobit tomu jaký dospělý z toho příbuzného vyrostl. jestli i tak je to šikovný a mírný člověk tak se asi nebude čeho bát. ale jestli jako dospělý je i tak dost problémový tak bych fakt nasadila tvrdší výchovu. neříkám bití ale teda trochu strachu asi nezaškodí.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CHIMERA: já mluvím o tom druhém díle. mě ale ten druhý díl totálně nezaujal a praktikovat to nehodlám i kdyby to sebevíc fungovalo. on ty děti myslím vůbec ničím netrestal ale snažil se jim říct, že chápe, že sebou chtějí mlátit o zem atd. a víc problematiky v paměti nemám

EDERA: chápu o čem asi mluvíš. mě taky vadilo ticho v domácnosti a že se mi někdo vyhýbal ale fakt mě to neodradilo od toho neudělat tu kravinu zase příště. to mlčení byl pro mě nějaký mírný trest ač jsem se ho bála
    no a byla teda máma pro tebe strachem nebo respektem? neboť jsem se do té problematiky už trochu zamotala a asi nevím kde je vlastně hranice. možná ani jasná hranice není a strach v určitém věku tam být musí.
    zlobivý mrňous prostě není natolik chytrý aby na něj pravilo domlouvání a nula procent strachu ne?

já teda vidím jen chlapečky kolem sebe a i když těm rodičům může pusa upadnout tak stejně budou do té hračky kopat a házet s ní o zem dokud ji nezničí. to samé do bratra. fakt si myslím, že není možné aby si malé dítě uvědomovalo co se asi přihodí tomu komu podrazím nohy. a příště to bude dělat zase to je jasné :o/
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ANNAWA: Tak ty máš hodný děti, to bude potřebovat jiný způsob výchovy, takže chápu tvoje zděšení, a myslim že to nikdy potřebovat nebudeš. Jako už jsem tady od x holek slyšela "to je ponižující" " to je nedůstojné" ale nikdy jsem od žádné z Vás nečetla, jaký je tedy ten důstojný a morální způsob, jak takhle vyhrocenou situaci řešit. Je jasný, že prostě máte jiný druh dětí, takže nemusíte řešit až tak extremní situace, a určitě mi tu někdo napíše, že je to chybou toho rodiče, což nepochybně je, ale holt jednou předali geny vzteklouna, tak utratit ho nenechají, žeáno.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    VERONIKA22: logicky mi z toho plyne, tak že až bude dospělá a ty třeba senilní, bude ona být (křičet nebo jinak atakovat) tebe a bude to v pořádku - protože ty budeš mít přece míň rozumu než ona .. uvidíme, jestli tím získá tvůj respekt :)
    CHIMERA: já právě mám zkušenost jen s klukama - ale díky testosteronu, kterýho mají oba přehršel, by to jiný být mělo (viz kniha, po který je auditko pojmenovaný).
    MALKE
    MALKE --- ---
    CHIMERA: Mně teda Karp fungoval/funguje na obě děti. První dítě usínalo na bílý šum jak na povel, druhé je o něco svéhlavější, ale pokud se vztekne kvůli tomu, že chce spát, tak po zabalení usíná na třetí zhoupnutí a šumění ho uvádí do dlouhého, klidného spánku, jinak se budí víc. Na to usnutí potřebuje někdy větší péči a laborování, co vlastně chce (takže by se mohlo zdát, že to úplně funkční není:) ), ale ten delší klidnější spánek je šuměním určitě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Je to jiné, protože (bez ohledu na leckdy opačné nastavení konkrétních jedinců) obecně vzato klučičí a holčičí mozek prostě fungujou jinak. A nezměním to, i kdybych se postavila na hlavu a odrážela ušima.:-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SEVERINE: ano je to strach a když dítě půjde sedět na lavici ( teda dítě, které tam bude nerado sedět a zoufale volat maminko vem si mě k sobě ) tak příště až něco provede bude mít co? zase asi strach že půjde sedět ne?

já si pod respektem představuju až třeba druhou dobu výchovní :oD. když už dítě ví co si na rodiče dovolit nesmí. a strach přejde v rozumný respekt. s dcerkou jsem bojovala asi půl roku a teď to jde jako po másle ať má vztekací období nebo ne. i když je to natvrdlík tak když vztáhne ruku na sestřinu hlavu tak jí dost často docvakne co máma udělá jestli sestru uhodí ( bezdůvodně uhodí )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam