• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    Taky máte doma někdy vymalováno testosteronem, připadáte si jako kulisa v nekončícím seriálu Tom a Jerry a máte - oproti svým dřívějším představám i korektnosti termínu queer - jasno v tom, že kluci a holky jsou jinej živočišnej druh?

Pokud máte nějaký tip nebo trik, jak se s tím s lehkostí popasovat, nebo se jen rádi vypíšete s (občas ne zcela) lehký skutečnosti, tak jste tu více než vítáni.

doporučená četba:
    Sourozenci bez rivality
    Výchova bez poražených
    Jak žít a nezbláznit se
    Výchova kluků
    rozbalit záhlaví
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MEG: jít proti mě cokoliv z čeledi pavoukovců velikosti dlaně, taky bych zkameněla. Napořád :-)
    MEG
    MEG --- ---
    BLONDYNKA: oommmm, oommmm,..... už neječím. už kamením. :-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MEG: Nic proti tomu, ale kámošit se s nima nechci. Už představa, že to po mně leze, mě nutí ječet a skákat na stůl :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NICOLE: mohl by i předčit, má víc nohou a tak :-))
    MEG
    MEG --- ---
    BLONDYNKA: velikosti vzrostlého našeho evropského sklípkana. Dneska je to holčička jako dlaň. :-)
    MEG
    MEG --- ---
    NICOLE: on si ho pořídil sám. je to vášnivý chovatel. skoro všeho. :-)
    BLONDYNKA: jsou to nudný poserové :-) bližším seznámením došlo k jisté demytizaci pavouků.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MEG: "malé pavouče" :-))
    MEG
    MEG --- ---
    BLONDYNKA: Když jsem před asi dvěma lety našla omylem doma v krabičce první malé pavouče, tak jsem ztropila scénu dle scénáře "Pavouk nebo já!"
    .... Nebudu to natahovat, zůstali jsme oba. Docela jsem pokročila v léčbě své arachnofobie. :-)
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    NICOLE: Umí děsně rychle utíkat (pro mě ovšem hodně špatná informace :-)))
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MEG: náš syn má na wishlistu již delší dobu na prvním místě helikoptéru, tak přemýšlím, čím by se tohle dalo substituovat :D
    NICOLE
    NICOLE --- ---
    BLONDYNKA: to jednak a jednak mi není jasné, v čem konkrétně může pavouk nahradit koně :))
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MEG: Jestli i pavoukem, tak to považuju za obrovský projev bezedné rodičovské lásky, to bych já nepřežila :-D
    MEG
    MEG --- ---
    No tak naštěstí ne každý kluk je zaměřený na počítače. Na wishlistu mého mladšího syna byl tak od pěti let na prvním místě kůň. A je tam asi dodnes. Zkusili jsme substituovat křečkem (řadou křečků), psem, rybičkami, pavoukem, hadem, ale asi to nikdy nebylo "ono"...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANTAL: u nás se rozhodně neukázalo, že čím větší děti, tím dražší dárky musí mít.
    Ovšem, nastal paradox, naše děti si k vánocům nějak nic nepřejí - nevyžadují nesmyslné drahé dary typu mobil či notebook, oblečení mají dost a zejména, raději si ho vybírají samy. Takže letos to vypadá, že všem koupíme něco vybavení do pokojíčku dle jejich gusta, plus nějakou tu, ano, knihu. Některé si je, doufáme, i přečtou.

Pokud jde o duchovní rozměr vánoc, inu, snažíme se je k tomu vést, ale není to kolem těch patnácti zrovna snadná věc :-) Nicméně máme i různé rodinné rituály typu štědrovečerní výlet do polí, lesů a luk s kamarády a příbuznými, a ten vyžadují stále, to nás těší.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    Co my víme, co bude, až těm dětem bude patnáct, tohle bych fakt neřešila. Třeba nás do té doby muslimové definitivně ovládnou, budem vzývat Alláha a budem rádi, že žijem a máme co jíst (pokud bude).
    Že by dárky měly být s věkem dražší, to snad není nutné, záleží spíš na tom, co dítě chce a co ho zajímá.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    SANTAL: Dárky se nedávají jen k Vánocům, že :-)
    Tu představu také nemám, nebo to alespoň neberu jako dogma, leč potomci takovou představu často mívají.
    Ostatně já se nechci dohadovat - Malke trochu znám a tak se neobávám, že by Benovi kupovala dary ve stylu "ukažme, že na to máme", jen jsem se zamyslela, jak to vnímám já.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    TERRYNKA: Tohle neřeším. Očekávám od Vánoc hlavně duchovní rozměr - a že jak dítě bude růst, tak ho bude oceňovat víc taky (že v předškolním věku jsou to dárky a cukroví a hry s rodičema je normální).
    Nemám představu, že dárky věkem maj být dražší nebo větší...

A vůbec, vím já, co bude dělat až bude mít 15? Už se může profesně začít orientovat. Nebo bude dělat historický šerm. Tak budu kupovat dárky dle zálib. (Kromě motorky, tu ode mě může dostat leda ve formě plastového odrážedla).
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MALKE: Objemnou. Aby mě s ní mohl udeřit :-))
    MALKE
    MALKE --- ---
    TERRYNKA: Knihu!:c)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Janek ma na pevnem pocitaci svuj profil, pod kterym ma nainstalovanou aplikaci Zodlers. Desitky ruznych her a aktivit v jednom. Nicmene musi se zeptat, jestli k pocitaci muze. Sam si ho umi zapnout, najit svuj profil, spustit hry. Bez zeptani pc nezapne, kouzlo zasuvky na dalkove ovladani :-))) Na nasich telefonech ma take hry. Nemam nic proti tomu, aby techniku pouzival, primerene. Pouze jsem zapremyslela, co se bude davat dnesnim prckum treba v 15ti, kdyz vlastni stroj dostanou ve trech, peti...:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    MADIETTA: Mě by to samotnou taky nenapadlo. Jenže muž je IT, miluje technické hračky a hry paří. Dodnes si myslím, že naše první stěhování proběhlo proto, že se mi do mrňavého 1+1 nevešly dva počítače.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam