• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MADIETTA: ano, v rodině mého muže to měnění pravidel nazývají "vypečená hra" - tam bylo bratrů 5. :-)
    Synové k tomu tendence maj.

Vedu je pouze k tomu, aby bylo jasné kdy hrajeme s možností měnit pravidla (už jsem hrála i brutálně anarchistickou hru, kdy všechna pravidla byla jen matně tušená, včetně těch co jsem zavedla já sama!), a kdy se hraje dle psaných pravidel (prostě analogie tomu, že někdy můžou být nazí, jindy ne, a když ne, nediskutuje se o tom...)

V nejhorším mám kruté "Lebo mama povedala" podpořené "mama je proste vyššia karta" :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: to neznám, já měla velký děti divný jinak - jeden lehce autistický lpěl fanaticky na dodržování všech pravidel a mladší s bájnou fantazií je odmítal chápat, takže si spolu prakticky nikdy nehráli - ani společenské hry ani na nic jiného, ačkoli dvouletý věkový rozdíl mezi nimi v tomto směru vypadal nadějně.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BALAENA:
    TRISSIE: mě to fakt deptá. Buď chtějí, abych hrála s nima, a ne vždycky mám náladu a myšlenky na to, abych po pár minutách hry přistoupila na jejich blbnutí a začala hrát podle jejich potrhlých ne-pravidel. Anebo hrajou sami a v tom případě se okamžitě zhádají do krve, protože ta svoje ne-pravidla pochopitelně průběžně neustále mění, jak jim vyhovuje.
    MALKE
    MALKE --- ---
    MADIETTA: Beno to nedělá... Ale třeba začne, až bude mít podporu od bratra:c)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADIETTA: nejen chlapečků, obávám se...
    ale co, až se to rozvine u chlapečka (který ve svých necelých třech na hry s pravidly z vysoka dlabe), tak budu mít dost zkušeností od jeho otce.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MADIETTA: nebýt toho, že máme jen jeden exemplář, podlehla bych dojmu, že jsem to psala já...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Je to vlastnost chlapečků nebo jsou takoví jenom ti moji?

Kluci nedokážou hrát žádnou hru, která má nějaká pravidla, aniž by se asi tak po dvou minutách nepokusili ta pravidla nějak změnit, začít blbnout, vymýšlet si vlastní postupy a prostě tu hru celou předělat na něco úplně jiného. Člověk s nimi nemůže hrát ani pitomý člověče, nezlob se. Nedají se s nima hrát karty, pexeso, nic.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SEVERINE: helma je naprostá blbost. Tedy, s výjimkou epileptika, ten padá blbě.
    Dítě se musí naučit padat v tomto věku - děti přespříliš chráněné si to "odpadají" jako 3, 4 a víceleté - a to jsou ty sa vážnějšíma zraněníma...
    Což píšu jako matka dvou fakt pohyblivých kluků - poprvé se mi dítě ztratilo jako 3-měsíční, za tu chvíli co jsem vyprovodila návštěvu (svezlo se z postele a zalezlo (zapíďalilo se) pod stůl, kde tiše a spokojeně sledovalo zpola šílenou matku, které zmizelo mimino)...
    LILY
    LILY --- ---
    CHIMERA: možná úplatky ve školce by zabraly..
    LILY
    LILY --- ---
    CHIMERA: Miš měl pleny tak do tří let. Do školky šel naštěstí až pár měsíců poté, takže radu nemám :(
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    BRUNA: to nebude mít efekt, jemu je to fuk, klidně se bude babrat v hovnech. a navíc, když to dělat nebude chtít, tak to dělat nebude. nedonutím ho.

APRILMOUSE: zkoušela jsem i úplatky. on nemá nic, po čem by tak toužil, že bych ho na to mohla lákat. žvejka ho nezajímá, sladkosti ho nezajímají, hračky ho nezajímají... nedá se ani nalákat, ani donutit, nezabralo ani vydírání (když nebudeš čurat do nočníku, nebudu si s tebou hrát). z něho všecko steče jak po igelitu - prostě když to nebude, tak to nebude... otočí se a vesele dělá něco jiného.

KEYA: tos mě nepotěšila, protože v tom případě mi ho do školky nevezmou a já budu totálně v pr+eli :(
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    CHIMERA: zkouselas uplatky uplne natvrdo? Jira taky nechtel, pred tretim rokem jsem mu nabidla kulatou zvejku za cokoliv v zachode a rychle si to spocital. Cca po 14 dnech uz byl zvykly na wc a zvejky byly odebrany (naprosto bez problemu a komplikaci). Jinak na nocnik odmital z principu, chodil ma wc primo.
    AERIS
    AERIS --- ---
    L. se naučil dříve chodit, potom šplhat. Ale já bych řekla, že za to můžou krátké nožičky :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    No ten nas maly taky driv leze do vysek nez chodi. Dneska jsem ho nechala spadnout...hodne,at se treba nauci,pochopi,ze to tak nejde. No a on si pobrecel,za vterinu tam byl zas...asi me klepne a to do toho zacina chodit. A ja se tesila,ze to nebude takove to strestene decko,protoze zacina chodit az v 15ti mesicich....bude mega!
    KEYA
    KEYA --- ---
    Jinak po zkušenosti s grilováním u kamarádů, kdy si Erik trochu ugriloval ruku, doporučuju mít v lékarně speciální sterilní "mastnou" mřížku na popáleniny :) (jmenuje se tuším Grassolind)

CHIMERA: Prostřední syn začal kakat mimo plenku až ve svých 3,5 a počůrávat se přestal kolem 2 a 3/4 spolehlivě a dcera taky (a to měli látkovky, které by jim třeba mohly být nepříjemné tím, že jsou mokré, ale bylo jim to jedno)

BRUNA: Přepírání nepomáhalo ani u jednoho vůbec. I když jsem pak chtěla, aby s tím pomáhali, když si to vytvořili...
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    CHIMERA: dneska mi rikala znama, ze nejaka jeji kamoska nechala svou dceru ty posrany oblecky prat. Pry se kadeni/curani do gati odnaucila dost rychle. (Tezko ale rict, jestli kluci nebudou z moznosti babrat se ve fekaliich o to vic nadseni.)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    Začíná mi hrabat z nemožnosti naučit kluka na nočník. Je mu skoro 29 měsíců a za 2 měsíce má jít do školky. Pochopitelně ho nevezmou s plínkama.
    Už jsem vyzkoušela všechno, co kdo doporučil, ale on nenahlásí a do nočníku nečurá.
    když ho nechám pobíhat jen tak se počurá nebo posejří, vesele v tom běhá a na můj vážný dotaz, proč neřekl, že chce čurat/kakat, udělá roztomilý obličej a řekne nevím.
    jak ho nezabít?
    KEYA
    KEYA --- ---
    Tak u nás je to u třetího asi nejhorší, co se lezení po výškách týče... vyleze všude. Jediné, co pomůže je lepší nedávat nahoru věci, které by chtěl.
    Tady si třeba lezl pro dudlík :):

LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Po pravdě, doufám, že časem dostanou rozum aniž by se museli nějak brutálně praštit. Už takhle se mi stává, že do Motola jedu dopoledne s úrazem jednoho a odpoledne s druhým :-(
    třetí už aspoň trochu rozumu v tomto směru snad pobral.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    AERIS: Tohle dělala naše dcera, asi 3 měsíce se doma nebavila skoro ničím jiným. Nezabila se, přešlo ji to, a výsledkem je, že umí fakt parádně padat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam