• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dotaz. Co s fousy?
    Jířa má prostě knír, a to solidní. Je mu ted skoro 13, je tmavý typ, takže je to i hodně vidět. Celkově je vyspělý po všech frontách :) asi tak na 15-16 let by ho tipl nezaujatý pozorovatel.
    Bohužel je jediný oknířený kluk ve třídě, a spolužáci si ho dobírají. Holit? Neholit? Jedni horují, ať to nedělá, že mu to naroste ještě větší a bude se muset holit furt. Já zase vyguglila, že to snad je spíš pověra...
    Bohužel osobní zkušenost nemám :) a otec není zrovna komunikativní a komunikující. A nejspíš se bude klonit k tomu KRISTE NEHOL SI TO, DYK TO JE DOBRÝ, CO ZASE ŘEŠÍŠ ZA KRAVINY.
    Není nic příšernějšího než pubertální knírek z šedesáti chlupů. Řešíte to nějak?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no jasne ale ony sou furt same mono, jako modro cerny kousanec na tvari, vyrvane vlasy atd. mi to prijde trochu pres caru.a nevim co s tim .. vetsinou se rvou o veci i kdyz sou dvakrat a stejne..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: mam tri segry. Rvaly jsme se jako kone. Prezily jsme to a mame skvely vztah. Sourozenevka rivalita je normalni :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    neznam soutezivost kluku, nejstarsi je jedinacek, ale holky sou neuveritelny. Mimo soutezovosti se rvou jako kone, mam pocit ze porad. Kousou kopou, mlatej se cimkoliv kamkoliv a ja fakt nevim co s tim. Ja sourozence nemela tak to proste ani nechapu... A pritom kdyz je treba vzhuru jenom jedna a druha jeste spi tak ta druha je sklesla a porad vola a hleda tu druhou a chce ji chodit budit . Nedavno, v navalu vzteku, me L. kousla tak sem ji to vratila a me uz nekouse, ovsem kdyz ji to vrati segra tak to tak bohuzel nefunguje :o((((
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    U nas soutezeni oba blbe zvladaji. Ne, ze by obcas nesoutezili, ale mit to jako klic k reseni sporu to fakt nemuzu :)

    Holt si tim musi projit. Beztak jeden bez druhyho neudela ani ranu :)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MADIETTA: Závist je ošklivá věc, ale tiše závidím. :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    THURINGWETHIL: jo, u nás to dost funguje.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    THURINGWETHIL: LORAIN: tak tohle, zaplatpanbuh, neznam (zatim)..mozna je to tim, ze jsou od sebe kluci o 4 roky, ale zatim ve vetsine pripadu zdarne spolupracuji..pevne doufam, ze jim to vydrzi co nejdele
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MADIETTA: Vám to fakt funguje? U nás to zpravidla vede k tomu, že chvilku se oba oblékají, ale velice brzy ten, který usoudí, že nevyhraje, ustane v dané činnosti a začne se rozčilovat, něčím házet, něco demolovat, případně mydlit toho, kdo "vyhrává". No a nebo sedí a vříská viz
    TAPINA:
    TRISSIE:
    Nehledě na to, že mi přijde, že to soutěživost podporuje a já ji chci usměrňovat. Pořád dokola se snažím opakovat, že jsou situace, kdy je na místě (jako sportovní soutěže, nějaké navýkon zaměřené aktivity apod.), ale že v běžném životě může být výhodnější spolupracovat, nebo někdy i být tím druhým.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Chytrej kluk! ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    no u nás je sranda při hraní karetních a jinejch her - kluci se doslechli, že "kdo nemá štěstí ve hře, má ho v lásce" a naopak, takže milej pan R. chce bejt druhej, aby ho měli všichni rádi :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    THURINGWETHIL: já to taky nechápu, ale je to bezvadná motivační pomůcka. Rozdíl v efektu mezi prostým "oblíkněte se, kluci" a "kdo bude první oblečený?" - to se prostě nedá srovnat. :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: áno! hysterické záchvaty mladého pána ječícího u večeře, že chce mít první snědeno, aniž by se byl byť jen dotknul vidličky!
    jsem potvora, změnila jsem kategorie, takže místo "první v X" se závodí v kategorii "první kluk", "první holčička" (holkám je to trochu víc jedno), a rodiče mohou dojíst, kdy chtějí :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pravidelné střídaní se dá samozřejmě napadnout ještě tím, kdo je starší a tudíž má větší právo na častější pozici při střídání :D - či naopak, kdo je starší, tudíž byl vícekrát první, než se ten mladší narodil.
    NE.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THURINGWETHIL: A co teprve ten způsob soupeřivosti, co probíhá teď u nás. Mladý pán potřebuje být ve všem první, ale že by teda hnul zadkem, to ho ani nenapadne. Stojí a ječí "já chci být první, já chci být první, neoblíkej se tak rychle, já chci být první" :D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Boje o prvenství jsou i mezi holkama, ale (aspoň u nás) je to snazší o to, že jsou schopný pamatovat si, kdo kdy byl první, a zvládaj to střídání. Ale taky nechápu, proč je tak důležitý bejt první u vchodových dveří, když stejně musej čekat, až dofunim já a odemknu... :-)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    SEVERINE: V podstatě žádný pokus o nastavení pravidelnosti nebo pravidel nefunguje (nevím, do jaké míry to je tím, že já si nejsem schopná důsledně pravidla pamatovat a do jaké tím, že navzdory nastaveným pravidlům se kluci stejně rozčilují, když nejsou první). Obecně to, že někdo není první TEĎ je naprosto klíčové, že by byl první za chvilku v nějaké jiné činnosti není důležité.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    THURINGWETHIL: a nedá se to udělat tak, že má každej něco stejnýho, co chtěj oba? jako že v něčem jde vždycky první jeden a v druhým zas druhej? (já už to mám v něčem i dělení na 3 - holka taky něco chce, nepřijde mi to jako ryze klučičí záležitost .. ale možná to maj jen holky, co maj starší bráchy, netuším)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    LORAIN: Jo, přesně tak, člověk se nevyhne, aby do toho byl zatažen. Já zkouším u věcí, co jsou pravidelné, střídat, kdo je první, ale kdo si to má pořád pamatovat? Taky pořád dokola vysvětluji, ale třeba ráno, když potřebujeme odejít do školky/ práce a desetkrát se zasekneme na tom, že vznikne konflikt o to, kdo bude první (nebo scéna od toho, kdo první nebyl), tak to lezu po stropě a do práce chodím rovnou vyčerpaná. :/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    THURINGWETHIL: nad tím mi taky zůstává rozum stát. A nesnáším to hlavně v případech, kdy jsem do toho zatažená i já - jako komu dřív vyčistím zuby, komu dřív nasadím rukavice nebo helmu apod. A fakt nevím, co s tím!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam