• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAZUO_KIRIYAMAArgentinské tango
    Tango Argentino je hudební a taneční styl, který se začal formovat v druhé půlce 19. století v Montevideu a argentinském Buenos Aires a prokázal silnou životaschopnost až do dnešních dnů. Typický je pro něj temperament jihoevropských národů, vášnivost Jižní Ameriky a melancholie Východní Evropy. Argentinské Tango má dnes přibližně šest uznávaných forem (Orillero, Tango Nuevo, Villa urguiza, Milonguero, Fantasia, Escenario), tento klub je věnován všem tangeros, ale také posluchačům daného hudebního žánrů, nebo jen obdivovatelům tohoto krásného a vášnivého tance.
    rozbalit záhlaví
    ELWERINE
    ELWERINE --- ---
    Krasna technika
    Tekla Gogrichiani - Tango Women's Technique - 'El Huracan' Solo Tango Orquestra
    https://www.youtube.com/watch?v=p2nut8Jo2Sw
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    Konečně něco osvěžujícího.
    Tango Barocco: Alfia Bakieva, baroque violin; Leonhard Bartussek, baroque cello 4K UHD
    https://www.youtube.com/watch?v=mbwAYB939gA
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    Jste někdo na pražském tango maratonu? Jaké to tam je?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    KRATIHLAV: Mám to podobně, akorát patřím ke komunitě kolem TangoOne.
    Moje tanečnice uvažuje, že se svým vytančenějším kamarádem si střihne kurz i ve "12".

    Moje tanečnice to má naštěstí hozené podobně jako já, tj. na jednu stranu se zlepšovat chce, na straně druhé tím není posedlá a primárně se chce odreagovat, zatančit si.

    MICHALO: Tak ono jde o motivaci, s kterou k tomu kdo přistupuje...
    Jestli jako ke koníčku, sociální a rekreační aktivitě, nebo jako k vysokému umění, často však provozovatelnému jen se stálou partnerkou.
    MICHALO
    MICHALO --- ---
    KRATIHLAV: Tohle je dost individuální. Někteří lidé po dosažení určité urovně chtějí už jen tančit na milongách a jsou sami se sebou spokojení. A jiný (k nimž se počítám) se chtějí stále nějak zlepšovat, chodí jak na milongy, tak na workshopy a jsou sami se sebou neustále nespokojení :-).

    Co se týče partnrek, tak bych neviděl problém nějakou najít na libovolnou úroveň. Problém je najít takou se kterou si lidsky sedneš a z druhé strany platí to samé. Už před časem jsem po jedné diskuzi na toto téma udělal jeden diagram:

    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    COMODOR_FALKON: Bydlím v Praze, takže se orientuju na tohle místo. Teď spíš pasivně, jednou týdně na kurz do studia 12, občas na praktiku do caminita, blíží se období prázdnin, tak hodin v kalendáři ubývá. Milongy zřídka, poslední dobou jednou za měsíc, protože není čas, a když, tak na Martinovu milongu, do Lucerny případně Grébovka.

    Je docela zvláštní, že od určité úrovně se hledá špatně partnerka na kurz. Určitě jedna strana mince jsou vyšší nároky ze strany leadera. A dle mé zkušenosti partnerky, co už něco odchodili, jdou radši na milongu, kde je to někdo odvede, případně se naučí praxí za pochodu, než aby opakovali s parterem něco, co on se musí naučit hlavně on.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Jen tak mne napadlo cvičně prohledat nyx a dokonce je tu dedikovaná diskuse...

    Takže bych ji po skoro dvou letech zkusil oživit... :)

    Je tu někdo, kdo se tangu aktivně věnuje..?
    V jakém městě / kolem jaké školy / na jakých milongách...?
    MICHALO
    MICHALO --- ---
    HONZAL: Víkednové workshopy občas pořádá Mája a Jörg. Nejlepší je jim napsat. Buď na FB či na www.studio12.cz. Určitě se pro velký úspěch bude konat seminář se Svenem Elze.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MORGAIN: pro začátečníky prý vůbec :-(
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    HONZAL: Jen doplním MORGAIN s kompletnějším výčtem možností v Praze http://www.tango-prague.info/links
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    HONZAL: Víkendovek moc nebývá, ale třeba najdeš.
    Caminito má naplánováné něco se dvěma zahraničními lektory, ale nevím, jak moc je to pro začátečníky:
    Caminito.Cz - argentinské tango
    http://caminito.cz/cze/?p=akce#myModalEvents
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ahoj, nevíte o nějakym víkendovym workshopu tanga pro začínající někdy po Vánocích? rád bych to koupil přítelkyni jako dárek (a sebe zkusim přihlásit taky). Praha, Olomouc...
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    Byli jste někdy v Duši z Peří? Páteční milonga u hlaváku, hraje se tam v čase 17-20 hodin. Není to tam sice velký, ale je to tam takový rodinný... :-)
    Hraje tam většinou Kamila Xenie. Takže 1/2 klasika + 1/2 nuevo.
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    DOSMANAK:
    Limonádový Joe je už jen "Joe". Je tam teď trochu víc místa na parketu, personál je velmi vlídný. Nyní se tam začalo platit oficiální vstupné 50,-., což není na škodu, vzhledem k tomu, že ten Vláďův klobouk všichni úspěšně ignorovali.
    DOSMANAK
    DOSMANAK --- ---
    Mno, nakonec jsem zvolil lepsi, ale ne oblekove kalhoty, kosili a vesticku. I tak mi bylo dost teplo. Ale bylo tam fajn.
    BTW, uz jste byli v novem Limonadovem Joe? Slysel jsem, ze to tam proslo rekonstrukci, ale co se pamatuju, tak tam byl dost hroznej personal, zrekonstruovali ho taky?
    MICHALO
    MICHALO --- ---
    DOSMANAK: Zas na druhou stranu, tančit v obleku tak spatné není a dobře padnoucí oblek mnohé dámy ocení - experimentálně ověřeno. Byt konkrétně do mramorového sálu nedoporučuji - bývá tam dost vedro a člověk se dost snadno a rychle zapotí i bez obleku
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Jako v v mramorovém sále je myslím dobré jít třeba do oblekových kalhot, košile a kravaty - přímo v obleku se občas blbě tancuje. Standardně pánové nosí alespoň slušné kalhoty a košili jako minimum.
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    DOSMANAK: Cafe Jedna je dobrá milonga nedaleko metra. Občas se na parketu teda třefím podpadkem do toho žlábku či žbrlení mezi deskama.
    Má rada zní, příjď tak abys neurazil dámy a pány a dobře se ti v tom tančilo. Je pravda, že mramorák je tak jednou za kvartál a že by to chtělo vyšší standard.
    DOSMANAK
    DOSMANAK --- ---
    Milonga v Cafe Jedna asi bude moje oblibena. Citim se tam fakt skvele. Je tam svetlo, takze je pekne videt na tanecniky. Je tam dost prostoru a zaroven parket je primerene velky.

    Ale tuhle sobotu v Mramorovém Sále Lucerny to bude určitě super. Jen nevím jestli mám přijit klasicky v černém obleku anebo zvolit volnejsi obleceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam