• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAZUO_KIRIYAMAArgentinské tango
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MORGAIN: pro začátečníky prý vůbec :-(
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    HONZAL: Jen doplním MORGAIN s kompletnějším výčtem možností v Praze http://www.tango-prague.info/links
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    HONZAL: Víkendovek moc nebývá, ale třeba najdeš.
    Caminito má naplánováné něco se dvěma zahraničními lektory, ale nevím, jak moc je to pro začátečníky:
    Caminito.Cz - argentinské tango
    http://caminito.cz/cze/?p=akce#myModalEvents
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    ahoj, nevíte o nějakym víkendovym workshopu tanga pro začínající někdy po Vánocích? rád bych to koupil přítelkyni jako dárek (a sebe zkusim přihlásit taky). Praha, Olomouc...
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    Byli jste někdy v Duši z Peří? Páteční milonga u hlaváku, hraje se tam v čase 17-20 hodin. Není to tam sice velký, ale je to tam takový rodinný... :-)
    Hraje tam většinou Kamila Xenie. Takže 1/2 klasika + 1/2 nuevo.
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    DOSMANAK:
    Limonádový Joe je už jen "Joe". Je tam teď trochu víc místa na parketu, personál je velmi vlídný. Nyní se tam začalo platit oficiální vstupné 50,-., což není na škodu, vzhledem k tomu, že ten Vláďův klobouk všichni úspěšně ignorovali.
    DOSMANAK
    DOSMANAK --- ---
    Mno, nakonec jsem zvolil lepsi, ale ne oblekove kalhoty, kosili a vesticku. I tak mi bylo dost teplo. Ale bylo tam fajn.
    BTW, uz jste byli v novem Limonadovem Joe? Slysel jsem, ze to tam proslo rekonstrukci, ale co se pamatuju, tak tam byl dost hroznej personal, zrekonstruovali ho taky?
    MICHALO
    MICHALO --- ---
    DOSMANAK: Zas na druhou stranu, tančit v obleku tak spatné není a dobře padnoucí oblek mnohé dámy ocení - experimentálně ověřeno. Byt konkrétně do mramorového sálu nedoporučuji - bývá tam dost vedro a člověk se dost snadno a rychle zapotí i bez obleku
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Jako v v mramorovém sále je myslím dobré jít třeba do oblekových kalhot, košile a kravaty - přímo v obleku se občas blbě tancuje. Standardně pánové nosí alespoň slušné kalhoty a košili jako minimum.
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    DOSMANAK: Cafe Jedna je dobrá milonga nedaleko metra. Občas se na parketu teda třefím podpadkem do toho žlábku či žbrlení mezi deskama.
    Má rada zní, příjď tak abys neurazil dámy a pány a dobře se ti v tom tančilo. Je pravda, že mramorák je tak jednou za kvartál a že by to chtělo vyšší standard.
    DOSMANAK
    DOSMANAK --- ---
    Milonga v Cafe Jedna asi bude moje oblibena. Citim se tam fakt skvele. Je tam svetlo, takze je pekne videt na tanecniky. Je tam dost prostoru a zaroven parket je primerene velky.

    Ale tuhle sobotu v Mramorovém Sále Lucerny to bude určitě super. Jen nevím jestli mám přijit klasicky v černém obleku anebo zvolit volnejsi obleceni.
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    Jedna slečna mi přeposlala tuhle zajímavou zpověď http://www.huffingtonpost.com/sasha-cagen/tangasm-vs-orgasm-or-is-t_b_6413098.html
    Znám pár lidí, pro které se stalo tango téměř posedlostí. "Trpíte" na tango?
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    Srdečně Vás zveme na milongu v kavárně Café JEDNA ve Veletržáku, na které od 23:00 hodin vystoupí profesionální tanečníci argentinského tanga Julia Gorin a Jonatan Baez.

    středa 29.10. ............ 21:00–00:30 ............... VSTUPNÉ ZDARMA
    https://www.facebook.com/events/713414848744320/

    Julia Gorin a Jonatan Baez jsou profesionální tanečníci, učitelé a choreografové argentinského tanga a argentinských folklórních tanců. Jonatan a Julia vyučují po celém světě v rámci svých turné. Jejich jedinečná výuková metoda kombinuje široké zkušenosti nejen v tangu, ale i v klasické hudbě, folklóru a divadle.

    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    V Praze startuje od 8. října nová milonga. Tentokrát na Praze 7 v Holešovicích v kavárně Café Jedna ve Veletržním paláci.

    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    KRATIHLAV: jojo, v úterý
    MICHALO
    MICHALO --- ---
    KRATIHLAV: viděl jsem a mohu jen doporučit
    KRATIHLAV
    KRATIHLAV --- ---
    Chystá se někdo na Quilombo?
    KOCOURKOVO
    KOCOURKOVO --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA:
    Při tancování vnímám základní krok jako další prvek tance. Jako jednu z možných figur. Někdo na základní krok nabaluje, někdo jej občas zařadí, když není místo jít dopředu, někdo (hlavně začátečníci) jedou výhradně základní krok s minimem figur...
    MICHALO
    MICHALO --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: To je jen komunitní spor :-) . Asi na stejné úrovni jako trampská pře zda "usárna" či "tele"
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    Koukám, že se tu rozhořela pěkná diskuze ohledně základního kroku a jeho smysluplnosti, to by si skoro zasloužilo anketu :)

    MIFKAL: jen drobnost, základní krok nemusí začínat úkrokem dozadu, lze použít kterýkoli ze základních tří začátků (teoreticky i víc).

    Jinak, jak tu několikrát padlo: základní krok není určen k tancování, je to kostra, na kterou lze nabalovat (taková Tango gramatika), ideální pro lidi, co mají potřebu hledat za vším nějaký systém.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam