• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    SVORO
    SVORO --- ---
    LALINA: Hele pokud by to Zeman nevytáhl tak by se asi nic nedělo ještě nějakou dobu a ty si myslíš, že je dobře, že NKÚ je skoro rok bez hlavního vedení? A teď tady píšeš něco o prasečí chřipce (asi aka Zeman)... Prostě nechápu, že díky Zemanovi bude mít NKÚ prezidenta cca do 8.března což je dobře a jediné co tu dokážeš napsat je prasečí chřipka?

Už je mi jasné, že pokud udělá Zeman něco dobře tak to se minimálně na internetech přejde taktně mlčením nebo jako samozřejmost, ale jakmile udělá něco špatně tak se bude cca 1/4 národa zaklínat, že ho nevolila a že to není jejich prezident a kdesi cosi...
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAILASH: já se zase bojím, co by tam navelela prasečí chřipka...;)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Koalice se pokusí shodnout na šéfovi NKÚ, než Zeman nastoupí
    Vládní koalice se podle Gazdíka i Bendy pokusí na kandidátovi do čela NKÚ domluvit a zvolit ho ještě na únorové schůzi. Pokud by se to povedlo, mohl by ho na devět let jmenovat Václav Klaus ještě před tím, než se Zeman 8. března po složení slibu ujme úřadu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/navrh-zemana-jmenovat-michalka-sefem-nku-ff2-/domaci.aspx?c=A130129_120836_domaci_kop

Už se bojí :-))
    Dobře jsme zvolili...
    LALINA
    LALINA --- ---
    Po Zemanově triumfu stoupá počet zájemců o vstup do jeho strany - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/spoz-stoupa-pocet-clenu-0wg-/domaci.aspx?c=A130129_1882812_usti-zpravy_alh
    SATAI
    SATAI --- ---
    TALPENNY: Mam rad slusne napsane a dobre proargumentovane texty z obou stran. Proc bych mel cist jenom lidi, se kterymi souhlasim?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    RAGNAROK: Jak na kterým oboru. Co jsem tak slyšela, ekonomové s spočítali, že když budou provozovat jak srandaobory, kam si přijdou lidi pro titul, ale škola za to shrábne peníze, tak seriózní obory, kde z lidí vychovají odborníky, finančně se jim to velmi vyplatí. Proto se teďka vylouply obory tpu Arts Management a podobně.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TALPENNY:
    co jsem tak slysel tak se vegeti na vse, hnojarnu nepocitam to je spis parodie
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MANFRED: A předpokládám, že znáš také to o teorii a stromu života. Vážně si myslíš, že v současné době, kdy je vysokoškolsky vzdělaných jako když nasere, a kdy chybí řemeslníci a další profese, je automaticky platné, že vysokoškolák bude mít vyšší příjem než ostatní, "méně" vzdělaní? Vážně si myslíš, že VŠ vzdělání nás spasí? Nemluvě o problému, kterého ses dotkl v závorce - není jisté, že dotyčný vysokoškolák bude platit daně v ČR, a že nezdrhne za lepší nabídkou někam na západ.

Jinými slovy, dělení lidí na skupiny s automaticky přisuzovanými atributy vždycky smrdí a nic moc dobrého z toho nevzejde..
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    SATAI: Nebylo to určený tobě takže si bež raději přečíst nějaký ten skvost od humanitárního bombardéra případně paměti Madly Korbelové,muck,)

ZONICEK: Spíš bych oholil ty hnojaře,ČVUT má aspon jméno a absolventi potom seženou bez problém fleka,za mě byla na zahnojenym Suchdole asi tak půlka Prahy a netřeba dodávat že "v oboru" tzn. někde u prasat skončil asi tak nikdo,vidíš málem bych zapomněl-hlavně že tam je Fakulta Provozně-Ekonomická když o pár stanic metrem dál je Ekonomka jako kráva,tohle prostě nepochopim ale hlavně to školný a utahování opasků lol
    RAGNAROK: Podstata je že na dost školách na blbostech můžeš vegetit klidně pár let aniž byse s otřel o jakýkoliv profilový-jak už to tak bejvá nejtěžší a "vyhazovací" předměty,)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JUNIPETRUS: v jaký knize ???
    SATAI
    SATAI --- ---
    KEMAL: Co to s tim ma co spolecneho? (Pokud narazis na zkomoleni jmena, tak OK, ale i tak by to s danemi nemuselo nutne souviset)

JUNIPETRUS: http://lmgtfy.com/?q=majatekove+priznani+%20Swarzenberg
    Takze ocividne existuje, ale nemel jsem naladu se s nim dohledavat.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JUNIPETRUS: ministerstvo financí neeviduje žádného plátce daně pod příjmením či obchodní firmou "Swancnberg". Takže odpověď zní: NE
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    dotaz-existuje nejaky majatekove priznani pana Swancnberga?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    TALPENNY:
    S timhle s tebou naprosto souhlasím. Pořád říkám ať ČVUT zavřou a postaví tam garáže.
    SATAI
    SATAI --- ---
    TALPENNY: Kdybys to rozclenil do vet, tak bych uvazoval o tom, ze to doctu.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TALPENNY:
    jsem myslel ze za telocvik, uvod do studia a cizi jazyk je 0 kreditu ale asi jak kde
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MARIHAI: Do určitý míry-a ta míra je daleko za tím co se tady snaží kravaty nabulíkovat-je deficit přijatelnej to je všecko co k topicu řikám,)

MARIHAI: Ano,nejspravedlivější z řešení,co na tom že vypatlanej profesůrek co si pět let nevrznul naschvál solí studentky případně studenty co si dovolili jednou nepřijít na cvičení,rektor si ze školy dělá trafiku pro známý a v době kdy se jako teda jako hrozně"šetří" si např. ČVUT postaví novou obří centrální knihovnu protože na to nějakýmu spřátelenýmu mamrdovi zase přistála zakázka.atd. atd.
    K tomu školnýmu asi nakonec-nebylo by to nic jinýho než prodlužování agonie systému kterej v mnoha případech funguje asi tak jak jsem popsal níže,cesta k zeefektivnění vede přes zeštíhlení celýho aparátu,neni mi jako jasný na co ČR potřebuje např.čtyři veřejný právnický fakulty v době kdy je advokátů jak jehličí v lese a už ted pro ně neni práce,to samý se týká nejrůznějších "humanitních studií" a podobně,dál bych snad ještě zmínil například ČZU kde je technická fakulta jako kráva s velmi obdobným studijním programem jako ČVUT která je vzdálena neuvěřitelných pět minut jízdy autem,dále když už je řeč o ČVUT -tohle se týká zejména fakulty strojní-opět neni mi jasný na co dotovat systém kde se nabere do prváku třeba pět kruhů a ve třetáku jsou z nich stěží dva a u naprosté většiny vyhozených co díky kreditnímu systému převegetili na Úvodech do Studia,Tělocviku a Duševní hygieně pohodlně tři roky je díky studijním "výsledkům" jasný už někdy na konci prváku že tu školu nikdy nedodělají atd.
    Zeštíhlení a zefektivnění na funkčí mechanismus je tedy možné a proveditelné-ovšemže obtížně,docenti co mají mnoho známých a to i "vysoko" by spustili ukrutný povyk že jim někdo podřezává zlaté prase,"rdousí akademickou obec" etc. takže se vymyslel koncept "školného" který ovšem podle mýho neni nic jinýho než jakýsi "dodotování" trafik než jedna generace osazenstva odejde do důchodu a po nás potopa,proot s nim nemůžu souhlasit.

SPAULDING: Pozdravuj KARLA
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SATAI:
    Jedna teorie řiká, že člověk kterej studuje(předpokládá se teda že dostuduje) po absolvování školy získá zaměstnání s vyšším příjmem to jest bude platit vyšší daně takže to vrátí(pokud tedy bude platit daně ve státě kde vystudoval)
    Oproti tomu ten kdo nestuduje, přesto neplatí daně protože nemá příjem(myslím tím důvod že nechce pracovat, neplést s nezaměstnanym kterej práci nemá ale chce jí) ale naopak ho stát celoživotně dotuje tak kdyby dostal 20ku na chleba nevrátí jí nikdy.
    Jsem možná asociál ale preferoval bych ty první a soustředil bych se na ty druhý.....
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SATAI: Ty budou zadlužený tak jako tak..
    SATAI
    SATAI --- ---
    DAVIDO: Alternativa je zadluzit i ty, co nestuduji?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    DAVIDO: nene ja chci celou generaci natvrdlejch zatizit damoklovym mecem penalizace spatnych studijnich vysledku :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam