• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SATAI: to jsem dneska zahlédl někde v těch internetech (fakt už nevím kde), a vybavilo se mi to po té větě "Takoví lidé často dospějí k názoru, že druhou světovou válku vlastně zavinilo Československo."
    SATAI
    SATAI --- ---
    LONESTAR: Nejak mi chybi kontext, to je psano kde?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SATAI: "Československo a Polsko napadli jacísi chiméričtí "nacisté" přišedší odnikud, za což se po válce Čechoslováci a Poláci mstili nevinným Němcům (rovněž odkudsi z neznáma se vzavším)"...
    SATAI
    SATAI --- ---
    JUNIPETRUS: By mne zajimalo, jak z tech citatu odvodi trebas "Takoví lidé často dospějí k názoru, že druhou světovou válku vlastně zavinilo Československo."
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Mnoho Schwarzenbergových příznivců by tančilo na hrobě ČR. Blog - Dušan Streit (blog.iDNES.cz)
    http://streit.blog.idnes.cz/c/319217/Mnoho-Schwarzenbergovych-priznivcu-by-tancilo-na-hrobe-CR.html
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JUNIPETRUS: četl a souhlasím - četl a nesouhlasím . nečetl a souhlasím - nečetl a nesouhlasím :D
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    jeste jeden navrh: cetl - necetl jsem opozicni smlouvu
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Pavel Hasenkopf » Ústavněprávní kurvítka
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-hasenkopf.php?itemid=18968

koment:
    T.Paine napsal(a):
    Hlas lidu, hlas Boží. "A umím si i představit lidem čerstvě zvoleného prezidenta majícího pohodlný náskok před svým soupeřem, jak odvolává nepopulárního premiéra stojícího v čele vlády, které už dlouho jen málokdo dokáže přijít na jméno, a který se těší těsné důvěře Sněmovny, která disponuje jen čistě formální autoritou."

Právo přímo zvoleného prezidenta odvolat premiéra, ministra vlády nebo rovnou celou vládu naopak považuji za účinnou pojistku a kontrolu nad tyranií mocenského duopolu vláda + sněmovní většina 101.

Těch pojistek a kontrol by mělo být v ústavě více. Např. nutný souhlas Senátu se zákony přijatými ve Sněmovně. Tento mocenský duopol vláda + sněmovní většina 101, tato ocelová pěst, popírá základní ústavní princip o oddělení a samostatnosti členů exekutivy a zákonodárců. Těsná většina 101 nevytváří zákony na základě širokého kompromisu a konsensu s opozicí. Zákony nejsou přijímány třípětinovou nebo dvoutřetinovou většinou Sněmovny. Senát ani prezident nemůžou zákony Sněmovny účinně vetovat, tedy zastavit. Tím se česká společnost trvale a dlouhodobě polarizuje, uplácí se různými formami těsné většiny ve Sněmovně a pohybujeme se ode zdi ke zdi.

40% voličů, co nebyli volit v prezidentských volbách, jsou oprávněně apatičtí vůči současným pravidlům hry v politice. 40% nevoličů vs. 60% voličů je větší a významnější příkop ve společnosti, než 33% všech voličů pro Zemana vs. 27% všech voličů pro Schwarzenberga.

Za ústavněprávní zbraň hromadného okrádání občanů považuji nikým nezastavitelný čtyřletý stojedničkový vládně-sněmovní gang, který s úsměvem na rtech á la Kalousek/Drábek převálcovává veto Senátu i veto prezidenta. I když voliči obměňují složení Senátu každé dva roky a reagují tím na politický vývoj, na čtyřletou Sněmovnu a vládu to nemá žádný praktický vliv. Občané nemají právo tyto gangsterské zákony zastavit referendem a jsou proti této čtyřleté tyranii a (r)o(z)krádání naprosto bezmocní. Občané nemohou odvolat své poslance, kteří je zradili a kteří si po čtyři roky mohou užívat a krást z peněz občanů.
    ----------------------------
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    A co na to Jan Tleskac? :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    JUNIPETRUS: Tak k tomu rovnou, co na to Rychetsky.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    co treba anketu jestli Zeman odvola Necase?
    SATAI
    SATAI --- ---
    Zajimavy pohled na to, jak funguji (by mely fungovat) volebni kampane:
    https://plus.google.com/110200969998530035997/posts/Sm75xaN17BQ
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Promiň, mám tuhle klávesnici teprve 20 let( v práci jinou která je jinak velká a ujíždí mi to), demenci 5 let tak mi to ujíždí:-)
    Ekobrikety dělá postupem míchačka,papír, 2 šutry, voda, nechá to točit(elektriku krade takže pohoda) a pak to matlá rukama a suší u kotle.....je to takovej náš příhraniční ekolog..pokud teda zrovna nepřikládá PETky s mourem a vyjetym trafoolejem :-) zvaný Bursíkovky
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: ekorikety? jo ahá...ekobrikety, :-)) mno jako lisovaný brikety naskládáný do velký ZDI, by to v DOXu taky nemuselo vypadat špatně
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    D-fense nemam rad, ale toto pobavilo a asi jeho styl bude blizsi prumernemu volici knizete - priklad Hrebejk:

Pravda a láska muss uns alle besiegen!
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013012701

"Denně jsme se dozvídali, jak skvělý muž je Karel Schwarzenberg a co už všechno pro naši zem udělal on i jeho rod. Chybělo snad jen, že Schwarzenbergové vynalezli bleskosvod, žárovku a telefon. Já si říkal, jak jsme vůbec tady mohli tady celá ta léta žít a nevědět o tom. A přes to všechno, veřejnost na svou stranu nezískal. Na druhé straně jsme se dozvídali zhruba stejně reálné historky o Becherovci, že žere děti, líže žáby a má prachy od Šloufa, takže by si o něj nikdo neměl ani opřít kolo. Ani to nebylo nic platné."
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Kolega dělá ze všeho papírovýho letáctva ekorigety a bere to napříč spektrem, všichni hořej stejně :-), lesklý namodralym plamenem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SATAI:
    No tak to by asi nebylo, já jsem chtěl jednu a získal jsem jí až za cigára, dost lidí si to asi bude chtít nechat jako suvenýr, navíc sem nejen politik zavítá jen jednou za 4 roky se ukázat před volbama, ale ani sem nedorazí tyhle věci..pak se diví....takže by to asi vyšlo draho:-)
    Navíc je na nich KS a mě by to přišlo nefer(to sem ale debil) z toho něco dělat.
    LALINA
    LALINA --- ---
    já bych vůbec v DOXu na střeše udělala velkou instalaci ze všeho možnýho BORDELU volebního, co zasíral Prahu, naše schránky atd...Byl by to velikej divnej panák a jmenovalo by se to "naše volba"
    LALINA
    LALINA --- ---
    SATAI: hehee
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LONESTAR:
    Znám i taký který žbrblaj s 35 čistýho měsíčně jak jsou málo placený :-) Kdyby tihle lidi co nejsou ve stadiu "finančně v pr..li"nečučeli do Blesku co smetátnka kterou nenáviděj ze závisti vyvádí možná by se jim čelo vyrovnalo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam