TALPENNY:
Zase když to člověk zná moc do hloubky, tak mu to brání užít si pravý nadšení.Pamatuju si jásandy v 89-90.
Mne to moc nerajcovalo(jakmile se to přehouplo v jásání legální), protože když jsem viděl jak se ke korytu žene leckdo, nebylo mi z toho až tak extra.Příklad za všechny byl pro mne Jíří Ruml, protože stejně tak jako hrdinu samizdatu a charty jak ho bral dav, ho pamatoval muj táta jako zažranýho komouše, ho -rozhlasovýho redaktora, dožadujícího se jen těch nejpřísnějších trestů pro Horákovou a spol.(fajn na tom bylo, že mimo výkřiků jako "Psovi psí smrt" a podobných výlevů vyzýval žactvo, aby nešlo do školy ale připojilo se z davu lidí, terý se tehdy porůznu před výbory strany dožadovali provazu pro všechny-tehdy mu to jak říkal přišlo jako senza nápad,protože zeměpis nesnášel.Akorát nechápal že děda příliž nesdílel jeho nadšení a šel radši krmit králíky.
No a kdy člověk ví takovýhle věci, jdi na náměstí a jásej(teda pokud člověk není fanatickej křesťan a nevěří na napravení):-) Možná je to všechno tim, že jsme malý, moc nás to nezajímá a tak donekonečna recyklujem vůdce donekonečna.