• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LONESTAR: tenhle buranskej argument si nech... spis bych tim chtel poukazat na ten dvoji extrem, bud si tady nechavame veterany min rezimu (a jine sloufky, kazdej si doplnte dle libosti) a nebo tam tahame 20lety lidi (masinfira, cast blond komanda z VV, ted todle)
    - ja si taky myslel v 15ti, 20ti, 25ti jak uz vse vim, jak vim co je dobre a co zle... a porad i po 30ti na neco nemas zkusenosti, cit... jen ty pouta, dotlaceni, idealy... to je proste u tech uplne mladejch lidi malo, protoze ty zkusenosti chybi a vlastne vidi dost kratkozrace, ci vetsinou podle nekoho
    jinak nezavidim, jen mi to proste z vyse uvedenych duvodu prijde nebezpecny a nejspis si sama zlomi vaz (jak masinfira, ale ani ji to nebude treba trapit :D )

MANFRED: no i tak se to da cist, ona vlastne tou celebritou byt nechtela, ono ji to v cuclo, tak ale prilezitosti se neodmitaj (to myslim vazne, protoze uz se nemusi opakovat) a nekdo jim umi jit naproti snaze :D
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CHORCHE: nezáviď :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    http://video.idnes.cz/?idvideo=V130203_112524_tv-zpravy_nav tak a tady to mame, prvni slecna, prvni den s ochrankou, prni prehlidka... a smerovani do diplomacie - jo, takhle se u nas dela kariera
    jen mi prijde, ze todle nejsou vubec lidi jako ja, proste uz jen tim, jak pripraveni a suvereni vyrustaj (a v necem, jak sou mimo) - ja jako chapu, ze k tomu prostredi maji blizko, jen me obcas udivuje, kde na to berou predpoklady a Milousovi bych chtel vzkazat, ze uz nam jedno ditko, masinfiru, predved...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak nenávist tady máme odjakživa, aspoň něco umíme supr a nikdo ani EU nám to nemuže zkurvit:-), z jedný strany je to hnusný, z druhý zase máme jasno, ne?
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    Zabyval se nekdo falesnymi profily a masivnim utokem na socialni site ve druhem kole? Nikdo si toho nevsimnul? Nejsem si uplne jisty, jestli to byli placeni "lide" nebo nejaky spamer, rozhodne to udelali chytre, tam vznikla ta nenavist...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    To už se tu začínají řešit i ikonky uživatelů? Zjevné znamení toho, že diskuse pomalu ale jistě umírá na úbytě..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DAVIDO:
    No to je přece jasný. Že Zeman není jeho president.:-)
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    PREVIT: Co by z toho asi vyvodil Jung, že?
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    MANFRED: Trochu zvlastni. MANFRED s ikonou stepniho vlka odpovida ID STEPNI_VLK s ikonou draveho ptaka...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEPNI_VLK:
    Ach pravda:-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MANFRED: Kdybych měl na mysli hlasování, tak nedávám odkaz na konkrétní příspěvek, nýbrž na diskusi jako takovou, nemyslíš?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEPNI_VLK:
    Myslíš tu hlasovačku?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Zeman mezi morálním kýčem a pokrytectvím. Povolební mediální hysterie a další politické surrealismy
    http://blisty.cz/art/67325.html
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: Já souhlasím. (!) Jenže každej ( paranoidní ) psychiatr je přesvědčen, že kdo si myslí, že "po něm jdou", je paranoidní..., a nejen to : je nemocný, nebezpečný společnosti a měl by se léčit. "Léčit" znamená ( pro pány psychiatry ) 3x denně 5 pilulek, vygumovat mozek chemicky a ...a je vyléčeno. !!! Pak už může tento "zdravý-vyléčený", ( co z něj zbylo 80 kg masa bez mozku ), mezi lidi.
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/u6j/u6j_091.doc
    http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/u6g/u6g_260.doc
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BELKIN: Tak nějak:-) Výhoda je, když se v tom člověk moc nešťourá,přečte si co je v novinách a pohoda.... jinak by se dostal k tomu komu mluvcuje(on je Bernd takovej sběratel funkcí) a při spatření : http://www.sudeten.de/cms/ najel na cíle sdružení konkrétně bodu d) kde se hovoří o vrácení, náhradě, odškodnění vyhnaných by se mu to mohlo začít v kebuli nemile komplikovat, což je nežádoucí....
    Já myslim že to jen taková organizace generující množství politiků živících se žvaněním a sbíráním příspěvků a že k vracení apod. by nemohlo dojít,logice lidí kteří se bojí řetězce-omluva-zrušení dekretů-vracení(teda spíš zaplacení) dokážu rozumět(nemyslim ty, kteří němce v rámci vyhánění obrali či zrakvili, ale prostého vyplašeného poplatníka)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TALPENNY:
    Zase když to člověk zná moc do hloubky, tak mu to brání užít si pravý nadšení.Pamatuju si jásandy v 89-90.
    Mne to moc nerajcovalo(jakmile se to přehouplo v jásání legální), protože když jsem viděl jak se ke korytu žene leckdo, nebylo mi z toho až tak extra.Příklad za všechny byl pro mne Jíří Ruml, protože stejně tak jako hrdinu samizdatu a charty jak ho bral dav, ho pamatoval muj táta jako zažranýho komouše, ho -rozhlasovýho redaktora, dožadujícího se jen těch nejpřísnějších trestů pro Horákovou a spol.(fajn na tom bylo, že mimo výkřiků jako "Psovi psí smrt" a podobných výlevů vyzýval žactvo, aby nešlo do školy ale připojilo se z davu lidí, terý se tehdy porůznu před výbory strany dožadovali provazu pro všechny-tehdy mu to jak říkal přišlo jako senza nápad,protože zeměpis nesnášel.Akorát nechápal že děda příliž nesdílel jeho nadšení a šel radši krmit králíky.
    No a kdy člověk ví takovýhle věci, jdi na náměstí a jásej(teda pokud člověk není fanatickej křesťan a nevěří na napravení):-) Možná je to všechno tim, že jsme malý, moc nás to nezajímá a tak donekonečna recyklujem vůdce donekonečna.

TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MANFRED: Velká spousta věcí je zaviněna právě tim že "převrat" proběhl jak proběhl,kladasové z chartistických hospod se prostě a jednoduše zalekli vidiny střetu se strašlivými milicemi,STB,VB a ČSLA-která by do toho dle mýho názoru nikdy nešla,možná tak červený barety a pár fanatiků a následky jimi dojednaného úzu vidíme ještě dneska,zkrátka a dobře byly poskytnuty garance že komouš dožije a to v klidu.Logickej důsledek je že překabátování se stalo obecnou normou,STBáčtí synci a dcerušky na svých postech vzkvétají a pod hrozbou "návratu komunismu" bylo ještě donedávna možné páchat levoty měrou nevídanou a to dokonce s jakýmsi -at už skutečným či domnělým přikyvováním některých "Západních" elit které velice záhy pochopily jakýže se to skrývá potenciál ve vždy extrémně prozápadně naladěném ex-disentu.Čunasův výrok o tom že komunismus trval cca 40 let a dalších 40 let bude trvat než se ve společnosti obnoví jakýsi normální klima jsem ještě před pár lety považoval za blbost ted si myslim že měl pravdu,ta předposranost tady je prostě strašná a bylo to velice dobře možný vidět ted v rámci volby kdy se pár Milošofilů za řad "umělců" co se vyjádřilo veřejně div neklepalo z vidiny jakéhosi profesního a osobnostního lynče ze strany masy podporovatelů S. z nichž značná část ještě celkem nedávno podepisovala Antichartu případně jako např. Svěrák osm let vegetila v KSČ aby se nyní tvářili jak Největší Demokrati před poslední bitvou ve které prostě MUSÍ zvítězit pravda a kdo to nechápe již si neškrtne,jistěže valná většina měla nějakýho Karla leda tak vímekde,případně ho podporovala za prachy anebo prostě a jednoduše s klasickým českým "aby nebyly nějaký ty popotahovačky" chtěla zapadnout,)
    BELKIN
    BELKIN --- ---
    PREVIT: Pan Posselt ale sleduje svoje zájmy. Nic špatného nebo nepravdivého. Jak pro koho.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JUNIPETRUS: Normalni clanek. Posselt tam nic spatnyho, nebo nepravdivyho nerekl.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TALPENNY:
    No, nevím, být v KSČ a nemít z toho výhody, ačkoliv jsem vcelku pln pochopení pro lidská selhání,překračuje míru kreténismu osazenstva této strany, ale je možné, že existovaly i takové postavy.Těžko říct, čim by u nich touha po prospěchu byla nahrazena?Mocí o někom rozhodovat nebo mu říkat co má dělat? Pocitem příslušnosti k politické formaci podporující vraždění,mučení a persekuci lidí?
    S náhlým prozřením v roce 89 a udržením si vlivu případně teplého fleku souhlasím, akorát že tehdy OF velel nikoli Miloš ale Václav Havel a jeho souputníci, kterým tohle až tak moc nevadilo(vzpomínám na projev p.Pitharta kde slyšel trávu růst a jeho křídlo nějaké persekuci-jako by například bylo opuštění místeček ve fabrikách který získali díky členství,např. u nás díky tomu že jsme polostátní dožívají blbové s výučákem dodnes v kanclech, úspěšně zabránilo...nedejbože by se totiž mohlo začít vzpomínat i na doby, kdy leckdo z pozdějších pravdoláskařů ještě tleskal ručkama při spatření Leninovy plešky na schůzích strany, z který odešel po prohře svýho reformního křídla dřív než ho stihli vyškrtnout).
    Dělení komunistů na slušné a fanatické je pro mne problém.Fanatický staví šibenici, komouš myslitel přemejšlí koho a proč na ní zhoupnout a slušný komouš na to čumí,drží hubu a na požádání zatleská(dvěma předchozím poskytuje jakousi legimitu a podporu-"koukejte voni to chtěj").
    Nevim jak na koho, ale na mne, kerej jsem tu dobu, kdy se člověk musel rozhodnout jestli setráním na názoru dokurví existenci nejen sobě(což přežít lze), ale i lidem který má rád, jako je třeba manželka,dítě, rodiče apod. ona fascinace, kdy polepšenej komouš(což se projevilo skrytím rudý knížky do šachty na hajzlu) se svym ksichtem nadále putuje funkcema až tak převelice zábavný nepřipadá:-).V mejch očích lze, s jistou dávkou tolerace, pochopit někoho, kdo do strany vlezl(mohl mít třeba nějakej mladickej záchvat o spasitelství a vylepšení světa) a lze to i odpustit, ovšem za předpokladu že dotyčnej sklapne hubu a zmizí v davu......

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam