• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    DSTEPZ: :) nekdo je schopnej to poslouchat ? ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONZAL: komunismus je idea postavená na křesťanském základu? Můžeš to trochu upřesnit?
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LALINA: Dansko je velmi levicove a velmi liberalni...treba uprostred Kodane je takove male 'mestecko", kde lidi kouri travu, ziji jako hipici a nikdo to neresi. Autorka zije ve Finsku, kde je taky levicovy system...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    LALINA: jsem taky politicky analfabet, ale narqazi myslim na to, ze nekdo ma proste rovnitko mezi rezimem do 89 (totalita) a levici. V podstate levicak = komous.
    A to snad ani nebudeme zabihat, ze komunismus je ve svy podstate pouze filozoficka idea postavena na krestanskem zakladu a s rezim CCCP nema vlastne mnoho spolecneho...
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    MANFRED: ja ted nevim, s cim presne rozporujes - prijde mi, ze pomer prijmu napric spolecnosti dost souvisi s tim, jak se lisi ve spolecnosti zivotni uroven...presne o tom to je, kolikrat jsou nejbohatsi bohatsi, nez nejchudsi.

Nevim, jestli je do toho indexu zahrnuty i napr. duchod, predpokladam, ze jo....
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: já nás obdivuju taky
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    DSTEPZ: moc dobrej retor...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Při míře korupce a kradení by nás nespasila ani 50% DPH a 50% rovná daň, akorát že by se kradlo ve větších balíkách.Momentálně si stát ukrajuje porád víc z koláče, k tomu ječí že šetřit se musí a efekt nic extra(pokud se teda nevylepší nějaká statistika).Rozdíl mezi náma a třeba řekama je v tom, že i když jsme se zadlužovali jako prase, brzdily to příjmy z privatizace podniků, teď privatizujeme služby, což je průšvih protože tim přesouváme zátěž ze státu(kterej to stejně následně pro..be) na poplatníka, stylem to je ten kapitálizmus, když na to nemáš třeba zdechni.Jenže ta doba už končí co dál, to podle mne nikdo neví, protože jak nenastartuje nějakej růst, na kterym je vlastně celej řád založenej, jsme v loji.A zadlužuje nás pravice, levice,střed podle mne rukou společnou a nerozdílnou, dyť je to jedna parta donekonečna se opakujících lidí.
    Ale všechno je to v nás.
    Mám novej poznatek z praxe.Známýmu se vysypalo ložisko na mitsubishi.Česká značková opravna avizovala 12000 cenu, tejden čekala na díl, pak se naštval a odplazil se s tím za hranici.Oprava na naše 10000, za 3 hodiny odjel.Proč? Protože němec by do tý opravny u nás zajel jen jednou(pokud by ho nikdo nevaroval), poprvé a naposled.Kdežto nám to nevadí-nám vlastně nevadí nic, Ti němci nás už docela obdivujou co všechno si necháme líbit.......
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: Já to vidim:
    Jakýkoliv režim má snahu demokracii proklamovat, ale ve skutečnosti jí rád opravdu nemá(tedy, lidi co zrovna jsou v situaci u koryta jí nemusej, potože jim hrozí o ně přijíti) takže tíhne k totalitě.My lidi máme demokracii rádi když zrovna vyhráváme(teda naši gerojové), ale jak ne, už se pinožíme to opravit, případně její výsledek zkorigovat(nemám fakt ani trochu rád komouše, ale když se jim přihodilo a dostali se tady do kraje, nemužu s tim přece nesouhlasit, vylízt na náměstí a dožadovat se změny, když volby byly demokratický a lidi se rozhodli jak rozhodli-navíc má to tu výhodu že krajskej převrat neprovedou a jejich volič aspoň uvidí jak ho spasej, navíc on to myslel spíš jako protest a varování,akorát ten komu byl vzkaz myšlen, si to nepřipouští).A to nemluvě o tom, že část lidí by ráda nějakýho potentáta, kterej by je nenutil myslet, všemu by dal jasný pravidla a oni byli bez starostí co je dobrý a co ne.
    Režim kterej by vítal nezaškatulkovaný alternativy tak těch je spousta, ale akorát tak hubou a ne činama, možná pokud by to něco sypalo do kapes vládních struktur(ale to nesype).A průšvih je, že stejně to viděj i ty strany, jediný co by se jim na alternativách hodilo je volební hlas ve škatuli, nebo možná to že by člověk pak mohl spokojeně alternativnit a oni vládnout.Ale, když má člověk nahrabáno, muže si kdekoliv žít podle svého(třeba i v Somálsku).....pokud teda nebude moc mlaskat:-)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Lubomír Zaorálek o státní mafii - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=7c3ouG8ArUU
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LONESTAR: To je také výborná otázka. Všichni to každodenně sledujeme v televizi kam putují státní peníze...tunelování na každém kroku, nadhodnocené zakázky, já bych se vsadil, že každá druhá. (Jednou o tom mluvil Komárek že všechny zakázky jsou nadhodnocené ). A kdo mrhá státními penězi ?, pravice nebo levice ? Do čích kapes pak putují ?, do "levicových" nebo "pravicových" ? Kdo protěžuje lumpy a zloděje ? ; to všechno jsou "kmotři" a z každýho "upadne" nějaké všimné, atd.
    Ano, výýýborná otázka to byla.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JOSEFDRUHY: a kam putovaly ty peníze, reálné peníze !!, které skončily ve státní kase???
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: Já chápu Kalouska, že chce být geroj a že si umanul stůj-co-stůj zastavit nárůst deficitu státního rozpočtu. To by bylo i celkem sympatické kdyby....kdyby....kdyby to chtěl udělat pomocí progresivní daně tedy od bohatých víc a od chudých míň. O to tu jde !!! ( Nemluvě už o tom, že bohatí většinou zbohatli v privatizacích a i to by se mělo při danění zohlednit ) Potažmo, že nikdo na NIXu nezodpověděl otázku "kdo" ten deficit nadělal, čím vznikl ?, respektive kam putovaly ty peníze, reálné peníze !!, které měly (původně) skončit ve státní kase, aby tam deficit vůůůbec nevznikl. Ten deficit to nejsou fiktivní peníze, ty "někde" jsou !! Kde ? Když někde chybí, jinde přebývají...kde ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: no já jsem se spíš ptala, jestli nějaká levice vůbec může být demokratická a bez tíhnutí k totalitě

a jestli vůbec lze najít v dnešní praxi někde systém, který nemá tendence k zužování pestrosti a ořezávání možností, alternativ za účelem stále většího ovládání a manipulace s lidmi...

Označení pravice a levice je překonané, což takhle spíše se dívat na to, která strana podporuje svobodu lidí v jejich kreativním projevu, volbě životního stylu apod. a která se je naopak snaží vtěsnat lidi do nemnoha spořádaných škatulek, aby se jim lépe vládlo...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KAILASH:
    Moravce nemusim, ale řekl bych že to jedinej jakžtakž ustál.. a taky si to ještě odskáče:-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    No přece tím, že pravou správnou levici založí Kalousek spolu s Komárkem až v dalších volbách levice vyhraje, bude strkat dědu před sebou a jinak muže dělat to, co doposavaď:-)
    Ideální a pravá levice, to je stejný jako ideální a pravá pravice, to jest blbost a utopie, jako neexistuje černá a bílá, jen odstíny šedivý.
    Vzhledem k tomu, že levičáci zvyšujou daně, všechno se snaží zregulovat přemírou zákonů,podporují netáhla vůči pracujícím atp.,vyrábějí třídní nenávist,vytvářející byrokratické aparáty,
    upřednotňují debila s průkazkou svojí strany před odborníkem, na základě téhož obsazují posty ve státě,
    uřvávají opozici, neuznávají demokracii a říkají lidem co mají dělat i co si mají myslet,odsuzují odlišnost v názorech i způsobu života a místo alternativ uznávají jedinou správnou cestu k zářným zítřkům-není problémem, kde a kdo je u nás levice,neboť všude, ale kde je mordsecprachy, nějaká pravice!
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Jakou roli sehrála masivně vyjadřovaná podpora kandidátům na internetu?
    Svět nových médií nás všechny posouvá k emocionálním výkřikům a vede nás k tomu, že na všechno máme názor, ale už si neshromažďujeme fakta. Myslím si, že emocionalita na sociálních sítích dopomohla částečně Milošovi Zemanovi k vítězství, protože mobilizovala starší voliče.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-vaclavem-moravcem-o-deni-kolem-prezidentskych-voleb-psv-/domaci.aspx?c=A130131_095135_domaci_hv
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONZAL: Já jsem politický analfabet a potřebovala bych vysvětlit, jak se odliší Skutečná Pravá a Správná Levice od těch ostatních levic a jestli vůbec existuje... Díky.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    On má tuneldědek smůlu v tom, že už je doprivatizováno, ta jeho parta na to v podstatě jela celý ty roky a jak došly zdroje, vlastně dochází k jejich ústupu ze scény.Teď je doba škrtátorů, protože se zjistilo, že vlastně ačkoliv se všechno rozprodalo, zustaly jen dluhy, ekonomika nic moc(ale tvrdí se že jedeme na cca 70% výkonu německa ale 30% jejich platů), jedinej dosažitelnej zdroj jsou naše a portmonky(čimž nemyslim jen osobní, ale i podnikový apod.)
    No s pravicí je to těžký, já pod slovem pravice slyšim slova jako pořádek, řád, zatímco naše praxe je chaos typu "co mužeš urvi, co nemužeš zkurvi", s volbama si ale nedělám starosti, vim že to hodim doprava,určitě někdo bude mobilizovat proti levici, někdo bude slibovat někoho honit a někdo bude ukazovat kdo nám to všechno prošustroval(kdopak bude tentokráte označen za nepřítele kapitálizmu záleží podle mne nejvíc na tom, koho nenávidět připrdne nejvíc hlasů do urny), někdo možná bude znát i recept na zničení korupce a udělání pořádku, tak se nechám překvapit.....a že se budu divit to už vim dopředu.
    Nedávno jsem řešil s kolegou co bude, až Škrtoslav utahá KS k smrti tim jak ho furt bude někam rvát a kolega má názor, že bude-li to nutný nakonec ho před volbama sejme aby lidi z nostalgie hodili do uren pár lístků pro TOPku navíc(brutální, ale asi pravdivý ohledně jeho vlastnosti uspět).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam