• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: Už jednou možná 2x jsem tu naznačoval "co" se mě na "přímé" volbě presidenta nelíbí, byl to námět na úvahy pro váa. Nikdo nereagoval anebo "já o koze..." Zopakuji to : Do příštích voleb se může přihlásit kdo chce ( ani nemůsí mít moc peněz ) má-li 50 tisíc podpisů. Možná to Parlament ( nebo Ust. soud ? ) změní a bude se potřebovat jen 5 tisíc podpisů ověřených Takže dostupnost na post veliká, jenže....jenže jak jsem já už rétoroval : cokdyž se přihlásí 10 či 20 uchazečů kteří budou totálně nevolitelní ( já je označil jako : jeden teplouš, jeden zloděj...atd. Tak si je označte libovolnými přívlastky jak libo, to je fuk. Šlo o to že to může být sestava doslova k smíchu či rozhořčení, ale protože podpisy nasbírali, my je musíme volit !!! ač z debat se ukže že národ nefandí ani jednomu. Co pak ? Když nepůjdu k volbám stejně jeden vybrán bude, právě ten kterého 90% národa nechce...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    JOSEFDRUHY: Když se dva ze tří dohodnout že jim bude ten třetí dělat otroka, tak je to v podstatě demokratický princip. Není to samospasitelný, ale tak nějak jsme k tomu u nás dospěli, tak co už. Můžeme se bavit, že jsou ty pravidla nastavený tak či onak, že jsou účelově udělaný volební obvody, nebo třeba limity pro vstup do parlamentu a podobně - ono to nikdy nebude ideální, ale nějakým způsobem to funguje - v základě tu svobodnou politickou soutěž máme. To že se jednou nenajde nějaký Masaryk zkřížený ss Karlem IV. na prezidenta neznamená, že tu je demokratický deficit.
    Jestli je někde problém, tak jsou to přesně defétistický řeči á la Lalina, kdy je všechno špatně, ale proč s tím něco dělat, když je to tak špatně a určitě to ani nejde. Kdo má problém, ať jde do politiky. Dneska ti utrhaj ruce v každý straně, nemají členy a za každýho člověka jsou rádi. Třeba nepůjdeš dělat za půl roku poslance, ale i tak je tam reálná možnost něco změnit řádově větší než plkáním na nyxu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: je těžké polemizovat s někým, kdo nezná význam slov... :)
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LONESTAR: A velke pismeno, sorry: Troska = Troška.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: trvám si na tom, co jsem řekla. Pouhý mechanismus nestačí. Vidíš to všude kolem sebe.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PREVIT: diakritiku bych prosil :P
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: ale demokracie je opravdu jenom mechanismus...
    Ústavní republika nebo vláda lidu?
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010111406
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JOSEFDRUHY: Jestli to nebyl troska...:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: pokud bude demokracie jenom mechanismus, tak nikdy nebude žít, nebude existovat. Demokracie je s maličkou nadsázkou stav duše. Bez tohoto vnitřního naladění demokracie není.
    Se podívej na nás - s lokajskejma mdlejma defetistickejma, nesebevedomejma, omezenejma a s nekonečně dravejma, sobeckejma a bezohlednejma dušičkama prostě demokracie není...
    Je to nějakej paskvil, rádoby, je to divadlo pro hloupý....je to pokus, je to zbožné přání...
    Demokracie - stejně jako právní stát - u nás není a používat ta slova je velkej eufemismus a sebeklam.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LONESTAR: aha, už vím kdo jste ( z debat nad fyzikou, tam jste také používal to "velebnosti" )
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JOSEFDRUHY: i prd, velebnosti...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LOPIK: ..ó, krásný ráj to napohled. Operace se zdařila, pacient zemřel. Ó demokracie, krásná idea, smutná skutečnost.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: já jswem mluvila o volbách obecně. taky si myslím, že v prezidentských volbách bylo pěkně pestro a vybrat si mohl každej
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LOPIK: nebyl tam ale žádný takový ten jeden co všechny stmelí, víšjak
    Každopádně já si stojím za tím že s výjimkou Franze (nebo Roithové, z ní jsem ale neměl dojem že o ten úřad skutečně stojí) to byla bída s nouzí
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LONESTAR: Zbytečné puntíčkaření. Stav společnosti je od (ne)demokracie odvislý. Když řeknu, že na Barmě je společnost demokratická, tak tím říkám i to "jaký stav" společnosti tam je. Takže pouze slovíčkaříte.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jak někomu může nestačit třeba ta nabídka prezidentských voleb nechápu - kromě stranických kandidátů jsme tam měli potetovanýho exota, sluníčkovou herečku, Hitlera v sukních, takovýho kandidáta všech,a ž se mu z toho říkalo sliz, frajero co to pojal jako reklamu na svůj obchod japonských importů, Zemana...
    To samý v parlamentních - tam jsou skoro pokaždý mimo jiné asi i tři moravský strany, strana přátel piva, romská iniciativa, nezávislá erotická iniciativa - pro každýho něco..

To, že nevyhraje něčí favorit neznamená, že není výběr - o tom je taky demokracie. Navíc nikomu nic nebrání založit si vlastní partaj - i člověk jako Cibulka dokáže se svojí "stranou" kanditovat každý volby.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JOSEFDRUHY: jenže "D E M O K R A C I E" není "stav společnosti", ale (jen a pouze) mechanismus, jakým se ve společnosti přijímají rozhodnutí...
    to se často plete, a pak z toho vznikají nedorozumění a frustrace...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    nabídka voleb přeci z toho principu vychází
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL:
    raději polopaticky:

vadí mi princip demokratických voleb X vadí mi nabídka voleb

je sakra rozdíl
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL: jedině, že téma jsou volby. Ale podstata oněch stížností je zcela jiná a je to celé o něčem jiném. Já o koze, a vy, pane, o voze:-))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam