LALINA:
Rozebírat to celý nebudu(uffff).
Jenom dvě věci-zesměšnění neberu jako osobní traumatický zážitek, ale jako poslední dobou dost uplatňovaný způsob argumentace(celkem přijatelný a akceptovatelný většinou voličstva).Setkávám se s ním docela často při jednání s aktivisty ekologického směru.
No a jasně se neshodnem u "pravdoláskařství".Pro mne je to velice slušnými slovy popsaný směr, nebo ideologie, která po výstavní tabulí s těmito slovy dělá věci, nad kterými mi občas spadne čelist(třeba od podivnýho udělování milostí hlavním představitelem tohoto směru po celé roky jeho presidentování až poslední-bohužel tedy jen časově-exhibici zástupců tohoto směru myšlení po 15:00 hodině v den volební soboty,kdy shledali, že jejich pravda a láska(ta nejpravdovější a nejláskovější) nezvítězila-připomělo mi to dost situaci, když dítěti spadne hrad z kostek, hysterie, šílenství, výkřiky o emigraci,prasatech a podobně,byla to ta vzásná chvíle, kdy kolombímě spadne maska).
S pravdou, láskou,solidarotou,svobodou a rovností to nevidím nijak skvěle.Všechny tyhle pojmy zrelativitovali za minulý roky lidi, kteří je používali jako kouřovou clonu pro svoje čachry, takže už na ně vlastně nikdo nevěří.
Pravda je relativní pojem, láska, no touž uplně.Solidarita,v našem pojetí ,to radši nerozebírat(tady jsem narazil v velmi nedávné minulosti na zajímavou odlišnost mezi naším pojetím a zahraničním v pořádání solidární akce, kdy jsem musel vysvětlovat, že u nás dobročinnej koncert znamená, že někdo kdo si nechá zaplatit za vystoupení, dojatým hlasem přesvědčuje diváctvo k dobročinnosti, což hlava pořadatele podobný akce ze zahraničí nebyla schopná pobrat,vzláště ve chvíli, kdy po zaplacení nákladů zbyla zcela marginální částka kterou nám bylo stydno poslat).
Se svobodou bývá problém, že když se jeden chce cítit senza svobodnej, většinou tím drasticky omezí svobodu někoho někoho jiného(kdo dostatečně neřve).
A rovnost, to není pojem, to je občas docela zvěrstvo.Už muj děda vždycky říkal, že lidi jsou si rovni, ale některý jsou rovnější.ale s rovností jako pojmem se už asi dostatečně vypořádali v minulosti, aspoň já jak slyším rovnost, koukám kde stojí guilotina :-)
.