• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JUNIPETRUS: sakra, v jakym svete to zijeme V jakém ? ..v takovém, který jsem před nedávném zde po celé 3 neděle kritizoval-pranýřoval ( opřal jsem se do bohatých na podporu chudých ) a za což jsem od zdejších přispěvatelů dostával za každý !!! příspěvek několik mínusů...., čím si zdejší nesouhlasníci mysleli, že když mě převálcují mínusema, (nikoliv protiargumentama) a dokonce vyhrožováním vyhazovu z klubu, že tím si tak zajistí ve své budoucnosto blahobyt, lepší zítřky.
    Tak jsem zvědav, kdy už konečně pochopíte, že chudí nikdy nemohou za stávající situaci ( ekonomickou ) státu a že deficit musí být vyřešen pomocí progresivních daní, vyšších daní pro bohaté ( ať už k bohatství tito přišli čistě, slušně, pílí, anebo je natunelovali, či dostali darem v privatizaci ) . Nakonec je z přednášky prof. Staneka patrné, že globální ekonomika je horší než si obyčejný člověk dokáže uvědomit, horší v tom pohledu na hromadění fin. prostředků do několika tuctů subjektů - nadnárodních korporací ( nebo supoerboháčů ) u nichž vlády států jsou poddaným mezkem.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JUNIPETRUS: jo tenhle clovicek je tak trosku blazen, ale bohuzel ma v x vecech pravdu, i kdyz to podava tak trosku sverazne a skoro s holi v ruce... sem neco od nej slysel vic na podzim, taky dobrej kulomet

Vytratil se smysl pro povinnost nezávisle a komplexně informovat

Politický a mediální komentátor Českého rozhlasu a vysokoškolský pedagog v oblasti medií Petr Žantovský podotýká, že mnozí novináři se sice cítí být příslušníky nějakého elitního klubu, ale ve skutečnosti žádnou elitu nepředstavují. „Spíš se u nich smíchává diletantismus, nevzdělanost, ignorance, neznalost problémů a často i lhostejnost vůči realitě okolo nás ve smyslu povinnosti nezávisle, nestranně a pokud možno komplexně popisovat skutečnost. To je většině novinářů upřímně jedno,“ nešetří v reakci pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský kritikou.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    sakra, v jakym svete to zijeme
    Prof. Ing. Peter Stanek, CSc - Globální krize a budoucnost světové ekonomiky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=E34IizNSmJ4
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    "Socanský zákon o významné tržní síle znemožňuje hypermarketům dostatečně ostře tlačit na cenu potravinářů,"

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-novym-predsedou-vv-vitem-bartou-fes-/domaci.aspx?c=A130216_175905_domaci_kop

Tohle vyjádření od Bárty je perfektní, už dneska se nedá skoro do hypermarketu dodávat, protože za tu cenu kterou nabízí jde vyrobit jen totální sračka...Bomba bylo, když tlačili dodavatele k nižší ceně před novym rokem a chtěli sejmout cenu o deset procent(nebylo to poprvně, vždycky když se hne DPH začnou tlačit na dodavatele,prý aby nemuseli zdražovat) současně natáhli ceny a po novym roce zdařile znova.
    Bárta má vcelku pohled jako důchodkyně v mym baráku, jak zlej zemědělec draho prodává a hodnej hypermarket se snaží aby to chudák zákazník měl levnější(kdyby jim někdo řekl za kolik nakupujou hypermarkety zboží tak by je nespasila ani dvojitá sada léků), vcelku se těšim až ty hypermarkety pustěj uplně ze řetězu,někomu se to určitě povede, jakej zázrak to přinese.....vzhledem k tomu že do germánskýho sockashopu to mám 20km tak se u toho dobře pobavim ať už to dopadne jakkoliv.

A má to od svýho vzora
    Snížím ceny potravin, slibuje Slovákům Fico a chystá „seznam keťasů“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/fico-slovensko-ceny-potraviny-dzp-/zahranicni.aspx?c=A121227_125815_zahranicni_pul
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Kdyby si člověk nepamatoval jak ministroval tak by mu docela mohl po pár pivech i věřit....
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Živé vysílání — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/zive-vysilani/videozaznam-439247-proslov-radka-johna-na-volebni-konferenci-vv/
    oda na radost, teda na VV
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Koukám že v Bártovi a jeho resuscitacích VV získala naše politika další stálici:-)
    Teď jenom udělat něco aby si nikdo nepamatoval jak tyhle snahy dopadly minule když nablbli lidi na blondýny a gloriolu Johna jako nesmiřitelnýho honiče zlořádstva:-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Programové desatero Věcí veřejných podle Víta Bárty:

1) Levnější život ve spravedlivém státě (blablabla)
    2) Boj proti korupci nevzdáme, (hahaha)
    3) Nižší daně = stejný příjem (no cement - ono to neni vubec o danich, ale o hospodareni s nima... ve finale)
    4) Přímá volba poslanců, starostů a referenda (to prvni uz snad mame... kdyz chcem)
    5) Spravedlivé důchody bez chudoby (no to sem zvedavej)
    6) Záchrana českého zdravotnictví (ehe)
    7) Více peněz do kvalitního školství (jasne, tady uz x let upada vyznam VS titulu a hodnota Bac. - zacina to nahrazovat Maturitu)
    8) Poctivé podnikání se musí vyplatit (hodne usmevne)
    9) Právo na obranu: Můj dům, můj hrad (todle jedine mi zni zajimave)
    10) Plnohodnotný život v regionech (huh?)

imho nic extra, takovej konzervativne vox populi program - sem zvedavej, kde budou VV po volbach

btw par dni bez odpovedi na zadost o zalozeni meho klubu, tzn. nic nebude? (nic od Tori neprislo a kazdej nasledujici den se nejakej klub zalozil...)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BOREC:
    Měsíc má tak 720 takže to máš ještě výrazný rezervy:-).
    STEPNI_VLK:
    Kdybych chtěl bejt hnusnej tak bych to prostě charakterizoval jako vcelku běžnej výběr českopravicovejch myslitelů:-). Ono ale Miloš tam teď zase ubytuje tu svojí partu, to bude taky určitě dobrý výběr:-)
    BOREC
    BOREC --- ---
    SADY: ja delam 240 hodin
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CHORCHE: Nemůžu se zbavit dojmu, že kolem Klause se na hradě shromáždila podobná partička šarlatánů, jaká byla vyobrazena ve filmu Císařův pekař a pekařův císař..
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Amnestii nepřipravoval žádný právník, prohlásil Jakl | Zprávy z domova | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/amnestii-nepripravoval-zadny-pravnik-prohlasil-jakl-p0w-/zpravy-domov.aspx?c=A130213_194345_ln_domov_hm

ta arogance je kruta....

Amnestii nepřipravoval žádný právník, prohlásil Jakl

"Nevím, je ale možné, že se prezident ještě radil někde ve frontě na vlek na lyžích," podotkl ředitel hradního politického odboru.

"Právník nejsem, ale právem se zabývám 25 let. Mým denním chlebem je posuzování zákonů. Několik jsem dokonce sám napsal," pochlubil se Jakl.

Naproti tomu, koho se bude týkat kontroverzní druhý článek, kvůli kterému se zastavila trestní řízení u velkých případů hospodářské kriminality (H-systém, fond Trend atd.), podle Jakla na Pražském hradě tušili. "Musím říct, že ano. Se stanovením hranice (8 let) nám pomohla evropská judikatura."

"Už nebudu tak krotký a smířlivý jako beránek, jak jsem byl vždy ke všem médiím. Možná už budu ostřejší," uzavřel Jakl.

Na amnestii se nikdo nepodílel, nikdo ji nepřipravoval. Pan prezident jen debatoval."

"Jestli někdo připravoval tuto amnestii, tak to byl Havel nebo Husák."

--- to fakt jen achjo
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DAVIDO:
    Ale jakej výkřik do tmy, já si to tak taky dycky maluju.Pak na mne vytřeští oči z obrazovky a plakátů nějaká huba, kterou nesnáším a jdu volit proti-Nebo mne zaujme nějaká sympatická a jdu zvolit stranu kde je, abych pak zjistil že za sebou táhne partu hajzlů k pohledání.Vždycky jsem si pak řikal, pudu volit a hodim tam někoho uplně novýho......asi jako si řikám, už nebudu hřešit:-)
    Naposled mi to vyšlo, v prvnim kole jsem tam mrskl na presidenta někoho novýho, neprofláknutýho, no jasně že nepostoupil, národ se dožadoval boje osvědčenýho dua gladiátorů :-(.Tedy efekt nula.Stejně jako když se lidi z protestu rozhodli volit komouše v krajskejch volbách, politici se trochu zamysleli, pak mávli rukou a šli dál, nějaký poučení, vyděšení, nic takovýho, zase to při volbách do parlamentu budou rvát do lidí a spolejhaj se na to, že to jasně zabere.

Na starý kolena doufám, že nebudu už politiku řešit, protože poklidně natáhnu bačkory.

Diskutovali jsme v práci scénář(exkurse z VŠ, s dětma pod 18 politiku neřešim, nejsem komouš nebo jinej pokleslej politickej směr, co tahá politiku do školky), jak ve volbách vyhrajou komunisti, chopí se toho nějaká radikální rudá klika, a začne to tady honit.Mlaďasové měli pocit, že by s těma neřádama nahoře tvrdě zatočili.
    Já a profesorka, oba prošlý životem, jsme to viděli jasně.Část by dělala blázny.Část by přiznala že byla pomýlená, nasypala si popel na hlavu a po 2 letech už by z nich byli okresní tajemníci.A pak, když se ptali, jestli si snad myslíme že třeba Škrtoslav by to neodskákal, jsme se shodli že parchanti největší by začali říkat:"Já jsem nechtěl ty funkce nebo do vlády, ale já musel, soudruzi, abych zachránil ty chudáky pracující lid, proletáře, protože jinak by je ty zlí kapitalisti ouplně ožebračili..Já nejsem cizí soudruzi, já jsem dobrý moloděc"rudý dav by zajásal a šli by to oslavit nějakym pěknym znárodněnímm, Škrtoslav by aktivoval svou softwarovou funkci "nová tvář" a šel by napravovat ty chyby který nějakej neřád nadělal na ministerstvu financí.....
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: aha, takze cim vic se o tom bavime, tim vic roste ma skepse... nejdriv sem si rikal, proc obesit... ctu dal... je fakt, ze DNES si nedovedu predstavit, kdo normalni (rozumnej slusnej, nestojici na nejakem pomrdanem lobbingu), by zamestnal nekdo uvadejiciho Poslanec v CV :D
    jenze sme u spekulaci, a dost velkejch, oni si to takhle neskrouhnou a i kdyby, bylo by to porad... no neco jako v USA - ja tam budu tlacit zakony ve vasem zajmu, a vy me pak zamestnate na teplym mistecku (vzniknul by kolotoc, ze 4roky makas, 4roky neco tlacis a ziskavas kamose mezi tema vlivnejma, co se tam vytvori za sve 1. obdobi, az odejdes, budes na ne napojenej)
    hehe todle uz je dobra fantasmagorie, kdyby se to teda ale tak nejak v bledemodrem uz xx let nedelo
    - my tady ale porad demokraticky uvazujeme o tom (rozumnej nasi politici), jak si kde ohrat parek, s kym se ma cenu kamosit... to neni ani o tech postech, to je o tech lidech a jake kurvy to sou, viz. Rath... rikaj A, delaj B... bez skrupuli, jen znaj mantinely a kam muzou dojit (tady uz ne jako Rath, ten todle podelal fatalne - excentrik, co si uzival sledovanosti asi jako VK, akorat mu nedoslo, ze neni tak nedoknutelnej)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    To omezení na dvě období se mi taky líbilo, dokonce mám pocit že to někdo navrhoval, ale muselo by tam bejt taky jasně zakotvený, že jak politikovi(parlament, senát, vláda) skončí to druhý období, buďto odjede kázat mír a lásku do Somálska, nebo se oběsí.(oboje by se natočilo, dalo na placenej kanál na netu a splácel by se z toho dluh:-)
    Jinak by každých 8 let přibylo pár set dutejch hlav(ne, tisíc, protože maj poradce, asistenty a náměstky) na nově vymyšlenejch postech na ministerstvech, velvyslanectvích a podnikách s účastí státu, s platama jako kráva a morálkou 5-....
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    DAVIDO: tak na tomhle se nas zde schodne urcite vic, ale porad je to minorita - ad. moravec, zrovna u nej necitim, ze by se podle nej dalo volit (to neni tahani za slovo, jen muj nazor)
    jenze jak todle jako zuzitkovat? media to samozrejme neotisknou, ci reflex, kterej ale cte opet minorita, ci jako sloupek nekde na konci tu ci tam, pak tu sou blogysky, jenze ty ma i kazdej debil a nikdo je nezkouma
    a propo, ja sem realista, snad pragmatik... je pak snadne byt (i mymi prateli) optimisty oznacen za pesimistu

Bendl schválil 5 milionů pro Vydrův statek, kde má koně - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=771103#utm_source=i0.cz&utm_medium=banner-300x250&utm_campaign=aktualne-exportni
    no a uz to svisti, beru zpet svou naivitu, ze omezeni poslance na 2 obdobi by neco zlepsilo, jen by pribylo asi tohle, citim, ze se blizi konecna, tak rychle pomoct kamosum, aby pak oni zas pomohli me... ruka ruku myje, jak se tak rika... bla
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    Zakřičím nejspíš do tmy, ale stejně:

Proč se drtivá většina úvah na téma politika zabývá tím, jak ohnout a změnit systém aby se nějakým neprůstřelným způsobem změnila politika dle našeho gusta? Na to samozřejmě reagují nihilisté a pesimisté, leckdy i oprávněně nebo zčásti oprávněně....a člověk pak buď přestává diskutovat nebo si názory nechává pro sebe...

Proč to jednou nezkusit z toho konce že začneme u sebe? Tím myslím nás jako každého jednotlivého občana, který je se současnou situací nespokojený. Zkusit tu situaci nějak analyzovat.
    - Máme politiky které nechceme.
    - Proč je máme, no protože je opakovaně volíme, pěkně pod rouškou politických stran a "programů".
    - Proč jsou ti lidé tolik bez skrupulí? No protože je opakovaně volíme, ať tam dělají co tam dělají.
    Připadá vám to taky jako takový začarovaný kruh?

No, a co s tím tedy můžeme dělat? Jako jednotliví občané.... V zásadě buď nést kůži na trh a založit novou stranu, nebo prostě nějakou novou stranu podpořit. Ale v žádném, v naprosto žádném případě nehodit hlas některé z těch současných ( klidně třeba jenom proto aby nevyhrála ta druhá ), nebýt jako ty tupé ovce co utíkají směrem od psa který zrovna štěká a cení zuby nejhlasitěji.

Prostě tak nějak přirozeně nastavit politikům zrcadlo. Že nové strany možná budou neschopní klauni? A o co přesně budou takoví horší než co máme teď?

Prostě buď můžeme rezignovat, volit podle volebních slibů, Moravce, Blesku a pak si na stará kolena říct "vždyť já ty hajzly volil na střídačku každé 4 roky"....a nebo si na stará kolena říct "Žádné svini jsem nedal hlas 2x, udělal jsem co šlo aby se k moci dostal někdo lepší."

Já osobně volím druhou možnost, a kdyby se nedejbože něco zlepšilo, skvělé. A i když ne, já se nebudu muset stydět za to co jsem udělal a jak volil.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    BONGI: ale tak to musime brat u nas, ne? me je u zadku cena kaiserky v bavorsku :)
    ad2 no ja si toho vsimam - ale je to cyklus, vitr v bedne - prez. volba - ty uz asi proste musis byt populista, protoze jinak shoris jak papir a nejakej tlustokozec te svyma planyma zvastama prejede jak parni lokomotiva - to me na tom taky sere, ze Milous tady vlastne tu politickou kulturu torpeduje svym buranstvim, sotva co vylez z nory na svetlo bozi

MANFRED: viz obcan havel ('97) - prezident ma 2obdobi - predstavte si, kdyby Klaus mel taky to, ci 4 roky... jenze on chce vladnout do konce dni, takze se boji - to presne se stalo... ale presne todle procistovani po 2 obdobich, by zamezovalo velkemu prorustani (jenze nakapsovat a zfusovat to jde jiste slusne i za 8let...) a oni si todle neodklepnou, nebudou si sami podrezavat vetev
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BONGI:
    No já taky, ono je jedno z kolika stran se koalice sestává-třeba teď všechny strany tvrdily, že je nutný přestat se zadlužovat(ba naopak), bojovat proti korupci atd. Tak bych byl docela zvědavej, čí program teda plněj....když to šoférujou celkem opačně:-)
    Opak toho, co tvrdíš jak by měla strana vzniknout a začít fungovat a přesnýho opaku, jak se u nás děje, je způsobený tím, že oni musí pospíchat protože kdyby měl volič čas mohl by si uvědomit že třeba
    -osoby v nové straně s nápisem změna jsou totožné s těmi co prošli už za x stran y funkcí
    -člověk který chce napravovat chyby předchozích hloupých ministrů je jedním z oněch ministrů
    -někteří členové mají podivnou minulost, někteří přítomnost a jiní budoucnost
    -strana má zvýšenou koncentraci debilů na metr čtvereční
    -leckdo(namnoze většina) z členů páchá činnost kterou se strana snaží dle svého programu tvrdě potírat
    -peníze kterými strana disponuje jsou z podivných zdrojů
    -etc.

Takhle srana vznikne, postrašíí voliče, nabídne jednoduchý řešení s ksichtem odborníka a my jim to tam nahážem, takže doba mezi opuštěním lizu u strany předchozí k dosažení koryta za stranu nynější je kratší než doba průměrný doby nezaměstnanosti v zemi.....
    BONGI
    BONGI --- ---
    Jinak odpoved pro budouci namitky - "ale ja vim, u nas ....":D
    BONGI
    BONGI --- ---
    CHORCHE:
    ad 1 - jasne
    ad 2 - vsimni si ale, ze prave ty sliby, hezke programove zasady a cile se nejvic prezentuji v predvolebnim obdobi, aby se vzapeti po uspechu porusily. Jenze ja si predstavuji chytrejsi politiku - vlastne "rozsirit predvolebni agitaci na cele dalsi volebni obdobi" protoze, pokud se strana vzda ambici okamzite ucasti na moci, nebude ji v tom nic branit.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    BONGI: opet to byla Recnicka otazka (moje chyba, musim se to naucit formulovat transparentnejs na tech internetech) - podle me to je jeho druha politicka sebevrazda a uz ji snad nerozchodi, max bude neco jako fenomen BoBo (prvni byla vzdani se predsednictvi v CSSD... on se ted o moc systematicky pripravuje sam, dikybohu pro nas ostatni)

BONGI: 96,x% populace s timhle bude souhlasit (zbytek sou ve stranach, ci lobbisti, vlivni podnikatele)
    ta skepse, co tu nakoplo par lidi (vlk), ale neprichazi z Marzu, spis ze zkusenosti a reality - takova strana tu snad nikdy nebyla, ci ji vzdy zahy domrvil nejakej jetel - jedina reflexe prichazi v tom, ze strany rozjidi Akce ciste ruce a z toho se stava nova populisticka vata, ale realne je to porad stejne
    ad. rudoch - ja si nejsem jistej, ze jim nekdo moc veri, jak rikas, dikybohu nas nemuzou vyvest ani z tohohle omylu, protoze nemaj moc (jak) - vesmes je voli ignoranti, ci lidi, co se za nich meli lip atd. - to je jen otazka casu, kdy (omluvte mou nehumanost) vymre

MANFRED: ono by stacilo jen videt, nakolik vladnouci strana drzi svuj program - malo? tak uz je nevolim - po 2volebnich obdobich se zdiskredituje nase pseudo pravice i levice a radsi si zvolime treba piraty - jenze ti nam ukazou, jaka je sila punku a zas se vratime na zacatek... nevim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam