DAVIDO:
Ale jakej výkřik do tmy, já si to tak taky dycky maluju.Pak na mne vytřeští oči z obrazovky a plakátů nějaká huba, kterou nesnáším a jdu volit proti-Nebo mne zaujme nějaká sympatická a jdu zvolit stranu kde je, abych pak zjistil že za sebou táhne partu hajzlů k pohledání.Vždycky jsem si pak řikal, pudu volit a hodim tam někoho uplně novýho......asi jako si řikám, už nebudu hřešit:-)
Naposled mi to vyšlo, v prvnim kole jsem tam mrskl na presidenta někoho novýho, neprofláknutýho, no jasně že nepostoupil, národ se dožadoval boje osvědčenýho dua gladiátorů :-(.Tedy efekt nula.Stejně jako když se lidi z protestu rozhodli volit komouše v krajskejch volbách, politici se trochu zamysleli, pak mávli rukou a šli dál, nějaký poučení, vyděšení, nic takovýho, zase to při volbách do parlamentu budou rvát do lidí a spolejhaj se na to, že to jasně zabere.
Na starý kolena doufám, že nebudu už politiku řešit, protože poklidně natáhnu bačkory.
Diskutovali jsme v práci scénář(exkurse z VŠ, s dětma pod 18 politiku neřešim, nejsem komouš nebo jinej pokleslej politickej směr, co tahá politiku do školky), jak ve volbách vyhrajou komunisti, chopí se toho nějaká radikální rudá klika, a začne to tady honit.Mlaďasové měli pocit, že by s těma neřádama nahoře tvrdě zatočili.
Já a profesorka, oba prošlý životem, jsme to viděli jasně.Část by dělala blázny.Část by přiznala že byla pomýlená, nasypala si popel na hlavu a po 2 letech už by z nich byli okresní tajemníci.A pak, když se ptali, jestli si snad myslíme že třeba Škrtoslav by to neodskákal, jsme se shodli že parchanti největší by začali říkat:"Já jsem nechtěl ty funkce nebo do vlády, ale já musel, soudruzi, abych zachránil ty chudáky pracující lid, proletáře, protože jinak by je ty zlí kapitalisti ouplně ožebračili..Já nejsem cizí soudruzi, já jsem dobrý moloděc"rudý dav by zajásal a šli by to oslavit nějakym pěknym znárodněnímm, Škrtoslav by aktivoval svou softwarovou funkci "nová tvář" a šel by napravovat ty chyby který nějakej neřád nadělal na ministerstvu financí.....