• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UFOMAN: Nikdy v životě, at je režim jaký chceš neděláš to co bys opravdu chtěl.. Ani v rodině a ani v práci.. Pokud jde o veřejný život, tak je to jen jedna z vrstev tvýho života a pro většinu lidi zdaleka ne ta nejdůležitější. 25 let po převratu se na tohle vymlouvat nedá..
    Navíc, ty sám se cítíš jako nemorální člověk, nebo se ti zdá že tvoje okolí je takových lidí plný? Jestli jo, tak tě lituju, já tohle naštěstí v nějaký velký míře nezažívám - lidi jsou svině nebo nejsou a to je celý, komunisti za to fakt nemůžou..
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    JOSEFDRUHY: Morálka upadala, jelikož držet hubu a krok bylo jednodušší. Co je na tom nepochopitelného? O cinkání klíčema nebyla řeč, nicméně jste opomenul, že k tomu vedlo několik zásadních událostí, např. Palachův týden a zmlácení studentů na Národní třídě. Takové události byly stimulem, kdy si veřejnost uvědomila, že její pohár trpělivosti přetekl. Neignorujte vnější okolnosti jen proto, že se vám to nehodí do krámu.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    UFOMAN:V totalitarismu totiž nefunguje samotný základ morálky Nechápu Vás, nevím proč by měla v totalitně zavedeném lágru (celostátním lágru) upadat morálka mezi vězněnými lidmi ??? Myslíte, že tím, že Total-diktátor zavedl-li stání lágr, bez svobody slova, že tím nastolil donutil lidi být nemorálními ???? Pane vzpamatujte se. Žádný totalitní diktátor nedonutí člověka ničím být nemorálním, je-li původně mravným a morálním.
    Máte podivnou logiku.
    Čili naopak : v totalitním režimu právě existuje základ morálky a to nejen proti režimu. ( asi jste necinkal klíčema 17. listopadu. )
    Za komunismu lidé neopouštěli své přesvědčení ! Totálně se mýlíte. Všichni, až na ty co měli "pravé" stranické knížky, věřili, že se jednou totáč položí. Proto milion lidí cinkal klíčema na Letné.
    Atd.

Pane, dál to, co píšete, ani číst nebudu... zbytečně bych si kazil večer...
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Totalita je přímo rakovinou morálky. V totalitarismu totiž nefunguje samotný základ morálky - a sice jednota postojů, slov a činů člověka. Za komunistů lidé opustili své vnitřní přesvědčení tím, jak si zvykli, že je lepší příliš neprojevovat své skutečné smýšlení, že je zkrátka výhodnější nechovat se v souladu s tím, čemu opravdu věří, nýbrž tak, jak to chce strana. Každý si jednoduše řekl: Sice s režimem nesouhlasím, ale nechci mít problémy, tak budu předstírat, že mi ten všeobklopující marasmus nevadí. Ohnout hřbet bylo jednoduché, nenásilné řešení. Takovým konformismem se zejména za normalizace režim držel při životě, společenská morálka však byla naprosto v rozkladu. "Plody" mravní devastace společnosti sklízíme dodnes a je naprosto mimo ten, kdo tvrdí, že kdyby demokracie fungovala, lidé by se mravně zklidnili. Ta demokracie je defektní právě z toho důvodu, že valná část veřejnosti kašle na mravní principy a vyznává oportunismus - přesně ten oportunismus, který se vyplatil za komunistů.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Hlavně hele netvrď že jim tam v celý tý západní civilizaci tu morálku zničil komouš na dálku :-)
    Protože kdyby to u nás tak hrozně zničil komouš, po tom čtvrtstoletí od revoluce by to muselo mít lepšící se tendenci, jak my zdevastovaní vymíráme...a ono prd. Ono to jde do pr.. už i v takovejch zemích, jako je bratrské německo.....dokonce jak ni řikal šéf tak i norové už zamykaj barák když jdou do práce :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: ještě k té demokracii: nemyslím si, že je morálka a etika zdevastovaná jenom u nás - to se bohuželvá stalo v celé "vyspělé" západní civilizaci a možná se tomuhle bude ještě nějakou dobu říkat demokracie, ale už je to jenom politika, demagogie a zbožný přání, ne skutečnost.

JOSEFDRUHY: souhlas, jak jsem psala, dneska je to bez totalitních nástrojů rozvinuté a hodně viditelné

ale jedno je pravda: kořeny byly přeťaty ještě před vládou rudý totality a asi to bylo historicky a logicky nevyhnutelný..... komanči byli jen jedni v řadě, kdo to posouvali dál...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: ...ani já tě nebudu vyučovat. Navíc jsem absolutně přesvědčen, že za Totáče morálka ( obecná morálka lidu ) nebyla zdaleta tak zdevastovaná jako je teď.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOSEFDRUHY:
    1) myslela jsem to tak, že lid jsou buď u jedný zdi nebo u druhý
    2) jistěže zažila:-)) mno chodila jsem do školy a lecčemus jsem se v životě přiučila, nastudovala a odpozorovala
    3) zaspali (tak tedy lépe řečeno propásli) jsme dobu, kdy demokracie vrcholila JINDE
    4) totáč totálně zdevastoval morálku a etiku, vyšší princip mravní abych tak povedala a na tom trvám
    5) Ta za totáče devastovaná morálka jenom plynule přešla do "nové doby", kdy jí chyběly umělé (totalitní) nástroje k potlačení, takže se rozvinula do zatím nevídané obludnosti
    6) očividně máš problém nějak objektivně a uceleně reflektovat období totality a já nebudu ta, kdo tě to bude vyučovat...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA:
    01 - škoda, že lidi obvykle jen dokážou uvažovat jako ty, Josefe.... ode zdi ke zdi.
    Mýlíte se. Já jsem od samého začátku jen "u jedné zdi". U té druhé jsem nikdy nebyl a nikdy ani nebudu. Od "zdi ke zdi", tj. od člověka komunisty ke člověku kapitalistovi nyní" jsou tady jiní.

02 - Ostatně demokracie funguje vždycky jenom nějaké časově ohraničené období - od budování, po vrchol a poté entropii. Ostatně stejně tak jako jiné systémy. Vy už jste zažila střídání několika demokracií s několika nedemokraciemi, že tak soudíte? Demokracie funguje stále tam kde jí přejí a respektují a néé že ona funguje sama o sobě jen určitou dobu ! a pak sama už ne.

03 - My jsme v totáči poněkud zaspali dobu vrcholné domokracie a připojili jsme se k ní až v jejím závěru - sestupu. Co to je za nesmysl ? Za totáče jsme "zaspali" demokracii? Ne, ne, nám jen a pouze nebyla umožněna politická svoboda názoru, nebyla umožněna doba, v níž by se demokracie = pluralita názoru, rozevřela-otevřela. Nic jsme nezaspali, jen jsme drželi hubu, ( jako nyní držíme hubu "u jedné zdi" když nám "někdo" kazí demokracii ) ale jen jsme demokracii neprožili za toho totáče.

04 - A sami (díky morální devastaci z totality) ...ale, ale, ale. Totáč devastoval svobodu názoru, ano, ale nedevastoval morálku !!! Bohužel je to přesně obráceně : dnešní svoboda názoru a darovaná demokracie ničí a devastuje morálku. Nejen že si jí nevážíme, ač by jsme měli, když jsme za totáče po ní měli žízeň, tak si jí ničíme tím, že ustupujeme lotrům.

05 - Čeká nás chaos a potom nějaká forma totality. asi ano, ale jen díky zdevastované demokracii, ( potažmo morálce ), kterou nám zdevastovali nikoliv komouši, ale my sami po sametu tím, že jsme tu devastaci připustili. (!)

06 - Jak dlouhý to bude nevím, ale demokracie v té původní podobě a ideji končí. Bohužel...; jenže za devastaci demokracie nemůže bývalý totáč. To si nenamlouvejte !, je 20 let po revoluci a co jsme si "zavedli", nezavedl Totáč...ani Grebeníček, ani DSSS.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOSEFDRUHY: škoda, že lidi obvykle jen dokážou uvažovat jako ty, Josefe.... ode zdi ke zdi.
    Ostatně demokracie funguje vždycky jenom nějaké časově ohraničené období - od budování, po vrchol a poté entropii. Ostatně stejně tak jako jiné systémy.
    My jsme v totáči poněkud zaspali dobu vrcholné domokracie a připojili jsme se k ní až v jejím závěru - sestupu. A sami (díky morální devastaci z totality) k tomu pádu ještě značně přispíváme a urychlujeme ho.
    Čeká nás chaos a potom nějaká forma totality.
    Jak dlouhý to bude nevím, ale demokracie v té původní podobě a ideji končí.

to vše imho:-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    THE_MIRACLE: ...a to vše je důsledkem ?!!!!,... to vše je vyprodukováno z ? ...čeho, čím?... ; to vše ( co říkáte ) tu máme "v rámci nové demokracie". Komunismus byl svinstvo, ( ideologické i hospodářské, byla bída ač všichni dřeli ), ale co to tu je dnes ????, to mi smyslem uniká ...., to je ona vysněná "demokracie" ? ...? ( Zdá se mi, že už jen ta svoboda slova je tu po sametu lepší než za komoušů, ostatní už, už začíná být horší ... , tendence pro společnost ??? ) Já když cinkal klíčema jsem si demokracii představoval úúúúplně jinak !

Tak si ( vy mladí ) v tomto smradlavým hnusu žijte dál...ještě 20 let ! ( urrčitě přijde znova to, to cinkání klíčema...o tom jsem přesvědčen )
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Docela pěknej názor z diskuze na idnesu:

Takže shrňme si to: prezident se na ruské ambasádě ožírá tak, že nedokáže stát. Ministr financí není schopen ani mluvit. Ministr zahraničí ani zůstat vzhůru. Sekretářka předsedy vlády řídí vojenské zpravodajství. Generálové armády ČR se bojí odporovat jedné úřednici a sledují manželku premiéra. Stát má rozvědku, která ani sama neví, že je sledována. Její velitelé netuší, že budou zatčeni, zatímco vůdci mafie to ví předem a dekují se na připravené jachty na Jadranu. Korupční síť se roztahuje po celé zemi a policie zabavuje stovky milionů a desítky kil zlata ukrytého v bankovních schránkách. Vládu k odstoupení vyzývá klinický psychopat, který sledoval, nahrával a uplácel všechny svoje poslance. Část sněmovny již úřaduje z vězení. Vedení opozice působí jako partička, která právě unikla z Bohnic, a budoucí vývoj státu oznamuje na facebooku prezidentova sotva zletilá dcera. Pro alespoň trochu reálné scénáře je Hollywood. Na všechno ostatní je tu česká politika.:)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Ty jo nebuď negativista a poraženec:-), po těch dlouhejch letech vlády samejch bystrejch mozků už jsme jasně na správný cestě a první efekty budou vidět v 15:30 v 11. ledna v pátek někdy okolo roku 2300-2400:-)
    Jo, vono asi fakt při tý míře rozkladu a při tom jak místo politiků máme ublekotaný šašoury co koukaj primárně na svojí kapsu a ego tak holt stačí jeden takovej Zeman a je vymalováno a spousta legrace, sem čučel na Mirka jak tam hodila pravice couvačku s předasnejma volbama takže kino bude pokračovat.......
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: naše malá zaprděná banánová republika není žádnej vesmír, a kromě toho nemusí bejt ani jejím svrchovaným vládcem, stačí když má pár triků, který může udělat... je to tak shnilý, že tomu stačí málo a sesere se to samo...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Hele nedělěj z Miloše vládce vesmíru, kterej ovládá policii, státní zástupce, ne-li přímo Nečase s tou jeho souložnicí, Kalouse s jeho rozdáváním postů atd. ono už takhle stačí jak od svýho zjevení se hejbe s politickou scénou jak s partou retardů.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: možná to není dar..... možná ovar prostě jenom spustil akci, kterou sliboval v kampani:-)
    na každýho cajti něco mají, o tom jsem přesvědčená...a vytáhne se vždycky jenom to, co se zrovna někomu hodí...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    No ono s levičákama by s vyvoláním novejch voleb nebyl asi a tak problém(přinejhoršim dostanou stejnej počet hlasů) problém bude na druhý straně spektra svírající poslední dobou otěže, nejmenovaná vládní strana je třeba nenajditelná v průzkumech preferencí.
    Celý se mi to zdá nešťastný, když se Miloš zmocnil hradu, nečekal jsem, že se pravice chystá v tak expresním termínu darovat mu takovou příležitost, to by snad oumyslně nesvedli, ani kdyby chtěli.....
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    Bordel přesně podle českého gusta.. chjo
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: v parlamentu se každej dá koupit;) Někdo může svoji budoucnost vidět po boku Milouše a po zbytku parlamentu je mu kulový:-))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Neblbni přece nepustěj fleky ve sněmovně který maj ještě roční expirační lhůtu a nevydaj se napospas volbám s nejistým výsledkem, co kdyby nebyli zvoleni a zbylo na ně jen nějaký podřadný místo za 100 hadrů bez možnosti brát všimný.......
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam