MANFRED: Moje teorie: člověk s impériem jako on se musí domlouvat s vládou (poslanci), ono to jinak nejde (na obou stranách). (Líbit se vám to nemusí, je to prostě fakt, tady i jinde.)
Jenomže po čase se z jakš-takš standardní situace (něco domlouvám po dobrým, někde jsou úplatky nepřímé, někde uplácím přímo, něco taky neprosadím, to je život - ale vím na čem jsem a můžu plánovat) stala situace, že se nedá s protistranou (PSP, vláda) jednat, protože to nefunguje jako instituce, ale spíše jako osazenství blázince. Takže ztratil nervy s naprosto nefungující reprezentací státu (pro něj nutný partner). A místo toho, aby jednal* s partou nesourodých a nečitelných cvoků a také lidí snížené intelektové úrovně - dosadí tam něco, co, jak doufá, umí myslet? (jasně, jelikož to platí, tak ideálně myslet v zájmu Agrofertu .-) já nikdy neříkala, že je blbej)
Založit svou stranu je fakt těžší a dražší cesta prosadit nějaké legislativní změny - ale pouze v situaci standardní.
*nebo třeba uplácel - ale věřte, že lobbing není pouze o úplatcích, ono jste poslanec, vzděláním doktor nebo učitel češtiny nebo statik - a máte rozhodnout o podpoře zelené /jaderné energie - skutočně je nutné vás uplatit - nešlo by vás (levněji, a hlavně trvaleji) přesvědčit správně podanou informací, jelikož o tom víte kulové?