• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: napsala jsem:
    Není to ale o tom, že novej bude určitě lepší, to si rozhodně nemyslím, ale bude to posun, vývoj.

Není to ani o tom, že je jedno, kam se pluje, hlavně když se pluje, je to o tom, že na řece máš všelijaký místa a abys ty jako kapka vody mohl pokračovat až k moři, tak musíš proplout vším - idylou, olejem, peřejema, vodopádem, prostě vším. Vždycky to tak bylo a vždycky bude, každá doba má svou tvář, svý specifika.
    Já rozhodně nejsem optimista co se týká nějaký krásný budoucnosti. Co je mi ale jasný už dlouho je to, že jelikož jsme se nevypořádali s komunismem, nemůžeme se (prakticky) tomuhle rudému období vyhnout. Nebudu svůj názor obhajovat a nikomu ho nenutím, ale takhle to cejtím. Osudovost. Daň za to, co jsme dopustili v listopadu 89.
    Jedna moje známá pochybného přesvědčení (rozhodně sociálního) mi říkala už před lety- volím komunisty, aby se dostali kmoci a aby všichni konečně viděli, že ani oni nás nespasí. Dokud si komunisti nezadají vládnutím, dokud se v tom pořádně nevymáchají jako ostatní strany, budou k nim lidi upírat plané naděje jako k nějakým svatým spasitelům.
    Tak nevím, zdá se mi to dost ultimátní nejenom si to myslet (jako si to myslím i já) ale rovnou je volit (to já bych NIKDY neudělala) ale svoji logiku to má, ne? ;)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: No nevim, já teda tak nějak vnímám že v pocitu že polistopadovej systém se rozpadá se vyžívá strejda komouš "vidíte, jak jste se mohli mít" a spousta lidí, který věřej jako Ty v nějakej posun"je fuk kam, hlavně že se to sune" přičemž to druhý nějak nepobírám(připomíná mi to "je jedno kam, hlavně že plujem").
    Dycky když se rozpadne nějakej systém, vyplaví se nahoru spousta bahna, todle je tak brzo, že to minulý ani nesedlo. Co tak vidim, začínaj se objevovat typy který sem si před 10 lety neuměl ani představit :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: já mám dojem, že snad vůbec nečteš, co jsem napsala....
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: Únavný je furt a futr to tvé do mě rejpání a osočování, nechceš jít jinam ? Únavný výrok Doležala "Rozpadl se polistopadový systém", si řekla ty ; já tentýž názor a mnoho podobných už hlásal před půl rokem ... pana politologa nemáš chuť vykázat "jinam" ? ...Já na tebe neplivu, ale ty na mě ( jemně ) už velmi dlouho.

LALINA: ani já jsem sem nedal tu svou výtku v souvislosti s Doležalem proto, že bych souhlasil s výkřiky neslušných lidí .
    citace : To, že se polistopadový systém rozpadá, osobně považuju za lepší než kdyby měl pokračovat dál, byl to systém velmi špatnej.
    reakce : a přesně toto já přednáším, kritizuji už rok-dva na NYXU, že tento polistopadový -izmus není dobrá demokracie, že je to parodie na demokracii, že je to paskvil a usiluji o to aby se néé systém, ale morálka zlapšila, a dostávám za to desítky, i stovky mínusů a polivanců, a...a najedfnou to říkáš i ty (!) přesně tak, a že je to systém špatnej. Tak konečně jsme na NYXu už dva. To jsem zvědav kdo bude kamenovat tebe za to.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: No hlavně nepropadej iluzi že po zlu nutně přijde dobro, protože většinou dorazí jen jiný zlo. Nevim, ale obávám se že se nám bude po nynějších politicích ještě stejskat....
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: já sem ten článek nedala proto, že bych s ním souhlasila, dávám sem různý pohledy a reakce, co mě tak cvrnknou do nosu.
    To, že se polistopadový systém rozpadá, osobně považuju za lepší než kdyby měl pokračovat dál, byl to systém velmi špatnej. Není to ale o tom, že novej bude určitě lepší, to si rozhodně nemyslím, ale bude to posun, vývoj.
    A jedině vývojem se může politika společnosti nějak kultivovat...(nebo i kazit, to se uvidí...)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JOSEFDRUHY: a nechceš třeba už jít s tou svojí utkvělou frustrací dopryč? Je to fakt únavný.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: kdyby to ten Doležal řekl před půl rokem ( před presidentskými volbami ) na NYXu, tak by schytel spršku urážek a mínusů...možná i výkřiky "zab se, zastřel se, chcípnií" a podobné...od těch co nikdy nebudou zde mazáni.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Politolog Doležal si s přáteli zoufá: Rozpadl se polistopadový systém. Volby to nezastaví | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...li-zoufa-Rozpadl-se-polistopadovy-system-Volby-to-nezastavi-283307
    LALINA
    LALINA --- ---
    tedy je to napsáno poněkud mladistvou inteleguánštinou, ale vesměs když se tím člk prokouše, je tam celkem pěný pohled na dnešní takzvanou levici (i pravici nakonec) a můžu s těmi tezemi i souhlasit.
    He, konzervativní anarchista, to se mi fakt líbí.-)

Levice: Nejvyšší stadium kapitalismu
    http://www.blisty.cz/art/69819.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: "podle činů poznáte je" moje oblíbený úsloví. Bohužel když ho jeden uplatní je každej pěkný hovado:-(
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: :))))

btw Na oumysly sere baryk. Činy jsou důležitý.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: Ty jo, ty bys tu politiku za chvíli překopala tak, že politikem by stal jen čestnej člověk s nejlepšíma oumyslama..to by tepr byly průsery :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: chápej, že by to ze zákona museli udělat všichni, kdo kandidujou.
    jako si umím představit, že to nějak dají světu vědět, ale ne že ty státní miliony nacpou do krku reklamkám a podobným prodejným děvkám
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    LALINA: prý ho nasadí lidovci...je dobře že táhne :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: Já Ti si pamatuju nějakou stranu, co kdysi nenatočila předvolební spoty atd. , na vobrazovce běžel nápis jak ty prachy věnovali na tydle hezký účely..tudíž je nikdo nevolil a dneska si ani nevzpomenu jak se jmenovali :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    Bursík opouští Stranu zelených. Jdou s levicí a Zemanem, zlobí se | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://domaci.eurozpravy.cz/...6085-bursik-opousti-stranu-zelenych-jdou-s-levici-a-zemanem-zlobi-se/
    LALINA
    LALINA --- ---
    Volby budou 25. a 26. října, potvrdil Zeman po jednání s lídry stran | Zprávy z domova | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...v_tep#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_domov&utm_content=main
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: :-))) přání otcem myšlenky aneb přílišná víra v příčetnost elektorátu .-)))

Já bych to namířila do škol, školek, hospiců, pečování o děti bez rodičů, ale třeba i do Zoo, uměleckých projektů nebo klidně do zvířecích útulků, Arniky a tak, žádný ty polo/státní tunelovací účelovky :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: jo, sny sou hezká věc....
    LALINA: Myslim že úmysl je dobrej, zvláště kdybych měl neziskovku :-), pokud možno zabejvající se řešenim nějakýho výnosnýho problému do kterýho se sypou prachy dlouhodobě bez efektu.
    Lidi stejně chtěj slyšet hlavně koho budou strany honit po zvolení, koho přádně vosolej...a teda nějak zapomínaj na to ptát se co pro ně udělaj, ale co...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam