• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    MIC
    MIC --- ---
    Cukeťák. Dobrý nápad, letos jsme ještě neměli... ale nemáme čas, tak to strčíme do trouby, upečeme naplacato ať se s tím nemusíme smažit, žejo. Hmm, krásná zlatavá krustička, už je to hotový. Hm není, vršek už se připaluje a půl milimetru pod tím je to komplet syrový. Co s tím, vyhazovat škoda...
    Nakonec jsem to rozsekal tyčákem, trochu másla, utopit v česneku a krásná bramboráková polívčička na světě :-) I Babica by brečel.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    Tak se mi podařila Luxusní svíčková...až na to, že jsem nějak zapomněla vytáhnout nové koření a i se zeleninou jsem ho rozmixovala....teď jsou v máčce černé ďobky a já je statečně lovím lžičkou....né že by to nějak extrémně vadilo, ale kua každý z vás si určitě aspoň jednou v životě vyzkoušel jaké to je rozkousnout jednu maskovanou kuličku třeba v guláši.... grrrrrrrrrrr
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    87HIGHFLYER: Viděl si ho jak se drží za hlavu u " nezapomněla jste tam přidat nějaké koření?" ?
    SPMB by nerozdejchal!
    Ale abych si zametla před vlastnim prahem, naučit se zacházet s kořením mi taky chvíli trvalo (ne vážne není potřeba sypat tam 7 druhů )
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Teď fakt uvažuju, zda je to reklama na mimibazar, nebo ho opravdu mrzí, že se tam dávají špatné recepty.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: týče mi vypadlo...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    APIN: Vaněk je co se mimi bazaru úplnej amatér...asi by sem měl podívat ke kolegům do spolku pana babicy, aby si rozšířil obzory.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Právě jsem asi zvrtala rohlíky. První dávka vůbec nenaběhla, druhá už jo, zkusila jsem horkovzduch a ten fungoval. Ale stejně jsou příliš těžké a uvnitř trochu mazlavé. A navíc vypadají jak zmutované zombiepečivo.
    APIN
    APIN --- ---
    Kdo by chtěl trochu inspirace, na mimibazaru toho najde hodně :)
    Peklo na talíři: Mimibazar.cz
    http://www.peklonataliri.eu/31-peklo-na-taliri-mimibazar-cz
    VOY
    VOY --- ---
    Taky pridam svuj posledni fuck-up :-). Delal jsem kvetakovou polevku s knedlicky z Apetitu. Fakt nerozumim jak maji ty housky jen s mlekem a vajicky drzet pohromade, ja jsem z toho mel cast takovych vetsich chrmlu housky a pak housky plavajici okolo. Ne ze by se to nedalo jist, ale v zadnym pripade to nebyly ty vzhledny nocky co maji oni v polevce na obrazku. Co mohlo byt spatne, nemela tam byt nejaka mouka? A nemate treba nekdo nejake alternativni osvedcene knedlicky vhodne do kvetakoveho kremu?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    APRILMOUSE: Takhle teda vypadá těsto na moje knedlíky běžně, až na to, že já nedělám kynuté. Které se mi taky poprvé prudce nepovedly. Recept je jednoduchej - dva hrnky hrubé mouky, hrnek mléka, jedno vejce, lžička soli a NA ŠPIČKU NOŽE prdopeče. Jenže nikdo neřekl, jak má být velký ten nůž, že jo:-) Dopadlo to tak, že knedlíky po vložení do vroucí vody zduřely, peočež se rozpadly na kaši.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    87HIGHFLYER: me zas bavi grilovany platky lilku prolozeny jako sendvic sejrem a nejlip jamonem...
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    87HIGHFLYER: me docela chutnal grilovany lilek (po vykapani) potřeny česnekem a ochucenou zakysanou smetanou s ořechy a granatovym jablkem
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Já musim do čehokoliv s lilkem vždycky dát hodně česneku, lilek bez česneku nejim :-)
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: Používám ten postup jako ty a před restováním ho potřu olejem ze sušených rajčat (vždy si ho sleju do skleničky v lednici). Pak lilek orestuju a před servírováním posypu sušeným nebo čerstvým tymiánem. Dost tomu pomůže.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Případně lilek nijak nekrájet, nesolit a nenechávat vyplakat - stejně to u těch skleníkových nemá moc efekt, ale strčit do trouby tak jak je, jen ho propíchat vidličkou, nechat ho upéct dokud na něm neudou puchýřky, nechat vychladnout, rozkrojit a vnitřek vydlabat lžící použít do pomazánek.

    Základem je baba ghanous
    pečený lilek, olivový olej, česnek, římský kmín, tahini, citronová šťáva, sůl - rozmixovat do hladka. Posypat koriandrovou a nebo petrželovou natí.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    87HIGHFLYER: necham lilek vyplakat, vymackam, osusim a na noc nalozim do nejake dobre marinady.

    Pak je jeste vynikajici rozkrojit ho na pulku, vydlabat, duzinu nasekat nadrobno, zasmazit na trose slaniny a cibulky, az to zmensi objem, naplnit tim prazdny pulky, posypat syrem, idealne parmazan a dat zapect... vyhnes se tomu vyplakavani :))))

    zeleny avokado nech pri pokojovy teplote dozrat, internety rikaji tepelne NEUPRAVOVAT, protoze horkne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PASTEL: no jo, ale něco jiného je předávkování kypřícím práškem, který ve vysokých koncentracích skutečně ovlivňuje chuť a představa že je jedovatej a je potřeba ho nahradit jiným, kde je místo fosforečnanu vápenatého hydrogenvinan draselný, který vznikl stejně chemickým procesem, jako ten fosforečnan - fakt to není jímaný kal z biodynamických vín sušená v prudkém aplském slunci čistými pannami.

    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    87HIGHFLYER: já lilek po nakrájení ponořím cca na pul hodiny do slané vody..poté osuším a dále upravuju. Vždy je dobrý, tak třeba takhle rada pomůže :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Tak já jsem hodim odkaz na historku s mym prvním bramborovým knedlíkem, která slavila úspěch na mozkových erorech, tak kdo nečetl...
    [ PASTEL @ Mozkove erory.....mobily v lednicce caj v kvetinaci atd...... ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam