• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.



    jde to i líp
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    [ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]

    a i výrazně hůř
    [ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
    [ Gastropeklo ]
    rozbalit záhlaví
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: to vypadá jako postup vhodnej pro vyznavače homeopatie
    MIC
    MIC --- ---
    ZUZKAOU: vidíš to bych dal asi aj víc, díky za warning, zrovna zítra jsem to chtěl zkusit, protože minule žena po 5 hodinách vaření řekla: "my topíme fazolema :-)"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIC: tak půl lžičky na dva litry vody a 0.5 kg drobných fazolí.
    MIC
    MIC --- ---
    ZUZKAOU: kolik sody? (přiměřeně, přiměřeně ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Co je to za radu, že na urychlení uvaření fazolí je třeba do vody přidat lžičku sody?

    Asi to urychlilo, protože fazole se mi rozvařily na kaši, jenže to celé chutná po jedlé sodě. Fuj.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: jako uz jsem na tom odrovnala hrnec k odpisu a tlakovej jsem teda taky slusne spalila, nastesti snad ne nevratne :/
    je to fakt hned a moc
    dost casto na tom ted ten tuk prepalim
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: já dal mámě k vánocům ocelovou pánev. V "návodu" je tučně a s vykřičníkem napsáno upozornění, že na indukci se pánev rozehřeje extrémně rychle a na hodně vysokou teplotu...jsem si řikal, že to je nějaký přehnaný...evidentně neni:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jeeezisi
    vcera jsem koupila krasny bio hanger steak a mela dorazit kamoska, takze jsem si rekla, ze udelam steak, zeleninu v pare a opecenou na masle a omacku z cerveneho vina
    zelenina a macka dobry
    ale mam novou indukci a jeset to na ni poradne neumim
    tze jsem oba ty steaky SPALILA tak, ze ani odkrojeni moc nepomohlo, prostoupilo to celym masem.. ty opecene casti byly proste cerne a neskutecne horke
    a navic jsem to nechala potom v troube tak dlouho, ze to bylo zcela well well well done
    proste totalni pruser :)

    takhle zkazit steak se mi povedlo fakt poprve, priste vim, ze ta indukce na boost ani 9 ani 8
    ale hezky opect na 7 stupni, kterej tak odpovida 8-9 klasicky sklokeramiky :/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Miso zmrzlina je blbej nápad.

    http://www.tokyoterrace.com/2011/05/brown-sugar-miso-ice-cream/

    A miso tofu dresing se mi taky nějak nepovedl. Obyčejne miso dressing bez tofu je moc dobrej.

    http://www.kitchendaily.com/recipe/ginger-miso-tofu-dressing-74362

    http://savorysweetlife.com/2012/07/sesame-ginger-miso-dressing/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOIRAIN: nejsou jedovaté, jen se pak blbě vstřebávají a nadýmají a možná, když je člověk jí ve velkém množství, tak by mohly odčerpávat minerály.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tak prosím nasypat do marockého mrkvového salátu uzenou papriku místo normální je blbej nápad.

    A vůbec - verze bez papriky je lepší.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOIRAIN: já už se děsil, že pravidelně trávim sebe a zbytek strávníků:)

    Já je nenamáčim hlavně proto, že než k tomu připravim uzený, cibulku, vejce, příbory a talíře na stůl, poklidim nádobí a kuchyň, tak se to stejně akorát uvaří...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VERONIKA22: heh, luštěniny v sobě nic jedovatého bez namočení nemají, když se vaří, jedovaté jsou syrové, z části, namáčí se kvůli rychlejšímu vaření a vyplavení části nadýmavých látek
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Vybuchl mi chleba. To, že se mi občas oddělí horní část kůrky od střídky, nepovažuju za zásadní vadu. Ale že se ta oddělená kůrka ještě rozprskne a udělá do chleba kráter, to mě překvapilo. Na chuť to nemá vliv, ale vypadalo to fakt působivě.
    VOY
    VOY --- ---
    Tak nevim, nechal jsem to namoceny dobre pres 24 hodin a na kliceni nejak nedoslo. Asi uz jsem mel fakt starou cocku ;). Taky jsem zkousel nechat cizrnu asi 6 dni ve vode a musim rict, ze jsem cekal dramatictejsi zkraceni doby varu, zas nejak extra to nepomohlo.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    87HIGHFLYER: pravda slaninu nejíme a tak jsem vařila jen čočku a jíšku jsem tedy přidala asi 15min před koncem vaření.


    87HIGHFLYER: pokud pominu, že luštěniny mají v sobě bez namočení něco jedovatého tak jde o to, že nenamočenou čočku musím vařit pomalu 60min aby se to konečně dalo jíst a namočenou snad jen 10min a už je fajn. nevidím důvod proč se s vařením patlat 60min. ztráta času a energie
    FAT
    FAT --- ---
    VOY: Hodinu. Víc ne.
    :-)
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    VOY: jsou v první větě druhého bodu - jen tam zjevně mají překlep (navíc "na").
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VOY: 24 hodin je dlouho, to už začne pomalu klíčit. Což není na škodu, ale mění to chuť.

    Chce to tak 8-12 hodin. Kromě zrychlení doby varu se tam deaktivují antinutriční látky a člověk pak je méně nadýmán.

    Fotka klíčků po 12 hodinovém namočení (tedy čas je T+12 ve vodě)

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VOY: já jí vůbec nenamáčim, rovnou jí vařim
    VOY
    VOY --- ---
    Jak dlouho nechavate cocku namocenou? Vyplati se ji nechat dele jak 24 hodin a menit tu vodu nebo je to uplne jedno?
    FAT
    FAT --- ---
    VERONIKA22: My k uzenému děláme "suchou" čočku.
    Uvařit chvíli namočenou čočku, mezi tím si nakrájet cibuli, kyselou okurku, kudrnku a trochu kaparů. Když je čočka hotová, rozpálit dvě lžíce sádla a na ně vetknout pokrájené ingredience. Jen trochu obdělat a přidat čočku. Zamíchat a dochutit solí, pepřem a trochou octa. A dobrý bych řekl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam