• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: spíš spálené, ale to taky moc nemělo jak, zapomněla jsem koření dát včas, tak jsem to sypala až do "vody", ale spíš o dost víc kurkumy, než doporučeno
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Jako spatna surovina nebo spalene?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    KASUMI: moje FB sociální skupina vyhodnotila jako nejpravděpodobnějšího pachatele kurkumu
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MOIRAIN: Tam moc nevidim, co by melo byt horke, pokud jsi nemela nejakou vadnou surovinu nebo neco nespalila
    Spatny zazvor mozna? Kari?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    inspirována zde na nyxu jsem zkusila tohle https://www.feastingathome.com/...clid=IwAR2i4R1clnDJRXoQd8lUl-LolUyr1EJNq-21KF5eS0UcP2hITXFXpAT7wl0

    nejsem si úplně jistá, kde se soudružce Moirain stala chyba, ale je to hořké, že to prostě nesním
    tipuji, že jsem s kořením zacházela poněkud velkoryse, připálené to nebylo a květák byl v pohodě
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MUFLONEK: lepší by bylo z toho udělat spousta věcí:D Prostě mi to přišlo jako zajímavej nápad, viděl jsem to různě po internetech a řek si proč ne, rád zkouším nový věci. Ale tahle fůze asie a blízkýho východu pro mě moc nefunguje no.

    (mimochodem, falafel v mém případě taky znamená furt dokola:))
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    87HIGHFLYER: lepší by byli z toho udělat falafel ne?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Zbyl mi po silvestru hummus, tak jsem ho chtěl nějak upravit ať to není pořád to samý do kola. Padla mi do oka satay verze - vlastně přidání sojovky a burákovýho másla. No. Je to pěkně hnusný.
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Vymyslela jsem superblaf, ale mně to chutná.

    KRKAŠE A LA MASALA

    Do vroucího mléka za stálého míchání pomalu přisypeme krupici (cca 3 lžíce do půllitru) a za stálého míchání a odškrabávání ode dna vaříme 2 minuty.

    Porci=polovinu přelijeme do misky, necháme trochu zchladnout, ještě za tepla vmícháme lžičku medu.

    Protože zázvor se tam nehodí a kardamom nemáme, tak nahoru dáme jen lžičku másla, poprášíme lžičkou chilli=kajenského pepře a lžičkou skořice.

    Můžeme přidat i trochu kakaa nebo nahoře nechat rozpustit čtvereček chilli čokolády.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle http://www.thekitchn.com/...-salad-with-poppy-seed-dressing-side-dish-recipes-from-the-kitchn-218596

    je ve výsledku je docela divná kombinace chutí, byť mně to třeba přišlo velmi lákavé. Imho je hlavní chyba v kombinaci jahody a špenát. Nějak to k sobě nejde.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CNV: přebytčná voda tam není - část vypijou těstoviny, ze zbytku se stane omáčka.
    CNV
    CNV --- ---
    ZUZKAOU: Jak se to vaří? Co se dělá s přebytečnou vodou, prostě se to sleje?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    one pot pasta princip funguje skvěla na dvě, tři čtyři porce. Na 30 nikoliv. Vznikne nudlové bláto i ze semolinových těstovin.
    21 Simple One-Pot Pastas
    http://www.buzzfeed.com/emofly/one-pot-pastas
    SNIPERCZ
    SNIPERCZ --- ---
    GAF: Fazole a rýže, ty ti kradou tu "vodu" s chutí je to velmi podobné, je tam ta zelenina atd.. jinak mě nic moc nenadá.
    GAF
    GAF --- ---
    Ahoj lidi, vařím si často fazole s rýží a zeleninou (rajčata, paprika, kukuřice), snažím se jakože o mexické jídlo. Zjistil jsem, že tam mám dát chilli, oregano a pepř. Až potuď všechno dobré, ještě když se to vaří, tak to dokonce jako mexické jídlo dobře voní. Ale pak se přihodí dvě věci:

    a) Nakonec je to stejně relativně bez chuti. Respektive ještě při ochutnávání a vaření to vážně dobře chutná i voní. Možná ještě první porce také. Ale pak, během dvou tří hodin je z toho takové sice poživatelné jídlo, ale vpodstatě bez výraznější chuti. Docela plané
    b) Snažím se to dycky udělat ve vodě tj. aby k tomu byla dobrá šťáva, skoro jako až hustá polévka. Jenže zase, za dvě až tři hodiny, tím spíš, pokuď nechám zbylé jídlo v ledničce, veškerá voda se ztratí. Nasákne zřejmě nevím.

    Co dělám špatně? Poraďte mi někdo prosím. Kamarád říkal, že prý ty fazole jsou tvrdé. Mně to tak nepřipadne, ale třeba je v tom kámen úrazu? Namáčím cca 12-16 hodin, vařím v té samé vodě s bobkovým listem a koriandrem kvůli odstranění plynatění z fazolí (to jediné funguje .) vařím cca 30 minut fazole, pak přidám rýži a zeleninu a vařím dalších 15 minut.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    NOLONGERTHERE: Takový věci do piškotu fakt nedávám. Ale pravděpodobně za to může to sražení, zezelenalo to stejným odstínem jako do mrtva vařený vejce.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    BONEMINA: Nedalas tam slunečnicový semínka, možná i (panenský) slun. olej by tak zreagovat mohl?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Takhle zkurvit piškot se mi ještě nepovedlo. Srazil se, připálil, zlomil, to všechno chápu. Ale proč je místy nazelenalý? Holt místo piškotové rolády s tvarohovým krémem a ovocem bude tvarohovoovocný pohár s piškotovými drobečky. Ještě že nehlásím jídla předem.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Udělala jsem smetanovou sýrovou omáčku na noky, dneska strčila do mikrovlnky a noky plavou v kombinaci olej/voda... :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam