• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    PIZI: já mám odzkoušeno, že dokážu pracovat či pařit dva dny bez spánku a bez speedu. sem sice pak vyřízenej, ale to i po tom speedu:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Ale to jsou přesně ty situace, které jsem měla na mysli s tím tlustým mínus.
    Přesně tím způsobem jsem speed většinou "používala".

    Udělat velmi rychle, přes noc, za 24 hodin, práci, na kterou bych jinak neměla energii, nemohla se soustředit, nestíhala ji....
    Z krátkodobého hlediska se to jevilo super:
    - vydělala jsem hodně peněz najednou
    - zhuštěním práce do 24 hodin mi vznikl volný čas, který by jinak nebyl
    - bylo možno vyhovět jinak nezvládnutelným termínům

    takové výhody máš na mysli?

    a teď ty nevýhody téhož:
    - dlouhodobé chronické vyčerpání, jak jsem psala, po jedné seanci týdny snížená výkonnost
    - specificky horší pozornost a soustředění bez speedu, dlouhodobě
    - ignorování faktu, že se na tu práci prostě nehodím, nebaví mě a nechci ji dělat, odkládání řešení

    sečteno a podtrženo:
    - z rychle vydělaných peněz nic nezůstalo, protože v následném období nesoustředěnosti a vyčerpání jsem naopak vydělávala méně nebo nic, výsledek nula
    - volný čas strávený vzpamatováváním se ze smahu není moc kvalitní volný čas, otupělost, únava, kreativita na nule....
    - zvykat klienty, že dokážu pracovat nonstop jako robot, byl taky nesmysl, když už jsem nesnesla dál smažit, stejně jsem musela takové práce zrušit a začít dělat jako normální živej člověk jen v týdnu a ve dne....
    Dnešní názor: Pokud nějakou práci nedokážu udělat silou svého vlastního těla, tak abych ho u toho respektovala, je lepší nedělat ji vůbec.
    Všechno to sebeničení v těch letech mi z hlediska profese, financí nebo tak něčeho nepřineslo absolutně nic, teda spíš pravý opak.

    Tolik rekapitulace.
    Nesetkala jsem se nikdy s nikým, kdo by smažil a vypadalo to, že se mu navzdory nebo díky tomu všecko daří úplně super. Maximálně tak s někým, kdo je natolik disciplinovaný, že s tím dokáže nějak fungovat. Podle mně na úkor všeho, co má dlouhodobou hodnotu, ale to je samozřejmě jen můj osobní názor, založený na výše uvedené zkušenosti.


    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Ne, nemyslím tím nutně život ohrožující přírodní katastrofy. Spíše různé společenské věci, práce, apod.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: V takových situacích, těch přirozených, se o pomoc postarají přirozené speedy, které se bohatě vylijí v mozku :)

    Uznávám, že mohou vzniknout i situace, kdy člověku i ten nepřirozenej speed zachrání život, někde ve válce třeba....ale kolik je to promile situací? Tipuju, že lidé sledující tento klub, pokud si dávají, tak v 99,9% případů činí v situacích, kdy o život ani trochu nejde.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Příklad - Když ti hrozí, že tě zalije láva, je lepší chvíli nespat a utíkat i když víš, že za to zaplatíš později kocovinou. Prostě v životě mohou vznikat situace, kdy potřebuješ rychlé "řešení" právě teď a nemůžeš 6 hodin spát a pak teprve řešit.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    NIKOLIINO: A k čemu přesně jsou ty stimulanty dobrý?

    K čemu je to dobrý, spálit energii na několik týdnů dopředu za jednu noc, sám sebe nestíhat, a potom být zombie bez šťávy?

    Podle mně je to totálně na prt, a to jsem to vyzkoušela důkladně a mnohokrát.

    Ať jsem se sebevíc snažila dělat to "rozumně", co se týče energie a života bylo výsledkem vždycky jedno velký tlustý mínus.

    A to to moje "rozumně" bylo poslední cca 2 roky, v letech 2001-2003, opravdu poměrně rozumný: max. 1x za měsíc, max 250mg ve dvou dávkách během jedné noci, jedna večer, jedna ráno, další večer spát, pak hned odpočinek, příroda, cvičení, zdravá strava, béčka, déčka, éčka, aminokyseliny na ochranu jater, piracetam, atd, atd......

    A stejně, když jsem toho konečně nechala úplně, zjistila jsem, že mě to vysávalo, že teprv po měsících jsem začla mít normální energii, normální duševní výkonnost a normální chuť tvořit nový věci.
    Možná to jiní lidí nemají tak do extrému a nebere jim to tolik....a možná si to taky mnoho lidí nepřiznává. To, že druhej den dokážeš vstát a chovat se "normálně", ještě neznamená, že ti to nic nebere....

    Zpětně mi připadá, že speed je jeden z nejblbějších vynálezů lidstva. PROČ? Proč potlačovat přirozený potřeby těla? Když člověk je daleko výkonnější a taky daleko šťastnější, když se o svoje tělo naopak dobře stará, jeho přirozené potřeby respektuje a dá mu to nejlepší, aby dobře fungovalo.
    K čemu je dobré pracovat nebo pařit 24 hodin denně? Když stačí 6 hodin spát a tělo je znova zregenerované jako nové a žádnej speed není potřeba?
    :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: tyjo ja toho mam. :-) a tady v tomhle klubu konkretne na srdci, aby si nahodou nekdo diky tobe nemyslel, ze piko je proste pohodicka takova kamaradka bezpecna drožička. vubec neni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AIM_FREEMAN: ok, kdyz mas uchylku na zuby smazek a musis si je prohlizet, proc ne, ja videl film knoflikari a kazdej ma neco, zejo... :0)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: to nema cenu:-) muj point: s rozumem smazit de facto nelze. smazku od alkace rozeznam a rozebirat to nehodlam.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AIM_FREEMAN: jasne, takze kazdej kdo prisel o zuby pri nehode nebo jen diky tomu, ze je ma proste spatny, je pro tebe hnedka pernikar.... a von to muze bejt treba jen alkac, kterymu zuby vyhnily spatnou hygienou, chlastem a 40ti cigarama denne....
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    VYHULENY_UFO: ne, kdyz se podivam na zuby tak poznam, jestli je jeste dotycnej ma. byla rec o tom, ze je tezke, aby to cloveku nic nesebralo..ty zuby uz rozumneho cloveka zamrzi. tak proto o zubech a perniku v tomto klubu (see title). kdybys tu piku nedelal reklamu tak se tu o podobnych picovinach nemusime bavit. me je srdecne jedno, co varic a nevaric. meth je sracka a ty co to nerozjebalo nemeli rozum, ale VIC STESTI NEZ ROZUMU.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    AIM_FREEMAN: rikas, ze podle zubu poznas jestli dotycnej nejen smazi, ale i vari, jo? :))
    ale hezky je, ze nekoukas nejdriv na boty a obleceni.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    NIKOLIINO: mnozi si to rozhodne mysli :] ja jim dycky nejdriv koukam na zuby..
    NIKOLIINO
    NIKOLIINO --- ---
    VYHULENY_UFO: mno, prijde mi dost narocny vyuziat jeho silu efektivne a aby ti to zaroven nic nesebralo... veelice zridka veelice malo se da, ale z meho pozorovani je veelice tezke to udrzet na tyhle urovni;-)
    speed mi jako stimulant prijde lepsi ve vsech ohledech....ale tak to je moje pozorovani, verim ze sou lidi ktery s tou hromadou energie umi efektivne a rozume nalozit....;-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NIKOLIINO: no a ne? kdyz se nevyndavas trikrat denne, tak i to piko se da uzit.. navic je to jeden velkej orgasmus, takze kdyz mas pri ruce partnera nebo partnerku... kam se hrabe koks...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    GGG: jsem si vygooglil quaaludes, neznal. chem. název methaqualone, což je hypnotikum a (myo)relaxant. únavu to určitě nesnižuje..stres a napětí ano a z toho vyplývá ta euforie. maká to na GABA receptorech. účinkem podobné třeba GHB, jen slabší a tělo více zatěžující.
    NIKOLIINO
    NIKOLIINO --- ---
    piko s rozumem? :D
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    SKATEMURAI: amphetamin ....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    SKATEMURAI: piko, neasi vole.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam