NIKOLIINO: A k čemu přesně jsou ty stimulanty dobrý?
K čemu je to dobrý, spálit energii na několik týdnů dopředu za jednu noc, sám sebe nestíhat, a potom být zombie bez šťávy?
Podle mně je to totálně na prt, a to jsem to vyzkoušela důkladně a mnohokrát.
Ať jsem se sebevíc snažila dělat to "rozumně", co se týče energie a života bylo výsledkem vždycky jedno velký tlustý mínus.
A to to moje "rozumně" bylo poslední cca 2 roky, v letech 2001-2003, opravdu poměrně rozumný: max. 1x za měsíc, max 250mg ve dvou dávkách během jedné noci, jedna večer, jedna ráno, další večer spát, pak hned odpočinek, příroda, cvičení, zdravá strava, béčka, déčka, éčka, aminokyseliny na ochranu jater, piracetam, atd, atd......
A stejně, když jsem toho konečně nechala úplně, zjistila jsem, že mě to vysávalo, že teprv po měsících jsem začla mít normální energii, normální duševní výkonnost a normální chuť tvořit nový věci.
Možná to jiní lidí nemají tak do extrému a nebere jim to tolik....a možná si to taky mnoho lidí nepřiznává. To, že druhej den dokážeš vstát a chovat se "normálně", ještě neznamená, že ti to nic nebere....
Zpětně mi připadá, že speed je jeden z nejblbějších vynálezů lidstva. PROČ? Proč potlačovat přirozený potřeby těla? Když člověk je daleko výkonnější a taky daleko šťastnější, když se o svoje tělo naopak dobře stará, jeho přirozené potřeby respektuje a dá mu to nejlepší, aby dobře fungovalo.
K čemu je dobré pracovat nebo pařit 24 hodin denně? Když stačí 6 hodin spát a tělo je znova zregenerované jako nové a žádnej speed není potřeba?
:)