PIZI: Ale to jsou přesně ty situace, které jsem měla na mysli s tím tlustým mínus.
Přesně tím způsobem jsem speed většinou "používala".
Udělat velmi rychle, přes noc, za 24 hodin, práci, na kterou bych jinak neměla energii, nemohla se soustředit, nestíhala ji....
Z krátkodobého hlediska se to jevilo super:
- vydělala jsem hodně peněz najednou
- zhuštěním práce do 24 hodin mi vznikl volný čas, který by jinak nebyl
- bylo možno vyhovět jinak nezvládnutelným termínům
takové výhody máš na mysli?
a teď ty nevýhody téhož:
- dlouhodobé chronické vyčerpání, jak jsem psala, po jedné seanci týdny snížená výkonnost
- specificky horší pozornost a soustředění bez speedu, dlouhodobě
- ignorování faktu, že se na tu práci prostě nehodím, nebaví mě a nechci ji dělat, odkládání řešení
sečteno a podtrženo:
- z rychle vydělaných peněz nic nezůstalo, protože v následném období nesoustředěnosti a vyčerpání jsem naopak vydělávala méně nebo nic, výsledek nula
- volný čas strávený vzpamatováváním se ze smahu není moc kvalitní volný čas, otupělost, únava, kreativita na nule....
- zvykat klienty, že dokážu pracovat nonstop jako robot, byl taky nesmysl, když už jsem nesnesla dál smažit, stejně jsem musela takové práce zrušit a začít dělat jako normální živej člověk jen v týdnu a ve dne....
Dnešní názor: Pokud nějakou práci nedokážu udělat silou svého vlastního těla, tak abych ho u toho respektovala, je lepší nedělat ji vůbec.
Všechno to sebeničení v těch letech mi z hlediska profese, financí nebo tak něčeho nepřineslo absolutně nic, teda spíš pravý opak.
Tolik rekapitulace.
Nesetkala jsem se nikdy s nikým, kdo by smažil a vypadalo to, že se mu navzdory nebo díky tomu všecko daří úplně super. Maximálně tak s někým, kdo je natolik disciplinovaný, že s tím dokáže nějak fungovat. Podle mně na úkor všeho, co má dlouhodobou hodnotu, ale to je samozřejmě jen můj osobní názor, založený na výše uvedené zkušenosti.