• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    Co sem patří

    Jak užívat drogy s co nejmenším negativním dopadem na Vaši mysl, organismus a okolí? Základní safety rules. Set and settings. Které drogy ano, které ne a proč. Co se dá mixovat, co raději ne. Dávkování. Triky jak co nejvíce snížit dopady na organismus. Historky "s ponaučením", o tom jak se to kdy nepovedlo. Praktické informace k užívání drog – aplikace, uchovávání atd.

    Co sem nepatří

    Nabídka, poptávka. Návody na výrobu drog. Zbytečný gaychat.

    -
    Tento klub jsem založil pro sdílení užitečných informací a zkušeností jenž nabýváme léty užívání drog. Většina z nás si jistě prošla obdobím kdy chyběly zkušenosti i informace a první kontakt s s drogami byl spíše punkového charakteru. Někteří z nás si i jak se říká nabili držku. Někdo více, někdo méně. Důležité ovšem je se z těchto zkušeností poučit, což bohužel někdy nedělají ani dlouholetí uživatelé.
    Na spoustu témat které se v tomto klubu mohou objevit, by se jistě našly specializovanější kluby, věřím však, že i zde se časem oběví dostatek lidí schopných fundovaně odpovědět. Odměnou snad budou praktické informace shromážděné na jednom místě.
    -
    Časem se začnu věnovat nástěnce, budou tam odkazy na užitečné informace, ale hlavně užitečné informace získané od Vás. Nestyďte se přidat i vědomosti, jenž Vám připadají triviální, případně si jen ověřte na nástěnce, zda se tam již neoběvily.
    -

    Tento klub zde není jako pobídka k užívání drog. Má pouze ponaučit jejich uživatele, jak je užívat co nejbezpečněji!
    rozbalit záhlaví
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ILIANA_PESHOR: No tak to jsme se trošku oboustranně nepochopili. Já měl na mysli lidi, kteří hulí aktivně - u takovejch lidí je podle mě mnohem větší pravděpodobnost, že začnou zkoušet další drogy. A tam ta tráva tou vstupní drogou je.

    To že si někdo zahulí jednou a pak toho nechá a nepokračuje jak s trávou tak s ničím jiným to souhlas.
    ILIANA_PESHOR
    ILIANA_PESHOR --- ---
    PNXNTDD: PNXNTDD:
    Celopopulační studie užívání návykových látek 2008 - drogy-info.cz
    https://www.drogy-info.cz/nms/vyzkum-nms/celopopulacni-studie-uzivani-navykovych-latek-2008/
    Na tomto serveru si můžeš nastudovat různé statistiky, jestli o to stojíš, odkaz vede přímo na základní přehled užívání v populaci.
    Je prostě fakt, že uživatelů měkkých drog je dlouhodobě zhruba 10x více než uživatelů tvrdých drog. Tím pádem tvoje teorie "vstupní drogy" pro 90% lidí neplatí.

    Podle výše uvedeného průzkumu užilo nelegální drogu někdy v životě 37% obyvatel ČR. Tj. přes 3 milióny lidí. Ale z čísel dále plyne, že u naprosté většiny z nich to byly buď jednorázové experimenty nebo časově omezené období experimentování.
    To je další doložená věc: většina lidí experimentuje s psychoaktivními látkami na počátku období dospělosti a pak toho sama zanechá, nebo to omezí na jednou za čas (mají rodinu, kariéru, nemají čas, nemají už takovou touhu po nových zážitcích, už je to neba, atd....).
    To je opět opak toho, co říkáš.

    Pravidelných uživatelů čehokoliv je v kteroukoli chvíli zhruba 10x méně než těch, kdo někdy něco zkusili.
    Problémových uživatelů tvrdých drog je dlouhodobě v ČR několik desítek tisíc, tj. opět 10x méně.

    Tohle všechno jsou fakta, nemá smysl se hádat, pokud tě to zajímá, nastuduj si statistiky, jsou dostupné, online, v češtině, z oficiálních zdrojů, a nebo se jdi zeptat někam do nějaké poradny nebo nízkoprahového centra někoho z oboru, každý odborník bude takové věci vědět.

    Nepochybuju, že ve tvém okolí je pravda to, co říkáš. To je ale tvé okolí a zdá se, že ty se přátelíš s tou malou skupinou lidí, kteří mají sklony nerozumně užívat tvrdé drogy. Možná by pro tebe mohlo být zajímavé zkusit někdy změnit prostředí :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PNXNTDD: ja za to nemuzu, ze si nejdes dojezd uklidnit treba do veci verejnych a nebo do auditka o hipstrech :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYHULENY_UFO: vole. Tak to me hluboce zasáhlo vzhledem k tomu, že tvůj koment je první věc co čtu po vyspávání osmačtyřiceti hodnovýho deficitu. Uf :D stay strong
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PNXNTDD: a podivej jak si dopadl, jestli hulis od 15. si na nyxu, ale mohl si byt s normalnima slusnyma lidma na facebooku, jedes v tvrdejch drogach a delas vsechno, aby se furt dalo rikat, ze je to s rozumem a pod kontrolou. ja si poprvy zahulil v 17 a sem na tom stejne.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    BRKODLAK:
    Přidal bych psychický dispozice,neřešený traumata,vliv okolí (úplně typicky parta),samozřejmě subkultury
    -techno už tady padlo a aby ne -
    plus starou dobrou nudu.
    Synové/dcerky ve slušný vatě s perspektivou kravatáků danou už vpodstatě odmala nejsou žádná vyjímka,přesně takovýhle případy jsou dva mý ex-kámoši.
    Dlouhodobě neřešený trauma utopený v huličský olympiádě znám osobně taky,vzhledem k věku kdy se ostatní už pomaloučku polehoučku rozhlíží kam a s kym to zatáhnout,motání se kolem parties a partičce veselejch holčiček kolem bych si na prognozu do budoucna byl ochotnej klidně vsadit :)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PNXNTDD: to imo vubec neni o nejake vstupni droze, ktera je teda vetsinou spis alkohol, i kdyz ja teda taky hulil driv, ale o sklonu tech lidi k zavislostem. ted jsme s manzelkou zjistili ze se to da dost dobre tipnout uz kdyz jsou ti lidi na zakladce a nic v te dobe jeste nezkusili. zivotni podminky, ktery nic nenabizi.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    A kor v dnešní době tohle tvrdit je už úplně mimo. Dyť dneska 12ti letý děcka smaží. Mě když bylo 15 a kouřil jsem trávu tak už jsem si říkal, jakej jsem teda fetoš a k ostatním látkám jsem se dostal až tak někdy kolem dvacítky.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: Joo, kdysi když jsem ještě kouřil trávu, tak jsem si taky říkal, že blbost, jaká vstupní droga, nikdy nic víc.... o 15let později tvrdím opak.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    CONTINUITY: CONTINUITY: Oukej.... pátrám v paměti a vybavím si dalších třeba deset lidí mimo techno , co začli s trávou a dostali se k peří... Prostě marihuana JE vstupní droga a naprostá většina lidí pak zkouší něco jinýho, to je prostě fakt. tak se mě nesnaž přesvědčit o opaku když to vidím všude. Nebo předlož pádnou studii.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PNXNTDD: Lol, "všichni poslouchají techno", to pro mě teda není moc reprezentativní vzorek společnosti :))) Lidi co chodí na techno zkouší všechno, neasi ?:)

    V tom příspěvku, na kterej reaguješ, byla řeč o tom, že lidi, co vyzkouší měkký drogy, v naprostý většině nezkouší ani neužívají tvrdý. Tvrdýma se předpokládám myslí herák, perník. Jestli jsou pro tebe tvrdá droga houby, tak je jasný, že ty procenta budou jinak :)
    A jinak teda, technaři mají samozřejmě i vyšší pravděpodobnost, že vyzkoušej tvrdý drogy, než většina populace.
    Z 30 technařů bych prostě nedělala závěry o společnosti jako celku žádný :)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    PNXNTDD: Vsichni v mem okoli to samy..Od 15ti brka, po maturite let it rolly, koule apod, jen jeden kamos vzdoroval..Vydrzel to dva roky a pak dlabal normalne s nama..Zajimave je, ze vetsina prestala hulit a zustala max u obcasneho uzivani koksu..Vec se ma tak, ze snad nemam v okoli nikoho kdo si rad neda..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PNXNTDD: to je dany komunitou. ja uz se taky smiril s tim, ze kdyz se pohybuju mezi smazkama, vetsinou vyzkousely naprosto vsechno. pak jedu na sraz typku z vysoky skoly, vytahnu po obede brko a zacnou se ptat, jestli to neni prilis brzo a jejich manzelky pousti z oci hromy blesky. ne, fetovani neni uplne normalni, i kdyz se tak v tej nasi spolecensky bubline muze zdat.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ILIANA_PESHOR: 95% bych teda chtěl vidět ty jasný statistiky. Co znám třeba 30 lidí kteří začali hulit, tak až na jednoho z nich ( ! ) všichni ostatní začali zkoušet něco jinýho , houbama počínaje, přes koule speed emko a peřím konče. A 30 lidí je dostatečnej vzorek. (ale všichni poslouchaj techno)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VYHULENY_UFO:
    No ne tak úplně,USA opravdu může vejt ten velkej barák na předměstí,spousta hraček s motorem a blondýna s kozy ale taky se tam ŠEREDNĚ maká a to zdaleka ne každej dá.Pokud teda vůbec má tu možnost se ve vysoce konkurenčnim prostředí o něco slušnýho ucházet.
    Taky je tu outsourcing že jo,on ten Trump dobře věděl co dělá když to hrál mj. na figury v lacláčích co sedí s flaškou v pytlíku před rozpadlym barákem za kterym vaří meth.

    ILIANA_PESHOR:
    Chápu kam míříš a ganju taky vnímám spíš jako lék,vim o lidech který se přes tohle dostali mj. právě z těch opiátů ale nemůžu zodpovědně reflektovat nic jinýho než osobní zkušenosti s konkrétníma lidma který proběhly přesně tak jak jsem psal.
    Koncentrace magorů v mym okolí mě každopádně nikdy nepřestane fascinovat :)

    Ještě jedna storka s hulenim-
    Blondýna ze který by každej kravaták v jejím prime asi okamžitě vytek,chytrá,velmi atraktivní,přemejšlivej,oddanej typ.Bezproblémový dětství co vim.
    No a jak už to tak u těchhle typů někdy bejvá tohle skončilo huličskou extraligou a posléze idiot se kterym tehdy žila přitáh odkudsi meth.
    Vyhráblost která byla s hulenim ještě jakž takž v normě po víkendový akci s methem skončila po eskapádách jejichž povahou nebude případný čtenáře zatěžovat s diagnozou paranoidní schizofrenie,ten člověk je nadosmrti vyřízenej, v invalidnim důchodu a na levelu přežívající troska protože tam byl spouštěč skrytý duševní nemoci o který se nevědělo.

    Hulení?Meth?
    Nikdo neví.
    Stálo to za to?
    Silně pochybuju.

    Obloukem se pak dostáváme k tomu že jediný co tvrdim je že psychonautika nemusí bejt tak úplně bezpečná záležitost,to samozřejmě ani třeba prkno,box,kulturistika aneb jeden z nejnezdravějších sportů ever atd. atd.
    Ono totiž nikde neni napsaný že klasickej notorickej ex-ultrahulič co ho potkávám v obleku s iPhone a slibně nastartovanou karierou v nadnárodní korporaci případně s kočárkem v pantoflích bude právě ten jeden konkrétní potomek kterýmu se tohle vysvětluje.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ILIANA_PESHOR: :D :D :D pises nejakej scifiroman a nebo zijes nekde v usa na ulici?

    Ze Spojených Států se stává země třetího světa, už dlouho. Miliony lidí nemají žádnou perspektivu. Nemají zdravotní péči. Živoří v otupujících jobech za almužnu, pokud tedy mají to štěstí, že mají práci, dlouhý hodiny, nekonečný jízdy autem, nekonečnej pobyt v umělým prostředí, nic jinýho, žádná šance na něco jinýho. A nebo nemají vůbec nic, vegetí někde v betonovým ghettu ze dne na den.
    ILIANA_PESHOR
    ILIANA_PESHOR --- ---
    TALPENNY: Ve Spojených státech podle mě s tou opiátovou epidemií souvisí především příšerná ekonomická, ekologická a sociální situace.
    To se moc neříká, samozřejmě se dělá, že to ty drogy...
    Ze Spojených Států se stává země třetího světa, už dlouho. Miliony lidí nemají žádnou perspektivu. Nemají zdravotní péči. Živoří v otupujících jobech za almužnu, pokud tedy mají to štěstí, že mají práci, dlouhý hodiny, nekonečný jízdy autem, nekonečnej pobyt v umělým prostředí, nic jinýho, žádná šance na něco jinýho. A nebo nemají vůbec nic, vegetí někde v betonovým ghettu ze dne na den.
    Byla jsem pár let online v kontaktu s tamní opiátovou komunitou, fakt neutěšenej obrázek, spousta v podstatě slušných lidí, na který je tohleto všechno psychicky moc (to byli ti šťastnější, co mají tu otupující práci, ti druzí asi na internetu moc nechatujou)

    Vůbec bych se nedivila, kdyby tam farmaceutický společnosti tohle vlastně úplně vědomě využily, když se začlo s tím masovým předepisováním před časem. A kdyby svoje produkty dnes naprosto vědomě prodávaly na černej trh (stejně jako ať mi nikdo nepovídá, že se úplně "náhodou" a "omylem" "ztratí" všechen ten Subutex, co se prodá na černým trhu u nás, podle mě výrobci situace docela vyhovuje.....)
    A teď máš generaci, kde spousta lidí zjistila právě, že se jim na opiátech uleví. Ale kdyby jejich životní situace nebyla už zaprvé v prdeli, nebolela, nestalo by se to v takový míře.

    Naštěstí tohle tu zatím nemáme, ale je to podle mě srovnatelný s epidemií užívání perníku na malých městech, kde není práce a budoucnost.
    --------
    Jinak, s tou teorií, že lidi "postupují" od drogy k droze, nesouhlasím. Podle mě je psychologicky a sociologicky dávno vyvrácená.
    Ano, ti lidi, co dojeli na perník, pravděpodobně začali trávou. Předtím pravděpodobně začali kouřit a pít alkohol. Taky nejspíš pili kafe a kolu. To jsou všechno drogy, bez kterých se člověk obejde, a klidně bys mohl svou teorii rozšířit na ně...
    A předtím asi někdy v dětství začali jíst chleba.
    Myslím si, že je to opravdu příliš zjednodušený, vidět to jako nějakej "postup od do"

    Ano, věřím ti, že pokud je někdo těžkej hulič, je zvýšená pravděpodobnost, že bude hledat i jiný úniky. Ale to není proto, že je hulič. To je proto, že ho něco hodně trápí a hodně od toho chce uniknout, a proto příliš hulí a případně si dává nerozumně další věci.

    Pro mě byly na začátku tvrdý drogy, první perník. Pak jsem postoupila, po dlouhým přemlouvání, k extázi. Bylo mi to podezřelý, taková hipísácká věc, po který se mají všichni rádi.
    Pak jsem začla brát papíry a přestala chtít brát tvrdý drogy, protože na papíru vidíš, jaká je to blbost. Pak jsem chvíli hulila, přestalo mě to bavit. Pak šamanský medicíny a víceméně už nic.

    Nejsem jediná. Vím o víc lidech, co se dostali z perníku přes měkký drogy, ne naopak.
    Samozřejmě takovýmu člověku připadá celá ta teorie na hlavu postavená.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    ILIANA_PESHOR:
    Jako vždycky,jo a ne.

    Číslo 95% mi přijde silně nadsazený ale velká pravda je že tohle je o konkrétních jedincích a v žádným případě se nejedná o problém s konkrétníma chemickejma substancema.
    Měl jsem takový řekněme..živější mládí,záběr mám dost širokej a konkrétní zkušenost je ta že to zejména co se týká tvrdejch drog nedopadlo to často dobře .
    Zejména některý party-úplně typicky sídlištní partičky,punx,prknaři atd.-co si pamatuju třeba zrovna ten H semlel doslova na moučku,další lidi se s obtížema tahali z methu,leckdy doživotní následky.
    Hádej s čim začínali,ofc ganja,lepidýlka a věci podružné.

    Další věc co pozoruju na některejch letitejch huličích je určitý "ochabnutí" toho o čem mluvíš a sice despektu k tvrdejm drogám a nemálo jedinců po létech a létech zastávání nekompromisní ganja linie šlo přes kulatý atd. dál a některý už pravidelně experimentujou třeba s kokainem.
    Kde tahle cesta nezřídka končí si tu asi nemusíme vyprávět :)

    Sepnutím jsem myslel to že konkrétní zážitek konkrétního jedince je takovýho kalibru že pozdějc

    -typicky v případě stresu,(neřešenejch) problémů atd. atd.-

    po konkrétní látce sáhne znova a nedokáže odolat.

    Ano,to se obvykle netýká lidí co mají nějakou vizi,jsou spokojený a počítají se založenim rodiny ale přeci jenom se to týkat může,co třeba taková opiátová epidemie ve Státech kde s fyzickou závislostí končí lidi středního věku od rodin pro který jsou léky na předpis prostě a jednoduše v porovnání s kedrou z ulice drahý.

    Jsem JENOZNAČNĚ pro legalizaci
    (a to nejenom hulení)
    ale rozhodně to neni tak černobílý ve smyslu že THC je bezriziková záležitost která nemůže fungovat jako spouštěč něčeho co neni úplně dobrý.




    SDN33
    SDN33 --- ---
    SHASHA_KRASTY: taky bych se ho snažil zastrašit těma schízama, říct mu, že až mu bude 20, může si hulit do aleluja až do smrti, ale že teď to pro něho bude mít devastující účinky na psychiku.. neznám nikoho, kdo začal hulit takhle brzo, co z toho nemá nějaký psychózi.. mě nevýjmaje, ale to je moje chyba že
    ILIANA_PESHOR
    ILIANA_PESHOR --- ---
    TALPENNY: Pokud vím, asi 95% lidí, kteří užívají měkký drogy, nikdy nevyzkouší žádnou tvrdou.
    To je statistika. Jsou to úplně jasný čísla - kolik je huličů, a kolik je uživatelů tvrdých drog. Naprostou většinu lidí, co si zahulí, dají si tripa, extázi, tvrdé drogy nelákají, mají se dost rádi, aby vůbec nestáli o to si s nima začínat ani se stýkat s jejich uživatelema.

    Ti tví konkrétní lidi měli nějaký důvody, proč zkusili tvrdý drogy, a proč se jim tak líbily, že na ně dojeli. Nejspíš hluboký důvody ve svojí duši.

    A dokonce i u lidí, co experimentujou s tvrdýma drogama, je to podle statistik jen 10-20%, co se stanou závislí. U zbytku proběhne nějaký blbnutí, nějaká ta mladistvá rebelie, nějaký čáry na letních technech a tak, a pak dotyčnýmu dojde, že je to blbost, vyroste z toho, založí rodinu...

    A dokonce i u tý maličký skupiny, co zažije ten tvůj zážitek TO JE VONO, to ještě přece proboha neznamená, že kvůli tomu musíš zahodit život.... Zažila jsem ho, s heroinem, docela jsem si to užila :), ale to přece je jasné, že to NENÍ ono, že takhle život vyřešit nejde, je to ....je to holt hodně příjemný, ale jestli se tím odděláš, nebo jestli máš v životě ještě nějakej lepší plán, co se sebou, a přestane tě I TOHLE po čase bavit.....to je pořád na tobě, to není v tý droze, ani když jsi tenhle pocit zažil, tak ne....

    Přijde mi, že to, co popisuješ, je takovej dost zastaralej pohled na drogy.
    A hlavně, vyprávěnej očima někoho, kdo se zná právě s těma nejvíc nešťastnýma lidma, co dopadají nejhůř a drogama si nejvíc ubližují.
    Je to o lidech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam