• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRENDAL: já nemám žádnou povinnost dále pokračovat v online debatě, která mě nebaví. všechny moje protiargumenty zazněly 10x a 100x ... strávit zbytek života jejich opakováním ještě 1000x už by evidentně nikam nevedlo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: pokud by si sledoval vývoj v adresáři http://teckacz.arachne.cz/xchaos/files/ - tak si myslím, že bys tam nějakou snahu zakomponovat získané informace našel.

    OMNIHASH: to je spíš pro vás - abyste si ujasnili, zda vám jde o to tu myšlenku rozvíjet, nebo jen trollovat proti mě.

    KEYMASTER: nikdy jsem přírodní zákony nepopíral, ale celé moderní inženýrství je právě forma "vyjednávání" s přírodními zákony a jakéhosi obchodování "něco za něco" (tradeoff mezi jednotlivými parametry)
    KEYMASTER
    KEYMASTER --- ---
    XCHAOS: zjistil jsem, že daleko spíše, než v aerodynamice se budu muset zlepšit v umění moderace
    - ááááá, tohle mě rozsekalo :D

    Plánuješ zabanovat i přírodní zákony? Jak vlastně pokračuje vyjednávání na té frontě? :D
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    XCHAOS: kdyby jsi za sebou v předchozím klubu nepráskl dveřmi, tak by ostatní brali tento klub jako místo, kde se solární letadla a vzducholodě budou probírat především, ale udělal jsi tu strašnou chybu s tím prásknutím dveří a ti všichni, kdo o tom tvém vice než ročním snažení ví (a kdo na NYXu o tom neví), tak tenhle klub vnímají jako pokračování debaty s tím, že děláš bububu a banujes. S tím nic nanaděláš, zejména s tím bububu a banováním ne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: umeni moderace se ale nedokazuje tim, kolik banu rozdas... a jestli by ses mel neco naucit, tak prijimat z oponentury relevantni informace (a ze jich tu padlo)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: :)))))))))))

    nová metoda - letadlo nelítá, pomůže banhammer?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRENDAL: podívej, o jakési "mé idee" se diskutovalo v předchozím klubu. ta debata mě přestala bavit, protože jsem zjistil, že neexistuje ani teoreticky žádný způsob argumentace, který byste uznali jako platný. věnoval jsem tomu rok života, a výsledky jsou chabé: zjistil jsem, že daleko spíše, než v aerodynamice se budu muset zlepšit v umění moderace.

    tenhle klub je věnovaný obecně veškeré aktivitě na tomto poli, a ne mojí osobě a mým nápadům. takovým stylem jako v předchozím klubu tady už nebude možné pokračovat. někteří by rovnou udělali nejlépe, kdyby si tenhle klub unbookli, protože za další offtopic příspěvky můžou dostat ban třeba i na měsíc...
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    XCHAOS:Ale přeci jen ještě budu reagovat. Klidně si mě potom zabanuj...

    tohle je klub o solárních letadlech obecně
    je mi líto, ale že jde a vždy šlo především o tvoji ideu, to je smutným faktem a budeš se s tím muset smířit. Pokud se tu bude diskutovat i něco jiného, tak to bude, a v podstatě vždy bylo, vzhledem ke tvé idee. Oproti tomu předešlému klubu se změnilo jenom to, že tady děláš bububu když se ti něco nelíbí a když bububu nezabere, tak banuješ a to i dost nesmyslným zákazem čtení.
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    XCHAOS: raději se zase ponořím do mlčení a raději tvé adminské schopnosti komentovat nebudu.

    K tématu jsem toho už řekl tolik, ze bych se opakoval a já se nerad opakuji. Beztak sis z toho nic nevzal, takže proč to taky opakovat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Starší článek z roku 2008
    The 10 Best Solar Airplane Concepts
    http://www.alternative-energy-news.info/10-best-solar-airplane-concepts/

    Za zmínku stojí odstavec o koncepty Sky Sailor pro planetu Mars: From this point, the operations could be decomposed in different phases. It can cover a distance of ~1700 km during a 12-hour period

    Hustota atmosféry na Marsu zhruba odpovídá hustotě atmosféry na Zemi ve výšce někde kolem 30 km. Uvedené číslo by odpovídalo rychlosti kolem 150 km/h (ovšem současně při třetinové gravitaci a s nákladem baterií pro celonoční let).

    další potvrzení těchto informací např. zde na oficiálním webu:
    Sky-Sailor: Solar Autonomous Airplane for Mars exploration
    http://www.sky-sailor.ethz.ch/phases.htm
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEYMASTER: v tomhle mimochodem neprezentuju zatím žádné "svoje myšlenky" (nebo max. ve formě odkazu, pro případné nově příchozí, abych to uvedl na pravou míru). moje myšlenky zde začali prezentovat úplně jiní lidé (často zkresleně).

    tohle je klub o solárních letadlech obecně - ne o mojí osobě. o té se může dle libosti bavit kdekoliv jinde (kde to nebudu muset číst). jistě nejsem zvlášť příjemná osoba, ale s tímto na téhle planetě fakt nejsem jediný.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GRENDAL: buď piš něco k tématu, nebo prosímtě mlč.
    KEYMASTER
    KEYMASTER --- ---
    Mě fascinuje, jak xchaos brečí, že si nevážíme jeho myšlenek, ale vždycky je připravenej šmahem odsoudit všechny cizí myšlenky opravdových odborníků, co něco dokázali (letečtí konstruktéři tupě papouškují, co je učili ve škole, knížka XYZ má "nepřiměřenou cenu").

    Dále mě fascinuje, že xchaos je ochotnej riskovat životy 40 lidí tím, že je posadí do papírovýho letadla bez pohonu a vynese 20km vysoko s nulovou rezervou výkonu, ale není ochotnej "riskovat" dobírku z amazonu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne. chci tu ale udržet ty, kteří mají zájem o toto téma, a nezaměřují se na mojí osobu.
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    DANYSEK: a ty si taky koleduješ :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GRENDAL: a o to mu jde... ;)
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    XCHAOS: člověče, nechci ti radit, ale když pojedeš dále na téhle vlně, tak tu za chvíli nebudeš mít s kým diskutovat
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    debaty o to, kdo komu v nějaké jiné diskuzi na NYXu nadával nebo nenadával, jsou tu offtopic a já jsem varoval předem.

    bylo by super, kdyby sem pro změnu napsal někdo něco k tématu.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Nevím, kdy jsem ti nadával nebo urážel - Nerozumim. Chces snad tvrdit, ze jsi mi nikdy nenadaval? Nebo chces rict, ze kdyz to bylo "odvetou", tak se to nepocita a porad ti to dava plne pravo po me pozadovat abych ti dal zadarmo neco za co jsem zaplatil?

    popravdě, naposledy, kdy jsem tu někomu nadával bylo, když se objevil ten fake twitter - nepravda. Opet nezbyva nez dumat nad tim, jestli tomu sam veris, nebo proste vedomne lzes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: popravdě, naposledy, kdy jsem tu někomu nadával bylo, když se objevil ten fake twitter - a to si pokud vím nebyl ty (jestli jste zdvojená identita, tak stačí říct...). Nevím, kdy jsem ti nadával nebo urážel (max. to bylo stylem "oko za oko" - debil za idiota - v tomhle klubu si už ale nenadáváme, pokud nechceme od moderátora dostat ban, že)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam