REDGUY: takhle - zatím jsem nedokázal navrhnout konkrétní uspořádání, u kterého bych si byl jistý, že těhle parametrů dosáhne. ale v cestě dosažení těchto hodnot nebrání žádný přírodní zákon, není to nic proti fyzice. není to nic srovnatelného s překročením rychlosti světla nebo se spoléháním se na dosud neobjevené fyzikální principy.
na druhou stranu - jak bych mohl navrhnout něco, co by tyhle parametry splňovalo, když mi neuvěříte _jakýkoliv_ návrh? prohlásit bez výpočtu, že by se to "rozpadlo už na zemi" můžeš téměř o čemkoliv. moje argumentace je SAMOZŘEJMĚ nepřesná a postavená na odhadech - ale na čem proboha stojí tvoje protiargumentace? stále znovu okruhem vracíme k "nepodobá se to ničemu, co jsem zatím viděl" jako jádru tvého myšlenkového světa. dobře, ve fyzice většinou rychleji správně aplikuješ správný vzoreček: ale tím si zatím dospěl jen k nějakým dílčím závěrům typu "bylo by to moc velké". a kromě toho v předchozím klubu jsem zkusmo proklepl několik dalších otázek, a jediný závěr, který z toho vyplynul, bylo, že jsi motivován osobními antipatiemi: protože i naprosto ulítlých futristických vizí (které v tomhle klubu jsou offtopic) jsi ochoten se zastávat, pokud já se vyjádřím v tom smyslu, že jsem vůči nim skeptický.