KEYMASTER: hele, tohle je osobní útok a hlavně nepochopení celého problému: solární letadla nejsou TAKHLE mimo, jak říkáš. je pro mě smutné a současně trochu děsivé, že to někdo vnímá takhle: jestli skutečně věříš, že vše, co nezmáme zcela na centimetr a gram přesně propočtené, je automaticky nemožné, tak tvůj svět musí být hodně deterministický, člověče... věříš, že tě ještě někdy vůbec něco v životě překvapí?
ale samozřejmě: příklad využití nějakého OZE přímo na místě, kde je vyrobena, bez nutnosti nějakých dotací či přerozdělování, musí strašně srát všechny, jejich ideologické dogma je, že OZE všude za všech okolností musí být nevýhodné. podle mě budím takový odpor a takovou snahu o bagatelizaci té myšlenky právě proto, že by zpochybnilo některé "obecně známé pravdy" ve smyslu dlouhodobého směrování technické civilizace, smysluplnosti některých investic, apod... (proč netrollujete třeba proti úvahám o tryskáčích na biopaliva, což je nesmysl téměř určitě a letecké společnosti o tom přitom vážně uvažují?)
(a je fakt USILOVNÁ snaha o bagatelizci - děsí mi, kolik vás je a jaké úsilí vynakládte: přece kdyby byl běžný Vesmírný člověk hlásající nějakého Aštara Šerana, tak by vás to bavilo den dva, a nechali byste mě na pokoj - přeci na netu obecně a tady na NYXu zvláště se mýlí hrozně moc lidí: čím to, že zrovna já vám stojí za tolik vynaložené diskuteérské energie?)
prostě kdyby to byl zjevný nesmysl s překračováním rychlosti světla, tak vám přece nebude stát za to tu debatu rok sledovat: i pokud se mýlím, tak se nemýlím způsobem, kterým se to snažíš zaškatulkovat ty.