DANYSEK: ok - zastavěný Tempelhof - toto je věc, nad kterou se můžeme za 20 let sejít, a podívat se jak to dopadlo. jinak jsou to jen dohady. jinak na amatérské aerokluby expert fakt nejsem (a nikdy jsem to netvrdil) - přesahují asi rámec tohoto klubu, jestli si na ně na NYXu klub založíš, tak tě určitě všichni uznají jako experta, a já ten klub klidně sledovat budu (i když dopravní solární letadlo někdy postavím stěží, na nějaký ten solárně-elektrický ultralight bych se třeba časem i vzmoct mohl.... a budu s ním pak potřebovat někde lítat, samozřejmě...)
Opravdu nechápu, proč je pro vás tak strhující připojit se k celkové náladě "nadáváme xChaosovi, hurá" - proč je zábavnější ten koncept likvidovat a ne ho rozvíjet? ty třeba pokud vím, rád skáčeš s padákem. Solární (ale asi i elektrické) letadlo, když nic jiného, by mohlo být schopné vystoupat do 4 km - např. by den parkovalo a dobíjelo, a pak by mohlo letět s parašutisty do 4 km - jestli jiné aplikace jsou možná zatím předčasné a pochybné, tak zrovna vyhlídkové lety a seskoky padákem jsou podle mě aplikace, které by si zrovna ty mohl chtít uvítat....