JVCNC: ne, že ho pro mě někdo postaví - ale dejme tomu, že ho někdo nasimuluje, proč ne.
Ano, existuje OpenFOAM a asi bych se to dokázal po čase naučit, ale co jsem našel? simulace proudění kolem 2D profilu křídla.. což uměl i online simulátr v Javě, se kterým jsme si tu hráli asi před 4 lety. a jakou výhodu přesně získám, proti případu, když použiju NACA airfoil, o které vím, že se hodí pro pomalá letadla? potřebuju studovat když už, tak aerodynamiku celého letadla.
a právě si nemyslím, že dělám cokoliv na "hranici technologických možností" - sorry, ale tvůj příklad s Mt. Everest prostě není správný, ani vzdáleně. nevím jaká by byla správná metafora: je spousta věcí, které teoreticky byly možné celá staletí, ale dokázal to až moderní člověk (např. díky nesouvisející dostupnosti komunikačních a navigačních technologií, kvalitních konzervovaných potravin, apod.) - námatkou třeba tohle:
Polish man Aleksander Doba paddles across the Atlantic | Daily Mail Online
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2611294/Polish-Kayaker-paddles-Atlantic.html
kajaky jsou tradiční, staletá, tisíciletá technologie. Proč Eskymáci běžně nepřiplouvali na kajacích do Evropy? nebylo to pro to, že si "nedokázali zavázat tkaničky". Cesta k amatérskému solárnímu ultralightu se otevřela díky několika přehlíženým drobným pokrokům v technologiích: Eric Raymond sakra neměl k dispozici ani lithiové baterky a přesto to dokázal! On možná musel být na hranici možností tehdejšího hi-tech, třeba co do lehkých materiálů či aerodynamiky - ale vývoj jiných technologií pokročil natolik, že s dnešním "everydaytech" ani není třeba být tolik hi-tech v něčem jiném
(jiná věc jsou samozřejmě regulace, předpisy, bezpečnostní opatření ... nečekám, že to bude celé snadné, sice dopravní policie byla k mým solárním kolům doposud velmi tolerantní, všude na světě, ale s létáním to může být větší problém.. ale jak moc větší, to nezjistím, dokud nezkusím získat příslušnou certifikaci... jestliže se bavím o tom, že se s někým spojím, tak ne "aby mi to postavil", ale aby mi řekl, jak to postavit tak, abych s tím pak skutečně směl do vzduchu i oficiálně, a ne jen někde na paloučku schovaném za lesem, na vzdálenosti řádově stovek metrů...)
JVCNC: nejsem proti simulacím, ale já vhodný simulační sw zatím neznám (a až ho budu znát, nebudu s ním umět).
jinak zkušeností s vývojem něčeho konkrétního si cením, a je možné, že k něčemu podobnému dospěju taky, ale zkráta: zatím nejsem tak daleko. navíc mám spoustu rozpracovaných jiných projektů a fakt začnu nejdřív za 2 roky...