• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    Vyvinula se v nejake diskuzi zajimava, ale off topic debata? Stoji za to to doresit, mate k tomu jeste hodne co rict, vasi oponentni maji zajimave argumenty, ale ostatni vas uz odkazuji jinam? V diskuzni arene neni zadne tema off topic ( krome urazek a hrubeho chovani), muzete sem presunout jakoukoli zajimavou diskuzi z jinych klubu, ktera ma na diskuznim serveru sve misto. Vitejte.
    rozbalit záhlaví
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENFRI: tak samozřejmě, to jsou individualni schopnosti, jinak vam dekuju na nyxu, zato, že jste me nakopli a jsem si uvedomila svoji cenu a vyrazila vcera po roce adekvatni financni ohodnoceni za jednu zakazku :) slusne mi to pomohlo a vztahy zustaly zachovane, člověk se fakt nesmí bát ozvat
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    GRANTORINO: A jsme u toho, ono je pak celkem jedno jakou skolu kdo vystudoval, nekdo jich muze mit pet a v realnem pracovnim zivote se nechytne a nekdo jiny zase skolu nepotrebuje a uplatni se velmi dobre. Vzdycky budou obory, ktere budou vysokoskolske vzdelani bezpodminecne potrebovat. A tim nemyslim jen lekare, ale treba prave i ty ucitele, jen bych si osobne predstavovala to studium dost jinak.

Ja pracuju od patnacti, kdy jsem odesla od rodicu, nikdy jsem nemela problem sehnat praci, ale zase moc dobre vim, ze leckdy to bylo spis o stesti... A nedelam si iluze, ze prijit o soucasnou praci, nasla bych podobnou obratem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    jinak je to ironie, vždycky jsem si říkala, proč to u nás tak hrotěj, že ten pedák stejne nemá tak dobrou povest a penize potom ve skolstvi taky stejne nejsou dostatecny, takze vetsina tech lidi utece, tak proc se trochu nevyklidnej, no tak ty mi to zase jenom potvrzujes, ale asi je to pouze specifika nasi preambiciozni katedry ;)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENFRI: sorry, v 2:55 ráno už nedávám takový pozor, jasně... samopzřejmě myšleno tak jak píšeš, jenom překlep, nezaměnuju je samozřejmě...
    tvuj postoj si samozrejme mej, ale ja si nemyslím, že by to bylo takto shrnutelné, záleži vždycka na konkrétním člověku a to na jakékoliv vysoké škole, ani práva nevyjímaje... kdo, chce tak se na vysokou školu většinou dostane bohužel, degradovalo to vysoké studium, i tak tam projde řada samozřejmě schopných lidí, je to trochu problém toho, jak moc se snaží vysoké školy z nedostatku peněz nabrat víc studentů než by bylo potřeba, jinak nevím, co přesně by si ještě přidávala na humanitní studia
    GAF
    GAF --- ---
    RENFRI: tak slovíčkaření v ne-offtopic? Jsme v diskuzi, tak jen vybal co na mě máš, zdrť mě sílou argumentů. Tady si asi nebudem hrát na urážky, ale to si piš, že ti nenecham ani slovíčko, když na to přijde :)

Tak dál. Jasně postoj nemusí být k životu. Jenže vždycky vyjadřuje určitou připravenost jednat. Opakovanou připravenost jednat v souladu s nějakym svym názorem. Neměl by se měnit jinak než ospravedlnitelným způsobem protože jinak by se jednalo o pokrytectví. Je to významná věc a v ideálním případě by to měla být hodnota člověka. ...ty posuzuješ svůj význam a hodnotu podle typu kopání jámy?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    GAF: Imho postoj můžu zaujmout vůči různým entitám, nejen k životu, to je pak životní postoj, ale postavit se nějak můžu klidně k problému kopání jámy, ale to jen slovickarime, myslím, že to nemeni obsah mého příspěvků...
    GAF
    GAF --- ---
    RENFRI: Ehm, postoj je způsob jakym se člověk staví k životu a názor je co si o něčem dlouhodobě myslí. Ty píšeš o názoru.

"Stavit" se k životu tak, že humanitní studia jsou obecně jednoduchá je asi stejně kvalitní výrok jako vyměnit kolu auto.

Co se týče pedagogický fakulty nic moc jinak nevim, ale tak když už diskuzní aréna...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    GRANTORINO: Hele jako sorry, ty máš vejsku, navíc pedak a stejně zamenujes pojmy jako hluchonemy a neslysici, tohle třeba mně osobně přijde jako všeobecný přehled... Žádná katedra pro hluchonemy neexistuje, na specce jsou studenti jako všude jinde, spíš naopak už víc vědí, co chtějí dělat než na ucitelstvi 1.stupně třeba. Já ti tu školu nedegraduju, nemusíš jí bránit jako lev, popravdě mi asi spíš připadají obecně jednoduchá humanitní studia.. To je můj postoj, nic, co napíšeš ho nezmění.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    teda vlastne pardon v polovine druheho rocniku jsem musela dojit na studijni a nechat se vyhodit, protoze to nikoho nevzrusovalo, ze tam rok a pul vubec nedorazim, to musela bejt hrozna sranda, kdyz moje jmeno cetli rok a pul kantori z nejakych seznamu a ani jednou jsem se neobjevila ;)
    VALOR
    VALOR --- ---
    VALOR: v případě Prof. Hogenové to bylo určitě to druhý
    VALOR
    VALOR --- ---
    GRANTORINO: neříkám že je ta škola naprd ale že za "zbytečnými předměty" se skrývají často kantoři kteří neumí zaujmout nebo studenti kteří nechtějí vědět
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VALOR: mimochodem jsem se na fildu dostala taky, roka pul jsem tam nebyla, ani jednou na jediný přednášce a na konci druhého semestru jsem měla osm zápočtů :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    VALOR: ? jenže nejsou lidi z pedáku jako lidi z pedáku, a ted vlastne nechápu na co presne navazujes v mým příspěvku? že si dělal zkoušku z filosofie s několika "inteligentama" jako znamená, že je ta škola naprd? já zase znám pár lidí ze třídy, co u vás na fildě studovali ty "humanitní studia" na bakaláře dohromady současně s pedákem levou zadní...
    VALOR
    VALOR --- ---
    GRANTORINO: já jsem dělal několik zkoušek z filosofie společně s lidma z peďáku formou kolokvia a přišlo mi že tenhle předmět většina z nich považovala za totálně zbytečněj. Jejich minus.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENFRI: podle me teda jednoduchý není, speciální pedagogika, se na mě nezlob, ale to se nedivím, že tohle pro tebe byla davačka, všechny holky ze speciální pedagogiky pravidelne mlely neuveritelny kraviny na seminarich, bylo zoufale videt, jak nemaji zadnou praxi
    jako neni katedra jako katedra, obecne to bylo videt dost... nicmene jako jednoduchy to teda nebylo, trvám na tom, že to zase tak pitomá škola není, pitomý jsou jedině jednotlivý studenti, z výtvarný katedry je nekolik adeptů ceny jindřicha chalupeckého a co se týká třeba znalostí lidí z AVU, tak jsme je kolikrát taky strčili do kapsy
    pravděpodobně z katedry výuky pro hluchoněmé asi moc ambiciozních studentů nevyleze, a jak sama píšeš, dělali jste tam kraviny, my třeba ne
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Tak k pedaku konkretne mam spis jine vyhrady, nez ze je jednoduchy (skutecne je, podle me, tedy), hlavne je tam hrozne veci koncipovano uplne nesmyslne, povinne zapocty z veci, ktere s detma stejne clovek nesmi delat, nebo nebude potrebovat, treba specialni pedagogika, kterou jsem delala ja, clovek ma dlouhodobou praxi s neslysicima detma a ma mnohem vic a hlavne realnejsi zkusenosti nez maji profesori, na co na tomhle oboru musim delat zapocet ze hry na housle treba? Navic kde zpivam jeden hlas a k tomu si hraju dvoujhlasy doprovod na housle, 5 zpevniku zpameti!! a podobny kokotiny, pardon... ale to uz zase uhybam uplne jinam od puvodniho tematu, to neni obecne prohlaseni, pro me osobne je pedak proste pitoma skola, spatne navrzene studium, nesmyslne predmety a prapodivne jednoduche zkousky a zapocty, moje 14ti leta segra by to zvladla... Tim to nevztahuju na jakykoli obor, mam zkusenost jen s I. stupnem.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RENFRI: ty jsi samozřejmě nic takého nepsala (to konstatování se vztahovalo na to, že nějaká škola je dávačka). V obecné rovině se s tím ale setkávám docela často.

S tou střední školou to není až tak k zahození, tuším, že SŠ studuje víc matek, některé také s titulem.

RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Tak asi jsem ted za debila ja, ale nechapu, co z mych prispevku byt jen naznacuje, ze nekdo, kdo nema titul je debil? Krom toho, ze si to nemyslim ja osobne, tak jsem celkem presvedcena, ze to neni ani zadne obecne mineni... zrovna v IT titul neznamena skoro nic, dulezita je praxe, ja si chci VS dodelat ne kvuli nejakemu titulu, ale kvuli chybejicim technickym znalostem, ktere uz asi praxi nedozenu, protoze uz se me tyka jen ten management spis... stejne tak premyslim, jestli si neudelat informatiku na stredni, ze by mi to uplne stacilo, jde mi o realne znalosti, o nic vic...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RENFRI: neber si to osobně, ale to, co píšeš, mi připadá strašný. Není se co divit, že panuje přesvědčení, že titul má každý debil (opět, nesměřuju to samozřejmě na tebe), a pokud někdo titul nemá, musí to být ultradebil, protože titul přece má... a tak dále.

Jinak až doposud jsem si práci našla vždy během 2-4 týdnů, po mateřské to nicméně tak růžově nevidím.
    GAF
    GAF --- ---
    RENFRI: teda hele, když jsi až *takhle* poskládala to puzzle o něm, tak mě ten člověk začal být zajímavej.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    RENFRI: jinak to prostředí školy je hrozně nepružné, nemužeš tam ani využít veškeré dovednosti, co objevuješ na pedáku... musíš mít vážně štěstí na osvícenou školu a její pracovníky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam