ZATAMOKO: jedno ti reknu jiste: je to voser a nese to mnohe problemy..
ja mam kopnutou diru do steny, v tom narvanou samotovou trubku o vnejsim prumeru 21 cm, v tom dalsi (mensi) samotovou trubku. zatesneny je to provazcem, co se cpe do dvirek kamen (neni nejlevnejsi), rval jsem ho tam pod tlakem a zaspuntoval kamnarskym tmelem. mezi vnitrni samotovou trubkou a vlastnim kourovodem mam stejnej provazec, ale trubka se tam, i pres zatmeleni, trochu hejbe. no a ted kde je ten nejvetsi problem: v horizontalnim kourovodu se ti budou drzet zkondenzovany spaliny, proste voda, dehet, smrduty sracky. a pak ti to tece dovnitr = PROBLEM (nekonecnej typickej smrad). ted jsem to vyresil tak, ze mam tu horizontalni cast kourovodu metr dlouho, lehce se svazuje ven a v kolenu je par der, at sajrajt muze odtejkat. napadlo me tam dat misto kolena dil ve tvaru T (dole s vickem), ale nebyl k dostani a nechtel jsem cekat. kvuli vode pak pocitej s hodne rychlou degradaci plechu. tenky plechovy odesly za min nez pul roku. ted jsem koupil lepsi, 1,5 mm tlusty, a cekem, jak to bude vypadat po zime.
priste (a ze na to dojde) bych asi udelal jsen vetsi diru ve stene, to vycpat vatou a zevnitr a zvenku dat plech s dirou presne na kourovod + zatesnit tmelem. komin si pak venku dobre ukotvit, at ti to pri vetru kejvanim nevyzvejka tmel. gud lak