• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    My mame levny cesky kamna Prity mini a jsme spokojeny. Mama ma to samy na chate tak 10 let a dobry. Tah komina ve veteu vyrazne zlepsila otocna korouhvicka/krytka komina. Vyrobce cz, nabizi to treba Hornbach. Uz jsem to sem posilal. Skvela vec pro kratky kominy a vetrne lokality.
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    SUOTAM: Mate nekdo z temahle konkretnima kamnama zkusenost?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SUOTAM: diky. jestli te to teda nesere. nechci se ti vrtat ve strevech tvyho soukromi
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    nastesti uz jsou vsechny reseni davno vymysleny :)
    https://plasterhlinsko.cz/...BDaZzhIedZ8FWi3adWv-jhWJDP0sSWZWqq0SlvookCMIbJFoJyXKYjfDwwaAvQuEALw_wcB

    akorat bych k tomu jeste pridelal nakoh zaklopku aby se to dalo zavrit
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    DEVIL: ok, poslu pak foto
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SUOTAM: neches to pak nejak zdokumentovat jak to udelas pls? mas fakt pekny bydleni. to bych si nechal libit. ale presne tyhle technicky veci - izolace a nasledna kondenzace, odvod vyparu v kuchyni a reseni nasavani kamen sou veci, ktery bych nejradsi nastudoval.. treba prave na tvym bydleni
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TSOH: to teda nevim jako. my mame litinovy https://www.jotul.com/products/wood-stoves/f-500-v3-oslo a v zime je nafedrujes ze strany treba susenejma dubovejma 1/4 spalkama, nechas rozhoret a zatahnes klapku, zacnou se tocit plameny a za chvili sou roztopeny, ze nemuzes bejt 1,5 metru od nich. takhle kazdej den co tam sme a nikdy se nic nestalo. podle me nektery vyrobci maj napicu slozeni ty litiny, protoze se snazej zazidovat na tom co nejvic penez. litina pak skutecne jebne pri zmene vysoky teploty na chlad a si nahranej.
    imho zalezi kde sou kamna fyzicky vyrabeny. ne poskladany.
    mel sem litionvou panev za dvacet dolaru z ciny, zhavil ji v ohnisti na drevech abych do ni hodil tlustej stejk a jebnula v tom slabsim miste toho madla ktery bylo zcasti mimo ohen... muze to bejt taky zmetek, tezko rict jaka je kontrola pavni za 20 dolaru vs. jotulu za skoro 50k
    TSOH
    TSOH --- ---
    SLL_QUY: Takže rudo, bílo a pak to praskne? (ono to asi opravit nejde ne?)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Nejdřív jsou rudý a pak to jde postupně do běla :-D
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    DEVIL: privod vzduchu musim udelat, posledne se mi stalo, ze se pri zavreny mistnosti a zapnuty digestori obratil tah komina. ta digestor pretahla ten komin, netusil jsem,ze ie to mozny. stacilo otevrit okno a komin se hned chytil. kazdopadne neprijemny, kour vsude, take budu delat u kamen diru
    TSOH
    TSOH --- ---
    V případě špatného topení v litinových kamnech hrozí jejích poškození/zničení... (při přetopení prý prasknou..)
    Někde jsem to četl - nemá někdo s tímto přímo zkušenost? Nějak si moc neumím představit, kde je ta hranice přetopení....
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SUOTAM: v obou nasich sidlech mame mocny jotuly a je to fakt parada. hezky se kouka na ohynek, hrejou fakt dobre a hlavne po dvojim spalovani tam je minimalne popela (topime jen vyzralym drevem). predesly kamna byly dycky plny popela a dycky byla nepohodicka a bordel to rano vyklizet. do jotulu se normalne rano bez vyklizeni rychle zatopi, protoze tam toho popelu je uplne minimum.
    mozna jen by to chtelo udelat privod vzduchu z predsine nebo odnekud, aby spalovani nevytvarelo klasickej draft odevsad. mozna v ty maringotce to este vic musi bejt fakt uplne pruvan skrz jakoukoliv skviru.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    Tak jotul je hlavne litinovej, coz HS, ABX a podobne povětšinou nejsou...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    GASPODA: jasne, na pohodu ..je to pomaly, ale jde to
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    btw puvodne sme koupili tyhle, ale nehodily se nam do prostoru (lepsi umistit do rohu, to u nas neslo). kupoval sem je za 6000 , necham je ta 5000 , nepouzity

    Nordflam PALESTRO litinová krbová kamna
    https://www.kamnakrby.cz/...ABDaZzgRqmuiWH76GL1UyB5pLrsB6Rnypdyt6yOZOAj63lDUGmUFmsUwcDwaAjUgEALw_wcB
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM: taky jsme je chteli, nakonec sem koupil tyhle a jsem spokojenej... za ctvrtinu ceny

    MBS HAPPY krbová kamna - černá - MaM Technika s.r.o.
    https://www.naradinazahradu.cz/mbs-happy-krbova-kamna-cerna/
    NYA
    NYA --- ---
    TWORBO: dík, ty jsem neznala.
    dívala jsem se na jejich stránky, a většinou tam jsou větší kamna určený spíš k vytápění domu. měl jsi na mysli nějakej model vhodnej do maringotky?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jotulky jsou prave vsechny strasne vykonny , na maly prostory zas tak idealni nejsou. navic jsou dost hluboky ( pokud chce clovek skleneny dvere) takze zaberou misto. vyhodou je kvalitnejsi zpracovani a kdyz si clovek priplati,tak dvoji spalovani.. ale to maj myslim az ty kolem 22k, pokud se nepletu.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    NYA: cesky "haas&sohn" napriklad. nejde ani tak o znacku, ale o technologii spalovani /a dejme tomu nejakou kvalitu ve vyrobe a materialu

    NYA: jotul je na male prostory tak akorat? kterej konnkretni typ? ten nejmensi? vzdyt je to jen zelezna bedna na ohen, co je na tom dobryho?
    NYA
    NYA --- ---
    UF0UN: výkon na malý prostory je tak akorát. dveře jsou velký, tak můžeš přikládat i větší polena. přívod vzduchu a spalování vychytaný, takže oproti jiným kamnům vydrží déle hřát se stejným objemem dřeva. jsou vyrobené z odolné litiny, tak ti vydrží.

    TWORBO: tak to je super vědět, že jsou i další dobrý kamna. napsal bys konkrétně, který to jsou? to co jsi napsal, má nulovou informační hodnotu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam