• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Našel jsem údaj za nějaký rok (není jasné přesně který ale asi 2108) 1900 lidí bylo za ten rok hospitalizovaných na otravu CO a u 180lidí byla stanovena příčina smrti otrava CO.
    To mi nepřijde jako malé číslo. Otrávených bylo ale zprávy mnohem více, jen nebyli hospitalizováni.

    No a když jsi vezmu, že pevnými palivy v malých uzavřených obydlích (tedy velice riziková skupina) moc lidí u nás už netopí... Není to zbytečné připlatit si pár korun za kamna s externím přívodem vzduchu? A to neřeším ten problém toho že ten vzduch bere zevnitř, tedy tě okrádá o to co ty k životu potřebuješ :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: Já to nedramatizuju, ono se to fakt bohužel stává. U maringotky a u jiných malých staveb je dost problém tom, že i když třeba nejsou úplně utěsněné, je tam malý objem vzduchu. Prostě mi to za to nestojí. A nejde o to že stačí inverze, ale že pokud ty podmínky dají obrátí se tah i u plnohodnotného komína.

    WASHO23: Všichni kdo? Nebyl by jsi první ani poslední.

    WASHO23: Tak pokud při honbě za úsporou hodláš riskovat svůj život a život svých blízkých tak proč ne.

    FEEX: Tak tak regulace musí být hlavně na přívodu. Tím se zvýší bezpečnost.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: asi teda žiju v pekle.
    CUKI: pokud stačí inverze, jaktože denně celou zimu, každou zimu neslyším ze všech sdělovacích prostředků, kolik lidí se dnes zase otrávilo COčkem? asi by stálo za to se trochu zamyslet, než zase začneš přehnaně dramatizovat.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    CUKI: Jo urcite to je rozumny reseni
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH:
    ROLEX:
    Jo, to je asi taky možnost. Nicméně, to nemění nic na tom že bych je tam nechtěl. Ty dva tři tisíce navíc za to podle mě stojej.


    FIYAH: To se dá vyřešit v celku snadno.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    CUKI: Neznam nikoho, kdo kamna s externim privodem v maringotce nebo obytnaku ma. Mame detektor CO a rozpipal se nam jednou kdyz byl extremni vichr, to jsme vyresili otocnou korouhvickou proti vetru na spici komina.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: a toto řešení?
    SMARTWARES 10.029.25 Detektor CO2 - Detektor plynu | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...003803__SMWc009&gclid=EAIaIQobChMI76u_o9O87QIVB-N3Ch27SQ9EEAQYASABEgI6ZPD_BwE
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    CUKI: tak to me osobne vic stresujou ty nalepeny rozhaveny kominy na stenu mariny, kor kdyz to zhavy je ani ne 3 metry pod tim, no..
    CUKI
    CUKI --- ---
    FIYAH: vždycky se něco může po... stačí inverze.
    Do uzavřeného prostoru jako je maringotka bych nikdy nedal nic bez externího přívodu vzduchu. Už jen proto, že v maringotce je to velice snadné. Otrava CO2 není nic co bych musel zkoušet. Než si uvědomíš co se děje už nevstaneš.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    CUKI: asi jo,ja tomu zas tak nerozumím, ja jenže tam byly takovy doplnujicí průduchy aby to bralo víc vzduchu z místnosti na spalení uhlí. Bylo tam nemecky Kohle auf-Zu, podle toho se přidal další přívod vzduchu.
    Hele ale každý kamna žerou vzduch z místnosti, pokad nemáš vysloveně terciální přívod vzduchu. Ja myslela, že nebezpečný je ten odtah spalin pokad se něco po.. ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    FIYAH: přívod vzduchu z místnosti je cesta do pekla. Odstraňovat těsnění z kamen je životu nebezpečná sranda.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Na uhli by tam mel byt jeste dodatecny privod vzduchu, budu li brat v uvahu jak jsem to mela na kamnech. Na tech sklenenych dvirkach bylo takovy soupatko a kdyz se jelo uhlim tak se to odsouplo a dodal prisun vzduchu. U kamen co to neumi, tak bych potunila nekde to tesneni aby tak netesnilo. Ale co ja vim, treba je to pripad od pripadu..
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    MARA1113: taky mi nekdy prijdou az moc. nejdou pridusit, kdyz se moc rozjedou(ani tou klapkou vzadu)...ale tak muze se proste prestat prikladat a nechat ohen zdechnout;)
    TUKI
    TUKI --- ---
    měl sem je v autě asi 5 let, za ty prachy to de, dával sem na noc 2-3 uhelný brikety, aby člověk nedělal furt třísky..po čase ale popraskaly šamot. zihly..od té doby sem cpal dovnitř na jízdu plast. kanistr aby se to vevnitř nehejbalo..zvenčí sem je natunil mramorovejma deskama...
    https://www.email.cz/...vUIQ_kggd0Cm1W-EC3Ohe-8yPNYiEh_GtleM79Hr-dgFirKh9Ku-LQA3-7kMw-U/IMG_0898.JPG
    MARA1113
    MARA1113 --- ---
    WASHO23: ...jj,uhelný brikety na noc dávám.....zkoušeli jsme i uhlí,cca týden přes noc v zimě a beze změn opakovaně několik sezon.... ( nejsme v autě nonstop,topí se 2 - 5 dní na výjezd v zimě)....šamot,sklo i rošt drží,kontroluju to,návod udává samozřejmě pouze dřevo ....
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    WASHO23: Da. Vedle sousedi to maj vyzkouseno z prvni zimy bez zatepleni;)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    koukám ty prity mini maj uvedený palivo jen dřevo/dřevěný brikety. dá to i uhelnou briketu? zkoušel to někdo? z mejch zkušeností to na noc je lepší protože ta uhelná holt vydrží dýl, i celou noc když máš vychytanej přívod vzduchu vs klapka, kdežto dřevěná ani náhodou
    MARA1113
    MARA1113 --- ---
    DA_ANDRACKA: ....taky max.spokojenost...máme je ve V3Sce a v zimě je to na trenky :-) .... kupovaly jsme je tak cca 5 let zpátky a zatím žádnej problém ...... ( někdy to topí až moc ) ....
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    ROLEX: mam prity miny v kamenym baraku a jsem a nima spokojena na max. lepsi nez vesti krbovky z Evy, co mam ve vedlejsim pokoji. Maji skvely tah, teplo je hned a vejdou se tam velky polena. ...a jak pise Heinzz, taky mi nedolehaji dvirka:))
    DA_ANDRACKA
    DA_ANDRACKA --- ---
    SUOTAM:; 63 tis. euro ci dolaru je silena cena
    TRIP
    TRIP --- ---
    Ahoj mate nekdo zkušenost s koupí maringotky ve spanelsku?
    VALDIK
    VALDIK --- ---
    pred lety jsme potkali na cestach

    https://www.facebook.com/carromatoteatro/

    jejich maringotku utlaci dva lidi, jsou tam celorocne mama a tri dcery, slepice, koza a pes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam