• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    ELEANORCZ
    ELEANORCZ --- ---
    Zdravím všechny. Potřebovala bych se dostat k veřejnému zdroji pitné vody v Praze. Jsem v koncích, na benzince jsem se domluvila a když jsem přijela po čtvrté, tak mi řekli, ať se zařídím jinak (dost sprostě), že si to rozmysleli, nemají to jak vykazovat, nemají povolení k prodeji vody a zadarmo mi ji poskytovat nebudou i přes to, že tam beru benzin a plyn. Na Shellce poskytují vodu z venkovního kohoutu (snad i v roce 2023, zpráva na webu je z roku 2013), ten ale nebude v zimě v provozu.
    Po zkušenosti z benziny se mi vážně nechce jít do hospody a někoho se doprošovat. Udělali ze mě naprostou socku co si jako myslím, že mi někdo někde bude dávat vodu zadarmo, když všichni platí vodné a stočné - nemám problém platit tyto náklady samozřejmě, ale každý v tom vidí naprosto nevím co. Možná mi to tady někdo vysvětlí, jak je moje chování v rozporu s něčím? Fakt to nedokážu ani pojmenovat.
    Takže, máte někdo zkušenosti/tipy s odběrem vody? Jedná se mi o 50l-70l jednou týdně/jednou za dva týdny dle spotřeby do kanystrů. Pitnou vodu budu mít doma snad na konci ledna.
    Jsem řidič začátečník, tak se mi hodila benzina tady vedle baráku, takže potřebuji někde v okolí Koloděje/Dubeč/Běchovice/Újezd.
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    ZETOR_13:
    To máte teda velkou komunitu, když dokáže vzít 1000ks :) Uvedená cena je totiž za 1000ks, po rozkliknutí ceny za kus je moje nabídka levnější. Nehledě na to že děláš reklamu e-shopu který by se dal nazvat skoro až podvodným dle recenzí na google Je možné platit jen dopředu (!), dodací lhůty neexistují, komunikace nulová a když něco přijde je to rozmlácené nebo neodpovídá popisu.

    https://www.google.com/search?q=mobler&oq=mobler&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCggAEAAY4wIYgAQyCggAEAAY4wIYgAQyDQgBEC4YrwEYxwEYgAQyDwgCEC4YChjHARjRAxiABDIJCAMQABgKGIAEMgkIBBAAGAoYgAQyCQgFEAAYChiABDIJCAYQABgKGIAEMgkIBxAAGAoYgAQyDwgIEC4YChjHARjRAxiABDIJCAkQABgKGIAE0gEHODAyajBqN6gCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#

    Datasheet k panelům je v příloze a inzerát je zde:
    [Solární panely - nové / 400Wp / monokrytsal / 1722x1134x30mm]

    prodávací se běžně za 3700
    JA Solar JAM 564S30 400 MR BF, výkon 400W, černý rám | Elektro.Q-elektrik.cz
    https://elektro.q-elektrik.cz/fotovoltaicky-panel-400w-ja-solar-jam-564s30-400-mr-bf-black-frame

    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    JAMES23: zimní sleva na 2000/kus i při menším odběru :)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    😍
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

    zdroj:aktualne.cz
    MBL409
    MBL409 --- ---
    BASSMATY: a na tahání bys musel pořídit kouli s čepem. Stojí asi dva litry..

    MBL409
    MBL409 --- ---
    BASSMATY: chlápek z odtahovky to odhadoval na 2,5 t, takže táhnout to by neměl být velký problém.
    A3S myslím je dost nízká - nestoupneš si tam, což Marína umožňuje.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    BASSMATY: zapojit oj za kouli??
    myslíš vážně, nebo nechápu joke?
    nebo se třeba dozvím že to není problém, asi by mě to už nepřekvapilo
    BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    MBL409: hehe a já o tom furt přemýšlel, chtěl jsem se zeptat jak jsi to tam zapojil a tak :D.
    Každopádně takovou tu malou 4m vojenskou A3S bych pomocí 508 odtáhl v pohodě, ne? Tahal jsem obytného forda transita přes kopce asi 80km a byla to docela pohoda, pomalé, ale na to jsme zvyklí, každopádně to rozhodně ani zdaleka nebyl limit :).
    Po té A3S začínám koukat, že bych rozšířil obytný prostor jako další místnost k té 508. Jakože na jih s tím jezdit nechci, ale rád bych měl možnost to popovézt z pozemku na pozemek, když bude třeba. Máte nějakou zkušenost, jak třeba zapojit tu oj za kouli? Nebo bych mohl asi půjčit nějaký větší vozík na osobáky?
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    Zdravím vespolek,poraďte mi prosím jak dobře vytápět dvě oddělené (spojené ale neprůchozí)unimobuňky tak aby tam nebylo přetápěno a zároveň se ohřívala TUV.Mám v hlavě akumulačku napojenou na romotop espera 03(3.5-9kw)kdyby někdo věděl proč je nebrat nebo co místo nich budu rád.No a celý to by mělo přívod ohřevu ze solárů.Cca 3kw vyhrazený na aku část která by byla celkem max 300l, nerad bych větší.Zhruba 120l TUV zbytek by slo do podlahovky/radiatorů(v tom ještě nemam jasno ale spíš podlahovka).Zateplený to bude cca 10 dřevovláknem,nová okna takže ztráty by neměly být velke.Bydlíte někdo v něčem podobném?Díky
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    ZETOR_13: Tady ještě vyproštění u kterého mi bylo ouzko… https://youtube.com/shorts/fgk5uOYovr8?si=begkXdOTNft-T_Za
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Jojo s vidinou postavit na louce u lesa maringotku, uz jsem se rozloučil :-/
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KOOTCHA: ano, třeba u nás to fyzicky neobchází, lítali dronem a postupně chodí lidem předvolání k vysvětlení, že co to mají na zahradách za černé stavby, přístavby nesedí s katastrem apod.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    TAk to bych ale upřesnil. Teď skutečně probíhá jakás revize katastru a v našem okolí od loňska procházej fyzicky zaměstnanci katastru jednu vesnici po druhý. Ale třeba sousedi mají na zahradě maringotku taky a žádnej problém neměli. Předpokládám, že to bude jako obvykle. Záleží na koho narazíš.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    TSOH: zakladem jsou dobre vztahy v obci, kam katastralne spadas. U nas na samote mam jedinou maringotku krytou stavebnim povolenim. Za tech par let, co tam otrocime uz tam jsou celkem 4 a jedna zacina vypadat s pristavbami dost permanentne. Presto kdyz dorazi starosta na navstevu tak ty dalsi "nevidi". A kde neni zalobce, neni soudce.
    Pochybuji, ze katastr ma dost lidi na to, aby prosel celou zem. Spis pouziva letecke snimkovani. Takze mana v lese se muze snadno ztratit...

    BALOSH: dik za tip, deti rostou, mana starne, resim novou, tohle by se mohlo hodit. Vypada, ze by dojel az k nam. Ted jeste tu novou velkou cirkusackou manu. :-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    MBL409: Evidentně mě to bude čekat.
    S tím včelínem díky za echo. Nevěděl jsem, že by to mohlo projít.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    TSOH: katastr s Tebou řeší maringotku v extravilánu ve volné přírodě?
    Tak jim řekni, že tam buduješ včelín..
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Tak můžu doporučit pána na stěhování maringotek, je z Rožmitálu pod Třemšínem. Má brutální Dodge RAM a podvalník 8x2,5m a ještě odtahovku. Všechno podle domluvy. Tel.: 776 874 444
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam