• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CUKI: A kde má asi tak Suotam tu školku?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRAT: "zázemí lesní mateřské školy a výdejny lesní mateřské školy o celkové zastavěné ploše všech staveb do 55 m2, s výjimkou hygienického zařízení, bez podsklepení, s nejvýše jedním nadzemním podlažím,"
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CUKI: Zázemí školky fakt ne, to spíš zázemí pro nějakou zemědělskou činnost.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Počkej až ti někdo začne závidět, že nemáš hypo.

TSOH: Jinak stavební zákony se teď dost změnily. Celé to podělali, ale v mnoha ohledech je to jednodušší. Poku by to SUOTAM: nazval třebas zázemím lesní školky... Ta může bejt i v nezastavitelným území.
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    TSOH: No prave izolace by mela byt podle vseho soucasti konstrukce.
    MBL409: Co ja bych dal na kraji lesa za tehle porost... :)) Navic sem to tam v zime trochu rozjezdil a ted tam horko tezko neco vysejvam.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    TSOH: je to tak, ale porad je pripadnej pruser levnejsi, nez stavba baraku
    TSOH
    TSOH --- ---
    SUOTAM: Přesně kvůli tomuhle je spousta průserů. Asi to máte na st. pozemku, ale pokud to je volně v přírodě a lidi to začnou obestavovat, až vznikne nějaká podivná chata, tak pak je to i pro úřady velké sousto...
    ..
    Jinak samozřejmě je i maringotka dle zákona brána za stavbu.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    expandujem

ROLEX
    ROLEX --- ---
    SIEMENZ: Do jedny jsem kmosovi vyrezaval okna a zdalo se to ok. Samozrejme kus od kusu..
    MBL409
    MBL409 --- ---
    Tak taky přidám jednu jarní, akorát od tý doby,
    co jsem dětem koupil zahradní traktor, tak to u nás vypadá jak na golfovém hřišti :-)

TSOH
    TSOH --- ---
    SIEMENZ: Jedna jarní. No, není to krása?IMG-20250330-WA0006
    TSOH
    TSOH --- ---
    SIEMENZ: ID DIXIE ji myslím má.. Co do složení nevím, ale ten plech je hliník a tedy absolutně bez údržby. Pokud je dobrá cena, tak se na tom dá zapracovat. Vykuchat to, izolace a obložit dřevem, ale stejně to asi nebude ideálně dýchat, když je to celoplech. Ohledně topení bych také hodně přemýšlel, aby kamna v zimě nevysála vzduch z interiéru. Průser je hnedle..
    České maringotky Slušovice, ty bílé kostky (okna a vstup ze předu) jsou vlastně umakartové místnosti a z toho důvodu jsem do toho tenkrát nešel. Ty dřevěné jsou klasika a líbí se mi v krajně..
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    SUOTAM: tak co sem nasel, tak popis je - stena je sendvicovy pur panel... a pak je klasika nejakej sololak ci umakart. No jo dederoni... ale prave bych se bal nejakejch dovnosti jak rikas, nedejboze nejakejch skytejch azbestovejch izolaci...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SIEMENZ: asi zalezi kus od kusu, kamos z podobny tahal ven kartony napusteny nakym olejem,ktery mely slouzit jako izolace
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Nema nekdo zkuseonest s temahle nemeckejma marinama?
    Pry jsou ta sendvicove pur steny, tak snad tam nebudou nejaky zavadny materialy ty doby...
    Mne se to toti celkem libi! :D

ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    mozna by nekdo vedel tady...?

umel byste nekdo poradit kde sehnat hadici/redulci abych rozchodil pripojeni do anglickyho mobilheimu (stari odhaduju cca 25 let)

je tam tenhle regulator, akorat s anglickou koncovkou, coz je problem
    Sada automatického regulátoru EU | Mobilheim Plzeň
    https://www.mobilnidomy-plzen.cz/sada-automatickeho-regulatoru-eu/

objednal jsem si pro jednoduchost misto toho tuhle predrazenou hadici s koncovkou na ceskou bombu, ale je problem s dodanim smerem z anglie do toho eshopu
    Náhradní hadice k regulačnímu ventilu | Mobilheim Plzeň
    https://www.mobilnidomy-plzen.cz/nahradni-hadice-k-regulacnimu-ventilu/

tim ze to ma na vystupu 37mbar predpokladam ze kdybych tenhle vyhodil a dal tam nejakej ceskej 30mbar, tak budu muset pretryskovat spotrebice (sporak/prutokac/topeni)?

k oybtnaku jsem kdysi kupoval nejaky redukce na plneni vsude mozne po evrope ale nic z toho nepasuje
    Redukce | Eshop.aeri.cz | Prodej LPG pro různé obory
    https://eshop.aeri.cz/Redukce-c4_0_1.htm
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Ahoj, k zimnímu obývání dávám svoji zkušenost: Máme maringotku dělanou spíš jako letní kancl, nakonec opravujeme starej statek a bydlíme v ni celoročně. Musel jsem teď v zimě dozateplit podlahu, použil jsem 3cm tohodle: https://www.dek.cz/produkty/vypis/6076-podlahove-pir-desky-dekpir-floor zespoda podlahy.

Když topíme v kamnech alespoň 2-3h tak je podlaha (máme na ni lino) úplně srovnatelná s bytem. Jinak topíme v minikamnech Salamander hobit, vytopí to klidně na saunu. Dá se to i olejakem, ale když sem si počítal co to stojí tak na celou zimu je to zbytečně drahý.

Když sme líný, máme kombinaci (nastavenej termostat na olejak 18stupnu) normálně topím v kamnech a až se mi nechce vstávat nebo se neznudím tak to do rána dojede ten radiátor.

CUKI
    CUKI --- ---
    PANPOSPA: Obrázek nevidím, ale do klasické maringotky to mělo daleko ještě před převozem, pak jsem viděl pár fotek na místě a už je to zase trochu větší. :-)
    ZORBEN
    ZORBEN --- ---
    PPNEKK: ten bude dobrej od jara do podzimu, ale na zimu ne, neni dost zateplenej a zbytecne by trpel
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    ZORBEN: bych přežil v obytnaku a nemusíš nic vymejslet :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam