• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: pro léčení samozřejmě možné je, ale jak jsem psala níže, jsou tam hlídané ochranné lhůty

    XARGH: všude = pokud ti jde jen o tohle, tak klidně do nejbližšího Alberta/Teska/Kauflandu atd.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    XARGH: kdekoli, protože v EU je krmení s hormony zakázáné a po použití ATB je přísná ochranná lhůta a obé se bedlivě sleduje (nečum na emerická videa, tam se to smí)
    XARGH
    XARGH --- ---
    Nejaky tip, kde sehnat veprove sadlo/tucne maso z prasete krmeneho stravou bez antibiotik a rustovych hormonu? (Praha a okoli 70km)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Zdravím, sháním řezníka na v okolí Prahy 9, poradíte?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Restaurace Máneska - Steaks and More
    https://www.youtube.com/watch?v=eisxxVDwLZY

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WILDENBURY_SQ: jo, jenže slípka v zimě místo 20 vajec za měsíc snese deset. A jedno pštrosí je snad 60 vajec? Tak jak by snesl třeba půl vejce? :D

    Mám pocit, že jsme nápis pštrosí vejce viděla ještě cca před 2 týdny ve Vysoký Libni http://www.mapy.cz/zakladni?x=14.6792717&y=50.3486158&z=17&base=ophoto&source=firm&id=2612426
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAR_TINA: Sacre bleu... Dyk je to takova prerostla slepice, na vsi mame taky vajicka od slipek i v zime, sic nesou min :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak vejce v prosinci bych z pštrosa nemámila :)
    Maso záleží na tom, kolik kde stihli porazit a kolik zbylo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Máte někdo tip na pštrosí farmu? Chystám se na pštrosí steaky a 1 vejce na milion způsobů; chystám se do Čenkova, ale tam poráží až tak od dubna... Je to tak všude?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LISHKA: zavolat sem, bude teď někdy v prosinci zavážet do Prahy.

    Kontakt - javorice.cz
    http://www.javorice.cz/kontakt;jsessionid=A250A44AF1174375CA3DE02E671596A1
    LISHKA
    LISHKA --- ---
    Prosím prosím, kam pro jehněčí v Praze? Pokud možno nějaká příznivá cena, Makro mi přijde dost přemrštěný..
    BEJKARNA
    BEJKARNA --- ---
    LADY_CANDAR
    LADY_CANDAR --- ---
    JOHN_KRYSPIN: Zkus reznictvi Brabec u Flory (na vinohradske, od flory kousek smerem k Jiraku, vedle restaurace Tri prasatka). Mivaji vsechno mozne, neco jen na objednavku, ale zrovna vcera jsme sli kolem a meli jehneci kolinka.
    JOHN_KRYSPIN
    JOHN_KRYSPIN --- ---
    Ahoj, chtěl jsem se zeptat, kde v centru Prahy se dají sehnat jehněčí nožičky? Zkusil jsem několik řeznictví i Naše maso a nic.
    SARRI
    SARRI --- ---
    G.cz » 12 nejlepších masných krámů v Praze
    http://g.cz/12-nejlepsich-masnych-kramu-v-praze-ok/
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, i když se to sem asi zcela nehodí, prosím Vás, kde sehnat vnitřnosti králíka, resp. potřebuji kompletní obsah zvířete. Neznám chovatele, tak zdali lze sehnat jinou cestou, popřípadě, zdali někdo nezná někoho, zaplatil bych. Okolí Prahy. Děkuji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Video — Folklorika: Šumavští statkáři — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1102732990-folklorika/214562260800004/video/

    chuderky kravičky a ovečky týrané na pastvinách..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mimochodem, když se vezme kvalitní kráva - tahle byla z biofarmy v Orlických horách a řízne se do ní, lze z krku vytáhnout mísu nádhernýho čistýho masa.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SUPEREGO: mohlo by to být žebro - hrudí. Určitě to je něco předního - pomalu dusit v těžkém hrnci s poklicí v troubě. Nebo pomalu pošírovat pod bodem varu nebo naopak strčit do papiňáku.
    SUPEREGO
    SUPEREGO --- ---
    Poraďte mi prosím, dostal jsem nějaké maso (bratranec porážel krávu) a tenhle kousek neumim zařadit, protože jinak nakupuju jenom podle toho, že si v receptu přečtu "kližka" a v krámě to zopakuju.
    Co to je zač?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam