• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KONZUM23: a jiný paraziti? rozný svalovci blabal?? mám to řešit?.. přijde mi že když to povesim (nehlede na to šílenou práci s tim) na pul hodiny do trouby tak to nebude dobrý pak usušený...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte lidi, delal jsem ted Beef Jerky a všichni kolem me vypruzujou že Ježišmarjá tys to nedal na pul hodiny do trouby na 75stupnu salmonela bakterie blabla...

    nevim proč mám nejak zafixováno že v hovězim takovýdle sračky nejsou... tataráky, steaky rare a podobně...

    jak to je prosim?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Jaký jsou nejlepší játra na paštiku? Prozradíte mi svůj oblíbenej recept, koření, nebo tak? Vnitřnosti nejím, jen z nich občas udělám paštiku, a posledně nedopadla moc dobře
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    kde sehnat kachní játra?
    Sváček na Andělu selhal.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    par momentek ze staze v amase: bourarna, presticka prasatka, hoveyi srdce, taliany a nejvetsi venec spekacku na svete, branding sunky a zena za pultem. moc se omlouvam za velikost, neumim to poresit. zato umim zbourat pulku kravy :))













    KOJB
    KOJB --- ---
    ZATAMOKO: super díky, máš u mě kus sušenýho masa ;)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KOJB: hovězí zadní, falešná svíčková, svíčková, krůtí prsní
    postup jsem sepsal v [ ZATAMOKO @ DIY potraviny, pochutiny a pitivo ]
    KOJB
    KOJB --- ---
    jaké je nejlepší maso na sušení? plecko? a máte někdo zkušenost se sušením v sušičce? takové té kulaté?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: přední a zadní není od toho, kde to na krávě narostlo, ale kolik to má kolagenu, tj. vhodné na dušení = přední, vhodné na pečení = zadní
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: je to bok bez kosti, na krave to vepredu neni, ale pani asi rozlisuje maso na zadni (vhodne ku peceni) a predni (vhodne ku vareni), obcas se setkas treba s nazvem "maso z plece (zadni)", coz znamena, ze je vhodne na peceni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Odkud je ze zvířete hovězí slabina? Paní v řeznictví se mi snažila namluvit, že je to přední, ale odkdy mají krávy slabiny pod krkem?

    vypadá to takhle
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    Je pro dítě lepší maso, nebo bezmasá jídla? Soud rozhodl šalamounsky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...815-je-pro-dite-lepsi-maso-nebo-bezmasa-jidla-soud-rozhodl-salamounsky.html
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    pokud by někdop mělů zájem tak jsem začal rozjíždět toto nastal čas kdy je třeba změnit slova v činy a na nečisto si vyzkoušet ono bourání masa a posléze jeho zpracováním do udírny. Maso bych zatím vzal zde http://www.jatkysojka.cz/data/File/cenymasa.pdf. Hlavně bych bral hovězí čtvrtky a vepřové půlky abychom zjistil kolik je výťežnost, jak moc mi to dá práce a co všechno se současným vybavením zvládnu.
    část masa bude okamžitě k odběru ale uzené věci se budou připravovat v rozmezí pěti dnů až tří týdnů.
    pro začátek bych to nekomplikoval a poněkud omezím možnost si vybírat. každý dostanete směs mas a věcí co z nich vyrobím.
    V tuto chvíli si dovedu představit že vám budu moci nabídnout.
    Tlačenku
    Masovou tlačenku (bez vnitřností)
    Domácí bujón (vaří se dokud se nepromění v želatinu )
    Různé domácí paštiky
    maso syrové ,
    Různá masa
    v případě zájmu i možnost naložit nebo našpízovat.
    Klobásky na gril nebo do trouby
    Domácí šunku .
    .....
    Pak až se maso naloží a bude se udit
    Tak se můžete těšit na klobásky a párečky.
    domácí uzené
    uzené špíčky a bůčky
    ........
    A když už budu v tom roztápění udírny bude možnost přiobjednat uzené ryby a variace na téma uzený sýr.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Během čínského festivalu se na ulici pekl celý velbloud | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...ax/apetit/behem-cinskeho-festivalu-se-na-ulici-pekl-cely-velbloud_339116.html
    XARGH
    XARGH --- ---
    Part memoir, nutritional primer & political manifesto, this text exposes the destructive history of agriculture - caused the devastation of prairies & forests, driven countless species extinct, altered the climate & destroyed the topsoil - & asserts that, in order to save the planet, food must come from within living communities.
    The Vegetarian Myth: Food, Justice, and Sustainability : Lierre Keith : 9781604860801
    The Vegetarian Myth: Food, Justice, and Sustainability : Lierre Keith : 9781604860801
    http://www.bookdepository.com/Vegetarian-Myth-Lierre-Keith/9781604860801
    ...videno na torrentech ;)
    XARGH
    XARGH --- ---
    Kde bylo zvíře poraženo? Původ masa musí být nově na etiketách | Dobrá chuť | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...kazdy-dozvi-puvod-masa-d6i-/dobra-chut.aspx?c=A150401_093256_dobra-chut_ape
    YENICK
    YENICK --- ---
    Za svedky minulosti historie reznictvi
    https://www.youtube.com/watch?v=4mVx0LioELQ
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    XARGH: sadlo jsem ted kupoval v lidlu ;-) (balene podobne jako maslo)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RUTHLESS: pro léčení samozřejmě možné je, ale jak jsem psala níže, jsou tam hlídané ochranné lhůty

    XARGH: všude = pokud ti jde jen o tohle, tak klidně do nejbližšího Alberta/Teska/Kauflandu atd.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Tak ja to zkusim za Moirian jeste jednou.

    Nemusis se nijak at vzit jakekoli. V EU neni mozne do prasat rvat antibiotika. tudiz je vse ciste.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam