• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MOIRAIN: mohl bys prosím rozvinout tu myšlenku "jiného mechanismu ochrany proti botulismu u pršutu"? Docela by mě to zajímalo.


    MATEJICEKKK: Poslal bys mi prosím odkaz na tu fb skupinu?

    Dnes mám v plánu tu pečeni vyndat ze solného lože, omýt červeným vínem, osušit, vyměnit sůl a znovu na noc prdnout do ledničky. Je toho kilo a půl kus, tak se bojím, že by se přes noc neprosolila a nevytáhla se všechna voda.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MOIRAIN: Nevim jak u vyrobku v obchodech, ale tohle je skupina o vyrobcich vyhradne bez ecek, samozrejmne nevim kdo vsechno a jak moc to dodrzuji, ale ten admin skupiny vypada ze je dost striktni a vyrobky ma paradni. Plus priklada recepty a postupy. Zadny extrakty z celeru atd jsem tam nikdy nevidel.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MATEJICEKKK: nevím jak borci na FB, ale u spousty výrobků, které se v obchodech hrdě hlásí k "žádná éčka, žádný dusitan", pak najdu ve složení extrakt z celeru, extrakt z mangoldu a podobné (=kytičkový, sluníčkový dusičnan --> dusitan)
    jsou technologie, které pro bezpečnou konzervaci a hlavně bezpečí před botulismem, zajistí jiným mechanismem, typicky třeba výrobky typu pršut
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MATEJICEKKK: Kilo a pul masa uz se od pozdniho odpoledne naklada v soli

    Uvidime, snad se neotravim botulotoxinem
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    REDSNAKE: Na facebooku jsem v nekolika ceskych skupinach kde borci delaj paradni vyrobky bez rychlosoli. Neboj se toho
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Hoj,

    zlákal mě recept - https://www.youtube.com/watch?v=ZDZxVUTV5Yg na sušenou vepřovou pečeni. Nicméně rád bych si odpustil dusitan sodný, myslíte že to je bezpečné?
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: to bych potreboval do break roomu :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    uzasny to bylo
    vedle maji i male bistro
    Scopri la Macelleria Mair di Valdarora & acquista online!
    https://www.meatery.eu/it/macelleria/1-0.html

    dovezli jsme si i spekove knedliky do polivk a uz varim hov vyvar :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Bozi automat:)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Reznictviv jiznim tyrolsku.. Valdaora


    KLAIR
    KLAIR --- ---
    máme možnost výborných domácích jehňat (distribuováno po tzv. jatečních půlkách). Chcete někdo? 180 kč za kilo, 5-8 kilo ta jedna půlka jehněte. předání na vinohradech v úterý nebo ve středu. Objednávky prosím do pošty. Díky za pozornost
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRKA: zmrazit?
    KRKA
    KRKA --- ---
    Jasne, děkuji za rady :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    KRKA: Pokud to kupované opravdu tak rychle plesniví, tak určitě lednice, ale do nulové zóny, jestli máte (většinou v ní jsou i průduchy aby vevnitř proudil vzduch a tak se snižovala vlhkost), nebo ještě dosušit. Ale pak se to hůře kouše. Já třeba když suším, tak je dělám tak aby se dali lámat, právě kvůli trvanlivosti.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KRKA: lednice, pripadne dosusit v troube.
    KRKA
    KRKA --- ---
    BALAENA: Hmm, to je hnus :D co s tím teda? Když to dam do poradně zavřeny krabičky a do lednice? Mám možnost koupit půl kila prave, moje dite to ji místo sladkosti a ji to pouze on, takže půl kila nám chvilku vydrzi ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRKA: je to málo vysušený. v otevřeném pytlíku Jerky zapomenutej zbytek, tři týdny nato to bylo úúúúžasně plesnivý
    KRKA
    KRKA --- ---
    SWIST: Taky si myslím prave ... díky
    SWIST
    SWIST --- ---
    KRKA: IMHO je to určitě blbost. Jerky si spíš dělám, když výmečně kupuju tak jen ty malé a to sežeru hned. Ale ty dělané mi v pohodě vydrží v létě 2-3 týdny v plátěném pytlíku když jdu někam na puťák, ale je pravda že ty jsou asi víc vysušené. Tohle mám z druhé ruky, ale neměl by být problém dobře vyušené jerky skladovat ve tmě a suchu třeba i 3 měsíce.
    KRKA
    KRKA --- ---
    Snad se tu něco dozvím, ale mám dotaz ohledne jerky sušeného masa :) Přijde mi blbost, ze na všem píšou ihned spotřebujte, proč? Kdyz je to sušené? A jak to popr. skladovat když mám větší baleni? Dekuju za odpovědi... :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    NY strip steak - priprava na grilovani. Prvni jarni.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam