• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    KRKA
    KRKA --- ---
    BALAENA: Hmm, to je hnus :D co s tím teda? Když to dam do poradně zavřeny krabičky a do lednice? Mám možnost koupit půl kila prave, moje dite to ji místo sladkosti a ji to pouze on, takže půl kila nám chvilku vydrzi ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRKA: je to málo vysušený. v otevřeném pytlíku Jerky zapomenutej zbytek, tři týdny nato to bylo úúúúžasně plesnivý
    KRKA
    KRKA --- ---
    SWIST: Taky si myslím prave ... díky
    SWIST
    SWIST --- ---
    KRKA: IMHO je to určitě blbost. Jerky si spíš dělám, když výmečně kupuju tak jen ty malé a to sežeru hned. Ale ty dělané mi v pohodě vydrží v létě 2-3 týdny v plátěném pytlíku když jdu někam na puťák, ale je pravda že ty jsou asi víc vysušené. Tohle mám z druhé ruky, ale neměl by být problém dobře vyušené jerky skladovat ve tmě a suchu třeba i 3 měsíce.
    KRKA
    KRKA --- ---
    Snad se tu něco dozvím, ale mám dotaz ohledne jerky sušeného masa :) Přijde mi blbost, ze na všem píšou ihned spotřebujte, proč? Kdyz je to sušené? A jak to popr. skladovat když mám větší baleni? Dekuju za odpovědi... :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    NY strip steak - priprava na grilovani. Prvni jarni.

    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: a abych nezapomnel, gratuluju. Arnie je na vasi strane. Slysel jsem ale od nej neco jako " I'll be back".
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: Ty dve strany ale nejsou vyrovnane, jako tvuj primer. Na rozdil od vegetarianu (a ostatnich podskupin) vetsina z nas konzumuje i rostlinnou stravu a to dokonce jak primo, jako prilohu, tak neprimo, protoze je to jidlo, ktere nase jidlo ji.
    Naopak takova uvaha primo poukazuje na fakt, ze vegetariani nechapou "skutecne hlubiny poznani". Jsem rad, ze jsi na to poukazal.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUKOYE: Já myslím, že se tu bez propagátorů nějakého nesmyslného hipsterského trendu obejdeme docela dobře. Ostatně je důvod proč se říká, že náboženství, veganství a penis mají společné to, že není vůbec nic špatného ale nesmíte ho cpát všem okolo. Fajn baví tě to, brát ti to nebudu, ale řeš si to s podobně postiženými kamarády, pochop, že tohle je klub pro lidi kteří - překvapivě - mají rádi maso a nějaké vaše požírání kořínků za účelem pěstování zcela irelevantního pocitu vlastní morální nadřazenosti je jim zcela ukradené.
    PETJU
    PETJU --- ---
    Tak, stacilo, ne?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    PETJU
    PETJU --- ---
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WRIGLEY: dal jsem si vlašský, myslím, že to pomohlo. Snad se nedomníváte, že vám diskuse o mase půjde lépe bez veganů? Také byste uspořádali Kongres žen bez mužů, a mysleli si, že hlubiny feminismu prozkoumáte bez příchuti testosteronu? Poznat skutečné hlubiny masa vyžaduje detailně pochopit i druhou stranu, stranu homogenizované rostlinné bílkoviny.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: precti si jeste jednou a velmi pomalu NAZEV DISKUZE, dej si u toho nejake orechy, pry pomahaji mozkove cinnosti a zamysli se, co tady v diskuzi vlastne pohledavas. Mas rad maso? Ne, tak sem nechod.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WOLFGAR: sýr z mléka je možné vnímat jako alternativu k sýru z rostlinné bílkoviny. Sice méně zdravou a více alergenní, nicméně asi chutnou
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WOLFGAR: hodně dlouho se tady v auditku nic nedělo, tak jsem si říkal, že asi všechny přítomné karnisty přestalo maso zajímat a orientují se na vege stranu, tak jsem se snažil rozproudit příjemnou diskusi o etických způsobech stravování
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUKOYE: Měl bych pouze dvě stručné, ale řekl bych podstatné otázky.
    1) K čemu je to sakra dobré ve světě kde již existuje zmíněný skutečný sýr?
    2) Co to sakra dělá v auditku o masu?
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    LUKOYE: Chybí mi tam este recept na vege nivu a eidam, protože bez nich si sýry neumím představit.
    Každopádně recept na vege mozzarellu dost pobavil. Sója, kokos, agar( zelatina z ras), tapiok ( škrob z hlíz americký tropický rostliny), pektin ( zahustovadlo ze slupek citronu) a xantan ( klasicky bakteriální zahustovadlo do jogurtu).
    Na dietní sýr témeř bez chuti dost srani :D
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Vegan sýr, díky kterému zapomenete, jak chutná ten skutečný
    https://www.celostnimedicina.cz/vegan-syr-diky-kteremu-zapomenete-jak-chutna-ten-skutecny.htm
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevite o nejaky extra palivy klobase s dobrym chilli, treba s Habanerem nebo neco podobnyho? Diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam