• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    máme možnost výborných domácích jehňat (distribuováno po tzv. jatečních půlkách). Chcete někdo? 180 kč za kilo, 5-8 kilo ta jedna půlka jehněte. předání na vinohradech v úterý nebo ve středu. Objednávky prosím do pošty. Díky za pozornost
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRKA: zmrazit?
    KRKA
    KRKA --- ---
    Jasne, děkuji za rady :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    KRKA: Pokud to kupované opravdu tak rychle plesniví, tak určitě lednice, ale do nulové zóny, jestli máte (většinou v ní jsou i průduchy aby vevnitř proudil vzduch a tak se snižovala vlhkost), nebo ještě dosušit. Ale pak se to hůře kouše. Já třeba když suším, tak je dělám tak aby se dali lámat, právě kvůli trvanlivosti.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KRKA: lednice, pripadne dosusit v troube.
    KRKA
    KRKA --- ---
    BALAENA: Hmm, to je hnus :D co s tím teda? Když to dam do poradně zavřeny krabičky a do lednice? Mám možnost koupit půl kila prave, moje dite to ji místo sladkosti a ji to pouze on, takže půl kila nám chvilku vydrzi ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KRKA: je to málo vysušený. v otevřeném pytlíku Jerky zapomenutej zbytek, tři týdny nato to bylo úúúúžasně plesnivý
    KRKA
    KRKA --- ---
    SWIST: Taky si myslím prave ... díky
    SWIST
    SWIST --- ---
    KRKA: IMHO je to určitě blbost. Jerky si spíš dělám, když výmečně kupuju tak jen ty malé a to sežeru hned. Ale ty dělané mi v pohodě vydrží v létě 2-3 týdny v plátěném pytlíku když jdu někam na puťák, ale je pravda že ty jsou asi víc vysušené. Tohle mám z druhé ruky, ale neměl by být problém dobře vyušené jerky skladovat ve tmě a suchu třeba i 3 měsíce.
    KRKA
    KRKA --- ---
    Snad se tu něco dozvím, ale mám dotaz ohledne jerky sušeného masa :) Přijde mi blbost, ze na všem píšou ihned spotřebujte, proč? Kdyz je to sušené? A jak to popr. skladovat když mám větší baleni? Dekuju za odpovědi... :)
    PETJU
    PETJU --- ---
    NY strip steak - priprava na grilovani. Prvni jarni.

    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: a abych nezapomnel, gratuluju. Arnie je na vasi strane. Slysel jsem ale od nej neco jako " I'll be back".
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: Ty dve strany ale nejsou vyrovnane, jako tvuj primer. Na rozdil od vegetarianu (a ostatnich podskupin) vetsina z nas konzumuje i rostlinnou stravu a to dokonce jak primo, jako prilohu, tak neprimo, protoze je to jidlo, ktere nase jidlo ji.
    Naopak takova uvaha primo poukazuje na fakt, ze vegetariani nechapou "skutecne hlubiny poznani". Jsem rad, ze jsi na to poukazal.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUKOYE: Já myslím, že se tu bez propagátorů nějakého nesmyslného hipsterského trendu obejdeme docela dobře. Ostatně je důvod proč se říká, že náboženství, veganství a penis mají společné to, že není vůbec nic špatného ale nesmíte ho cpát všem okolo. Fajn baví tě to, brát ti to nebudu, ale řeš si to s podobně postiženými kamarády, pochop, že tohle je klub pro lidi kteří - překvapivě - mají rádi maso a nějaké vaše požírání kořínků za účelem pěstování zcela irelevantního pocitu vlastní morální nadřazenosti je jim zcela ukradené.
    PETJU
    PETJU --- ---
    Tak, stacilo, ne?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    PETJU
    PETJU --- ---
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WRIGLEY: dal jsem si vlašský, myslím, že to pomohlo. Snad se nedomníváte, že vám diskuse o mase půjde lépe bez veganů? Také byste uspořádali Kongres žen bez mužů, a mysleli si, že hlubiny feminismu prozkoumáte bez příchuti testosteronu? Poznat skutečné hlubiny masa vyžaduje detailně pochopit i druhou stranu, stranu homogenizované rostlinné bílkoviny.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: precti si jeste jednou a velmi pomalu NAZEV DISKUZE, dej si u toho nejake orechy, pry pomahaji mozkove cinnosti a zamysli se, co tady v diskuzi vlastne pohledavas. Mas rad maso? Ne, tak sem nechod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam